Things to do in NY

Nu är det bara 77 dagar till New york resan! :)

Har ju så klart börjar fundera vad jag vill göra när jag är där.. 

* Se på NHL-match. Tyvärr har inte Rangers nån hemmamatch.. men nöjer mig med Islanders för att få känna på stämningen! :)

* Åka på Sex and the city rundtur, och se lite från Gossip girl med förstås! :)

* Se ground zero

* Shoppa, shoppa, shoppa! :) Victorias secret, Macys och mycket mycket mer! :)

* Frihetsgudinnan

* Kanske NBC studios och se inspelning av nån show?

* Kyssas med Magnus på Brooklyn Bridge. Räknar med att många av er vet varför.. :)

* Se en show på broadway!

Ojoj hur ska tiden räcka till?!  Är ju bara där 7 nätter. Blir fullspäckade dagar tror jag. Nån som har förslag på annat vi måste hinna med?

Tips på Island tas gärna emot också!


Kommentarer
Postat av: Cia

Okej det här är vad du ska göra.



God hamburgare och BÄSTA milkshaken hade de på Stand vid Union Square.



Mysigaste restaurangen är Freemans i Nolita. Väldigt svensktätt (och norskt för den delen) men mycket god mat och jättejättefin stämning. Vägbeskrivning krävs dock.



GODASTE mexikanska maten på L'esquina, också i Nolita. Om man bokar i förväg får man bord i restauragndelen där man går in i gatukökskiosken, in genom dörren det står Staff Only på och sen ner i källaren. Vi nöjde oss med den pyttelilla restaurangdelen på hörnet, men det var fantastiskt gott! Beställ grillad majskolv!



Häftigaste restaurangupplevelsen var på Fette Sau i Williamsburg där man beställer kött efter hur många pounds man vill ha. Beställning sker över disk och köttet läggs direkt på en bricka med smörpapper. Öl dricks i syltburkar. Billigt var det också!



Ska ni bara slänga i er något lite snabbt rekommenderas Chipotle, mexikansk snabbmatskedja, eller Shake Shack. Mycket goda hamburgare!



Så, där har ni några måltider, det borde ni hinna med :) Slösa inte bort perfekta matupplevelser när det är så billigt att äta i NY.



På Broadway ska ni se Mary Poppins! Eller Phantom of the Opera om du inte sett den förut. Men Mary Poppins i NY var sjukt bra! Du kan lika gärna ladda upp med att se filmen från 1964, det var min favorit när jag var liten.



På Victoria's, be att få prova en "bra box" det första du gör. Då får du prova alla modeller i samma storlek och kan sen bara gå runt i butiken och välja färg och mönster. Sjukt smidigt.



The High Line - gammal järnvägsbro som är omgjord till promenadstråk, jättefint!



Museum - Naturhistoriska, The Met och MoMa.



Om ni vill åka upp i ett högt hus, åk hellre upp i Rockefeller Center istället för Empire State Building. Smidigare, billigare och inte lika mycket folk.



Rekommenderar även att läsa på hur taxi-systemet funkar, billigt och jättebra när man fattat hur det funkar :)



Så, det blev kanske lite lite långt, men det känns så onödigt att inte dela med sig av bra tips när man har dem på lager. Är faktiskt mycket avundsjuk, skulle kunna tänka mig att gå igenom alla igen :)

2011-12-16 @ 21:40:15
Postat av: Petra

Oh tack så mycket!! :) Väldigt snällt av dig!

2011-12-16 @ 22:47:39
URL: http://pbjelke.blogg.se/
Postat av: cissi

Oj Cia verkar vara den man ska vända sig till om det vankas en resa till NY! =) vill oxå dit. Varför ska ni kyssas just där och då? Blir det kyrkklockor snart? ;-)

2011-12-17 @ 06:23:52
Postat av: Petra

haha nejnej inget sånt! Bara ett romantiskt Sex and the city moment! :)

2011-12-17 @ 06:38:48
URL: http://pbjelke.blogg.se/
Postat av: Soffling

Ja du måste ta med mig. Det glömde du skriva!

2011-12-17 @ 14:10:38
Postat av: Cia

Vi var där i somras och jag gjorde en grundlig research innan så man skulle hinna med så mycket bra saker som möjligt när det är ont om tid :)

2011-12-18 @ 17:52:32
Postat av: Sofi

En promenad i Central Park rekommenderar jag.

Och Empire State Building är väldigt romantiskt - en kyss och en förlovningsring där uppe är inte helt fel (eller är ni förlovade redan?)

Biljetter till Brodway köper man billigt (eller mindre dyrt) på Times Square, åtminstone gjorde man det för i tiden, när jag var ung.



God Jul på dig!

2011-12-21 @ 22:43:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0