extrahelg

Eftersom jag jobbat och inte hunnit slappa i helgen så bestämde jag mig för att ta en extra helgdag idag.. slutade jobba kl 11, och sov middag några timmar..  sen gjorde jag världens godaste lasagne! Vegetarisk.
Den finns här..
http://fonster.blogspot.com/2007/02/vegetarisk-lasagne.html

Maten var nästan färdig när Moa kom från jobb.. Så satte vi igång en Wallanderfilm, och tände massa stearinljus. Efter att vi ätit alldeles för mycket mat åt vi lite pepparkakor och drack julmust. Sjukt gott. :)

Skönt att bara slappa en kväll..  imorron blir det träning och jobb för fullt.


Julebord med jobbet! :)

Då var det äntligen dax för mitt första norska julebord i lördags. Hade lite ångest faktiskt hela veckan.. Jobbhelg + julebord passar inte väldigt bra ihop. Försökte ge bort min söndag.. Men av nån anledning vill ingen jobba 9 timmar på söndagen efter ett julebord. Hmm.. Konstigt! :)

Här är mina betyg...

Pinnekjøtt:
Saltat och ångkokt fårkött som är ett måste på alla norskars julebord. Jag tyckte att det var ätbart iaf.. Det godaste fårkött jag ätit...(jag gillar inte fårkött) smakade mycket salt, och så var det bra konsistens på det. Inte alls så slemmigt som de andra fårrätterna jag ätit.

Ribbe:
Tror att det är samma som revbensspjäll.. men är inte säker. Kommer från gris iaf. Det var lika mycket fett som kött.. men plockade man bort fettet så var det ju bra :P 

Spekeskinke: Ser ut som parmaskinka typ.. Smakar nästan inget. Lite plastig konsistens. Men, eftersom det inte smakade nått måste jag ju säga att det var rätt gott iaf. :) Det är griskött, och när man lagar den så ligger den först 6-8 veckor i salt, sen ska den hänga torrt, mörkt och kyligt i flera månader. Låter avancerat tycker jag.

Till det här äter man rotmos och rödkål. Det var inget jag blev mätt på... så jag gick på förrättsbordet istället. Lax och sill var mer min grej :) Efterrättsbordet var vääääldigt bra det med! :)

Efter maten gick vi till Kariannes pappas hotellrum och drack upp oss lite.. Sen upp till övervåningen och satt och pratade med resten av gänget. Det var väl tänkt att man skull dansa och så.. men det var väldigt lite folk.. och dansa styrdans är inte riktigt min grej :D

Chefen var med och bjöd några rundor.. det uppskattades :)  Var lite osäker på om jag vågade ta emot eftersom jag skulle jobba.. men det såg ut som jag klarade det sa han :P

Söndagen gick helt okej faktiskt.. Lite illamående innan jag åkte på jobb, men sen hade jag bara en trött-svacka vid 17 tiden. Inget som inte lite luft kunde hjälpa :)

norska flaggan på plats....

kommer ni ihåg den här? :)



haha fick ett gott skratt så här på torsdagskvällen  :)

Godmorgon!

Här är man uppe med tuppen och bakar gulerotkake som jag ska ha med på jobb.. Sen tänkte vi hinna springa på stan och leta lite kläder till julebordet i helgen. :)
Moa börjar jobba kl 12..så då funderar jag på att träna en timme innan jag ska på jobb 13.50.

Det känns inte som vinter här måste jag säga. Regnet öser ner!

Julebord i helgen
Oslo nästa helg
Lilla julafton helgen efter?
HEMRESA 17 december!!!!! :)
Det är jättesnart! Jag har bara väldig beslutsångest hur jag ska ta mig hem.. Flyg, tåg, buss eller bil? :)
Flyg är ju absolut enklast.. men 3000 kr tur å retur till Sthlm? Hade jag ju kunnat komma till Gran Canaria med nu.. 



hmm

Kom hem från träsket nu och hittade Kalles pappa i musfällan... undra hur många dom är...


Musen Kalle vs Petra 1-1

30 minuter tog det från att vi satte ut fällorna till att vi hörde en smäll i skåpet. Sen lät det som att han sprattlade massa innan han dog. Till sist vågade vi öppna skåpet.. och där låg han stackars Kalle. Känns nästan lite trist nu. :)

Nu återstår det bara att se om Kalle har syskon/föräldrar/barn/kusiner....


Musen Kalle vs Petra 1-0

När jag i godan ro skulle sätta i soppåsen i sophinken så kom det plösligt en MUS upp ur den. Fyyy fan. Jag skrek och skrek. Visste inte att jag var så rädd för dom. :)
Visste inte vad jag skulle göra.. men Moa skrek ifrån vardagsrummet att jag skulle stänga dörren iaf så han inte skulle komma ut. Slängde igen den, men så studsade den upp. Skrek ännu mer och slängde igen den igen. Så skrek Moa att jag skulle sätta för nått så jag slängde dit stolen med!
Ganska komiskt, eftersom musen knappast kan öppna dörrar. :)



Han hade ju sprungit ner vid röret igen så klart..  Men nu har vi döpt honom till Kalle.. och jakten har bara börjat! Imorron ska det handlas musfälla! :)

Fixardag

Fick en energikick så efter jobb åkte jag runt och kryssade av massa på min "Att göra-lista"
Var till securitas, till polisen och till banken.
Sen har jag betalat räkningar, kollat upp hur jag ska göra när jag skrotar bilen, Anmält mig som blodgivare, sovit, handlat och lagat pannkakor med hjortronsylt och glass.

Vi har till och med sett ett avsnitt av House..och klockan är bara SJU!
Vad ska man göra? Har egentligen vilodag från träning.. men kanske ska åka dit och springa lite ändå..


En fråga förresten. Jag känner att jag skulle vilja börja träna barn igen. Frågan är bara vilken idrott? Simning eller Volleyboll? Jag känner saknar båda.. Har väl tränat simning längst..och tror att jag är ganska bra på det. Men så har jag varit i volleybollvärlden senaste åren, och skulle få röra på mig lite själv med om jag tar volleyboll.
Svårt.. vad tycker ni?

vs


ingen hemmafru :(

Jag har precis börjat vänja mig vid att ha Moa hemma som hemmafru. Gillar det starkt! :)
Igår kom jag hem från jobbet, sov lite och så väckte Moa mig efter 1,5 timme och sa att maten var färdig! :) Perfekt! Så handlar hon, städar.. ja allt en bra hemmafru gör. Det är skönt när jag slutar kl 11 nu om dagarna att ha nån här.
MEN, på fredag är det slut på lyxlivet. Moa har fått ett jobb! (Även fast jag sagt att jag kan försörja familjen)
Hon ska provjobba på Rema 1000 i helgen!

Jag är så klart väldigt glad för hennes skull! :)


Drömvärlden

Jag drömmer massa nu för tiden. Konstiga drömmar, roliga drömmar och kärleksdrömmar.

Inatt drömde jag att jag var tillsammans med världens finaste. Så vaknade jag kl 4 till kyla, mörker och tandvärk.
Tyyypiskt! :)


Trodde ett tag att jag var pigg

Godmorgon!

Har varit ovanligt pigg och glad nu hela morgonen! Men tröttheten börjar sakta komma. Jag borde ha förstått det.
Det här är min 15de dag i rad jag jobbar. Igår kom jag hem 21, och började 05.15 idag.  Jag borde vara jättetrött. Men jag slutar nu kl 11, så då ska jag hem och sova lite. :)

Helgen har varit ganska händelserik även fast jag jobbat. Moa åkte till Hemsedal fredag-lördag, så jag var ensam. Hade lite svårt att sova, men lyckades väl runt 1 nån gång. Vid 3, halv 4 ringer lillasyster Sanna och berättar att en galning försökt köra på henne när hon slutat jobba.
Hon var ledsen och chockad, men hade klarat sig utan skador så det var bra.

Står mer om det här: http://helahalsingland.se/bollnas/1.1524701

Försökte somna om men det gick inge bra, så jag satte igång ett avsnitt av The Mentalist, och sen gick jag upp tidigt och gjorde äggfrukost. Var så trött när jag kom på jobb att det värkte i kroppen.. men  höll ut till 13 när jag fick åka hem och sova. Sov nästan 3 timmar, och så åkte jag och handlade med Malin.

Söndag firade vi Moas födelsedag på morgonen med sång och present. Tror hon blev glad. :)
Gjorde smörgåstårtor tillsammans...jättegoda!! :)

Nu ska jag gå ut och ta luft så jag klarar av dom sista timmarna!
Hadeeeee

Pulsträning

Jag har upptäckt nått kul..  Pulsklocka på löpband! Shit vad mycket lättare det gick när löpbandet styr farten efter min puls. Inte konstigt att jag inte orkat springa nå länge när jag har pressat mig alldeles för hårt!
Så om du har ett pulsband.. ta på det nästa gång, räkna ut vilken puls du bör ligga på, och spring! :)

Träning är kuuul!

Idag fyller Geir 30 år. Lillplutten. Grattis till dig!

tillbaka efter hård vecka

Då är jag äntligen färdig me kursen! 7 dagar non stop kurs. Men det var ett riktigt bra gäng.. kul att lära känna lite nya folk!

Huset är ganska tomt nu när det är bara jag och Moa kvar, men det är lite skönt med!
Igår försökte jag få in henne i mitt serietittade eftersom tvn slutat fungera. Jättemysigt me popcorn, täcke och Greys Anatomy :)

Den här veckan kommer vi inte ses så mycket eftersom jag jobbar kväll men..  Det går nog bra! :)

Har inte så mycket att skriva..  Är allmänt glad och på bra humör om dagarna.

I'll be back om nått intressant händer. Eller om inget händer. :)

Kurs hela veckan lång

Undra hur det här kommer gå. Är inte direkt van vid att sitta i skolbänken. Massa grupparbeten och redovisningar framme vid tavlan. Men men.. vi får ju tre rätters lunch på hotellet iaf! :)

Var på träningsvägledning idag på mitt nya gym. Var väldigt osugen när jag gick dit, men hon var jätteduktig tränaren. Fick lära mig lite nytt, och så var det kul att få feedback på att man faktiskt gör saker med bra teknik redan!

Jag har sett på så mycket volleyboll i helgen att jag nästan började gråta ett tag. Jag saknar verkligen IK SÄTRA!!
Jag saknar lagkänslan, och all tid tillsammans. Bra spelare på alla positioner som bara fortsatte att utvecklas tillsammans! Åh jag skruva tillbaka tiden bara för en helg eller nått!
Jag ångrar verkligen inte att jag flyttade hit. Har fått ett riktigt bra liv här med. Men att jag kunde bryta upp gävlelivet med laget är helt ofattbart så här i efterhand. Tröstar mig själv med att ni splittrades ändå ett år efter.

tjejer, ni vet vilka ni är. Ingen nämnd och ingen glömd. Jag saknar er!



En riktig norsk kväll

Igår fick vi äran att bli bjudna på en norsk tradition Fårhuvud. Det var.. speciellt. Men värdarna gjorde det väldigt bra och guidade oss genom upplevelsen. Det var inte mycket kött på ett sånt där.. Men det gick i iallafall. Kanske inget jag tänker äta många gånger. Kokt kött är inget för mig. Åt även ögat förresten...

Sen skålade vi i akvavit för mig och mitt nya norska medborgarskap. :)

 


RSS 2.0