spänd!

Går och bara längtar till efter jobb nu!!

Ska se på en jättefin lägenhet ikväll!!  :) Sen måste vi bestämma oss innan fredag. Den är ledig på en gång, så kanske blir det flytt ganska snart!  Hoppas hoppas att den ser bra ut. Är lite skeptisk till sängplats och sånt men vi får se!



Nu är det påsk!

En vanlig dag kvar, sen är det påsk. Även skärtorsdagen är röd dag här! Ja, jag jobbar ju ändå men.. blir mer pengar iaf! :)

Var till världens bästa barn igår och dom hade gjort påskpyssel som galningar. Massa fint! Titta vad jag fick!

 

Min första och enda påskpynt här i huset. :)

Ja och så har jag spelat på Vikinglotto idag.. så imorgon tänkte jag att jag skulle vinna 110 miljoner. Lite lagom så där! :)

 


Skönt med kortdagar

Har hunnit med att fixa massa nu dom här dagarna. Varit och fixat med min bilförsäkring, lämnat in mobilen på lagning, kollat på lägenhet, varit till sjukhuset och tagit blodprov och ringt runt massa. Har även bokat tid på banken för rådgivning om bostadslån. Usch vad vuxet det låter. Men Eivind försökte övertala mig att det enda rätta är att köpa igår. Hmm vet inte om jag tror på det riktigt. Men ska iallafall kolla upp vad som gäller.
Grejen är ju att en lägenhet går på 2 miljoner här. det blir sjukt mycket i ränta. Förstår inte hur det skulle kunna löna sig?

Kollade på lägenheter i Gävle. Vet att jag tyckte att det var sjukt dyrt förut..men där får man ju en 3a på brynäs för 400 000. Det är ju ingenting om man jämför med 2 miljoner här. :)

Känns som att en lägenhet i Gävle stiger mer i värde än en lägenhet här med. Men jag vet inte jag..

Nu är det dax för jobb 3 timmar. Känns knappast värt det att ta av mysbyxorna för så några timmar. :) Men måste väl.

tittar på lägenheter och äter ostkrokar

Då var en jobbhelg gjord då. Jag gillar att jobba helg. Då behöver man inte fundera vad man ska hitta på. :)
Var en liten tur på pikant i fredags för att träffa folk. För er som inte varit här är Pikant det lilla utestället här. Mer som en bar, eller after work-ställe. Väldigt trevligt på fredagar.
Massa folk! Märks att det börjar bli påsk här nu! Folk kommer hem.

Undra vad folk skulle göra om jag gick påskkärring iår? Tror inte dom har det här. Skulle definitivt få vara med i lokaltidningen!! ;)

Ryggen/revbenen har blivit MYCKET bättre efter att jag var hos naprapaten. Han trodde absolut inte att det var en spricka, utan mer en blödning mellan. Å att det var på väg att bli bättre..  Å tack gode gud för att han fått rätt! :)
Imorron ska jag testa att styrketräna lite lätt. Får känna efter vad som går och inte.

Överskriften ja..  tittar efter lägenheter. Tror att jag kanske flyttar om det kommer upp nått. Jag vill ha fint. Fina möbler och fina tapeter. MINA saker. Mer pengar, men det är värt det! (Eller?)


that was before

Innan jag flyttade till Norge och Førde var jag mycket besviken. Besviken på folk, på mig själv, på livet. Jag blir fortfarande besviken ibland, men av nån anledning tacklar jag det på ett helt nytt sätt. Jag samlar inte på mig allt, analyserar, förstorar, tar på mig andras problem, och mår dåligt.
Jag blir besviken, är ledsen över det ett litet tag, men går sen vidare! Jag lyssnar gärna på en vän som mår dåligt. Men tar inte in det och gör det till mitt problem. (iallafall mycket mindre än förut) ;)

Jag har faktiskt ingen aning om varför det är så..  Vad som har förändrats. Men det är otroligt skönt!

Folk kommer alltid göra mig besviken. Jag har ofta stora förhoppningar på folk. Det gäller framför allt folks medkänsla, pliktkänsla och moral. Jag blir ständigt chockad över att folk inte ställer upp på dom enklaste sakerna. Men jag kan bara ändra på mig själv och hur jag reagerar. Kan inte ändra andra. Så det så! :)


Mina första cupcakes!

Idag har jag bakat cupcakes för första gången! :)

Fick bara lust att baka nått till jobbet imorron.. och eftersom alla andra festar ikväll så fanns det inte så mycket att göra. Måste säga att resultatet blev riktigt bra!! :)


inte lunginflammation iaf..

Ja, ryggontet har inte blivit bättre.. Det har mer gått över till rygg/under revbenen/lunga-ont. Å inte bara när jag rör mig, utan mer en molande värk hela tiden. Värre i vissa ställningar.

Så jag gick till doktorn.. lite rädd att det skulle vara lunginflammation. Men nej då.. Det var det inte. Ett hemskt stick i armen, och massa petanden på revbenen och han kom fram till att jag nog har en spricka eller brudd på revbenen. självklart kan man inte  göra nått åt det förutom och äta värktabletter och låta det gå över.

Är det nån som kan förklara för mig vad jag gjort för att få en spricka på revbenen????
Jag förstår verkligen inte.. har inte hostat, inte ramlat.. Styrketränat har jag gjort, men tror jag skulle märkt om jag gjorde illa mig?

Tycker det här är lite komiskt faktiskt :)  kanske borde dricka mer mjölk. Börjar redan bli gammal. :)


Se den!!!


länge sen jag lagt ut bilder

Här kommer några från Oslo i helgen :)

Redo för party :) Fina Emilia

Ryggont och feber

Söndagskvällen spenderades hemma i soffan med ryggont och feber. Kunde knappt andas för att nått i ryggen satt fel. (två rejäla låsningar enligt naprapaten idag)
Såg två filmer medan Moa sprang runt och packade inför sin Alperna och Sverigeresa. TVÅ veckor ska hon vara borta!
En av filmerna var förresten Bröllopsfotografen och jag tyckte den var riktigt bra :)

Idag har jag inte heller gjort mycket.. Knappt rört mig ur sängen. Snart läst ut min bok med, även fast jag somnade lite då och då med boken på magen :)

Känner mig iaf mycket piggare nu och febern är inte så hög. Ångrar lite att jag tryckt bort den och ryggontet med tabletter i helgen, men vem vill vara sjuk när man är i Oslo?

Jag hoppas verkligen att det inte blir värre imorron. Ska på kurs i Bergen! Ska lära mig lite om arbetsmiljölagen i norge, och bo på hotell. Naprapat Paulen sa att det kunde bli värre nu innan det blev bättre så vi får se. Ska tillbaka dit på fredag igen eftersom det gjorde så ont att han inte kunde göra allt han ville idag.

Brynäs-Djurgården 0-4. Jävla skit. Nu får dom ta och vinna resten tycker jag! :)

tiden går fort när man har roligt

Helgen bara flög förbi och vi hade jättekul!

Lördagen laddades upp med hotellfrukost, och sen gick vi på stan mest hela dagen. Köpte en vårjacka eftersom man fick lite hopp om vår när man var där nere. :)
Trötta kom vi tillbaka till hotellet och började göra oss klara för fest. Fick inte komma på fest med dom andra Förde-människorna, så vi fick göra oss en egen fest på hotellrummet.
Hade med oss Emilias kompis Melanie, och det var kul att få friska upp engelskan lite. :)

Fick lite tips om var man skulle gå, och tyckte att beskrivningen "FIIIIIINA POJKAR" verkade ett bra val, så vi gick på Onkel Donalds. Det var helt klart rätt beskrivning, och vi hade jättekul. Lite synd att dansgolvet var överbefolkade med utländska killar som tyckte att det var helt okej att trycka upp ett finger mellan benen på mig. (Hade jag sett vem det var så hade han fått en stor smäll kan jag säga)
Jag har inget emot utlänningar i vanliga fall, men det irriterar mig att dom tror att dom har rätt att klänga och trycka sig emot folk hur som helst på dansgolvet. Lämna mig ifred tack! :)

Blev bjudna på champange av nå rika snubbar. Drack den även fast den var äcklig :) Vem säger nej till champange lixom? :)

Var tvungen att gå fram till en kille och fråga varför jag kände igen honom så väldigt och vi kom fram till att vi hade setts på beachcamp förra året. Tyvärr tog han det som att  jag var intresserad, så när han kom fram och sa att han kunde dumpa sin dejt för kvällen om jag ville gå hem så sa jag nej tack, och han blev jättesur. :)

Fick även leka hobby-psykolog till en okänd kille som ville ta livet av sig. Tror iallafall att jag hjälpte.. :)

Söndagen skulle jag åka till Linda på födelsedagskalas, men blev faktiskt lite lättad när hon smsade och sa att hon var sjuk så kalaset blev inställt. Jag var så bakfull, plus att jag kände att febern var tillbaka. Drack vatten, tog 2 tabletter och somnade om. Såå skönt. Vaknade 10.45 och insåg att det var en kvart kvar av hotellfrukosten bara så vi sprang ner och fick i oss lite mat.

Sen hann jag med ett kort besök hos syster innan hemfärden.

Niiiice helg i Oslo!

Oslo

Då var man i Oslo då..

Kom hit redan kl 12 på fredag fm.. Så jag lämnade av väskan på hotellet, och tog en trikk till Päris på jobbet. Sen gick jag en shoppingpromenad. Gick nog 1,5 timme ca..  Hade ingen aning om vart jag var, men kom fram till slut till hotellet. Kändes skönt att röra lite på sig samtidigt som jag tittade lite i affärer.

På kvällen blev det en god sushi-middag och en RIKTIGT god öl :)

Fast sen var vi ganska trötta.. så vi låg och slappade på hotellet i nån timme innan vi somnade vid 11.
Sköönt å vakna utvilade idag.. nu blir det en dags shopping!
Tänkte hälsa lite på mina gamla arbetskamrater på GlasMagasinet med, så möta upp Martin, Harald och Camilla för fest ikväll.



Efter söndagsångest kommer..

Konstigt det där att söndagarna kan vara så dåliga dagar jämt. Man behöver inte ens ha druckit för att ha söndagsångest. Man får helt enkelt för mycket tid att fundera på livet!

Jag var så less så less på huset i söndags. Även om man städar så är det gamla möbler, gamla tapeter å gamla gardiner. Det är inte MINA grejer.
Såå då när jag började fundera på om det kanske var dax att flytta.. så funderade jag på om det va nån idé att flytta inom Förde. Om jag kanske ska flytta till Stavanger eller nått istället, eftersom jag har svårt att tänka mig ett helt liv här. Men ja... som sagt. Massa funderingar på söndagen. Men jag har nog kommit fram till att jag bara ska hålla ut över sommaren. Sofia kommer ju, och vi kommer behöva massa plats.

Blir säkert bra. Kanske vi kan börja göra lite förändringar i huset så det blir bättre.

Idag är det tisdag och jag har kommit på vad bra jag har det!
Hur många kan säga att dom kan jobba heltid, sova 8-9 timmar per natt, och träna 5 ggr i veckan? Ändå hinner jag med att gå ut om jag vill, träffa kompisar eller slappa med en bok.

Näe.. man ska nog inte klaga :)

Good day, good week!

Shit vilken bra vecka det här varit :)  Känt mig riktigt glad minst en gång per dag! :)

Idag var det jobb till 11 och sen tog jag HELG! :)   Firade med lunch och en massa prat hemma hos Monica.. Tiden går fort när man babblar.

Nu lagar jag laxfilé och grönsaker i ugn, och ska se film med Moa när hon kommer hem från träning.
Jag har vilodag idag..  Känns som att 4 träningar på 3 dagar får räcka. Men imorron är jag ledig så det lär ju bli nått pass då med för att få dagen att gå.
Har fått löneförhöjning också.. Har tydligen jobbat ett år nu! Sjukt vad tiden går foooort!

Fick en fin video från Sofie idag med posten. Med världens sötaste inbjudan till dop av Rio! Eftersom det är i närheten av Asps födelsedag så tror jag att jag ska försöka planera in en hemresa då i maj! Inte långt bort alls!

Längtar som en tok till nästa helg och Oslo nu :)



bra tid framöver :)

Gaaah Anita påminde mig om att det snart är påsk!
det betyder.. att det är väldigt lite jobbing framöver! :) Blev på så otroligt bra humör!

Jobbar till 11 idag, och imorgon. Sen har jag fri till måndag eftermiddag!
Sen jobbar jag eftermiddag måndag-torsdag å på fredag åker jag till Oslo! :) Längtar längtar!
Kommer hem, jobbar två dagar, sen är det dax att åka till Bergen på kurs! Två nätter på hotell.. Sen är det PÅSK!


träningsvärk på konstiga ställen..

Igår chockade jag mig själv och min kropp och var på volleybollträning! :)
Var ledig hela dagen.. så jag började med ett pass cykling en timme på morgonen. Kom hem, städade lite, tvättade kläder och sen satt i soffan med en kopp te och en bok. Väldigt mysigt!
Men blev rastlös mot kvällen, så jag fick ett ryck att åka på volleyboll.

Det var riktigt kul.. perfekt träning med inbollning, insmaschning och sen spela match! Spelade två matcher mot 3 lag från volleybollgymnasiet här. Gick ganska bra.. även om man blir irriterad när timingen är helt borta, och både baggern och fingerslagen är väldigt svaga och kommer 3 meter kortare än man tänkt! :)

Kom hem kl 22, full av adrenalin och kunde inte sova. Sov kanske 2 timmar innan klockan ringde vid 4.

Har iallafall träning på väldigt konstiga ställen..  halsen, armvecken och knävecken. :P

Trodde att det skulle vara värre med rumpan, men det verkar som att träningen på gymmet gett lite iaf :)


Ännu en helg

En lugn jobbhelg har det varit..  Jobbade till 21 fredag och hämtade upp pizzor för att fira att Tilde fyllde år. Det blev filmen 123 Kapad.. Helt okej film, kanske lite klyshig! Blev rätt sent i säng, och så upp tidigt för att åka på jobb.
Jag har börjat fixa fellesfrukost på jobb.
Felles är förresten ett bra norskt ord. Det är typ gemensam, gemensamt. Felles ligger mycket bättre i munnen.

Direkt efter jobb blev det hem och hämta badkläder, för då skulle jag och Moa vara barnvakt. Tre busfrön i simhallen, men det gick jättebra :)
Kom hem vid 18 igen, då lagade vi grymt god middag. Pepparstek med pommes och bea. MMMMMM!
Man njuter absolut lite extra när biffen kostar 239:-/kg :)

Moa drog på party.. men jag dog i soffan efter maten. Somnade halv 10!  Det händer inte ofta en lördagskväll!
Men det var skönt som tusan att vakna upp tidigt på söndag och vara pigg. Hann till och med gå ut och gå 7 km innan jobb! :)

Jobbade 9 timmar på söndagen, men det gick ovanligt fort! Massa att göra hela tiden.

Nu blir det nog att åka på gymmet.. Har ju sovit ca 9 timmar inatt med :)

RSS 2.0