Fårhuvudfest

Ikväll ska jag äta fårhuvud. Det ser riktigt äckligt ut.. men vafan! Allt ska testas minst en gång här i livet! Många som säger att det är gott. Fick tips igår på jobbet att området runt ögat är väldigt gott. Haha. Usch. Ni hör ju. Men men... spännande ska det bli.


volleyglädje

Som jag skrev innan är ju Falkenbergs volleybollag här. Kul kul!

När jag suttit och haft tråkigt här hemma i evigheter kom jag på den brillianta idén att gå ut och gå. På vägen hem kom jag på att herrarna säkert tränar, så jag tog ett litet stopp på vägen. Det blev visst ett långt stopp.
Falkenbergs herrar skulle ha träning och det var lite kul att sitta och titta på. Saknar volleybollen.

De hade med sig en liten maskot på 10 år som spelat i 6 år. Han bollade jag med på sidan. skitkul! :)  Sen var det en av spelarna som skadade sig och behövde skjuts, så jag ringde ambulans-Moa som fick komma med bilen :)

Imorron ska jag se Brynäs-Djurgården på canal +. (så säg inte hur det gick... har undvikit alla tidningar och bloggar nu)
Sen ska jag få min nya bil!
Efter det är det jobb
Volleyboll Förde-Falkenberg
Dricka nån öl på pikant


Bra dag!

Premiärtränat

Då har man tränat på Puls för första gången då :)  Blev bara motionscykel eftersom jag inte fått introduktionen där än. Men skönt var det, och för en gångs skull vaknade jag inte upp dagen efter och var sjuk.
Jag å Sofia kanske ska testa Pilates ikväll. Får se om det är nått för mig.

För övrigt så tror jag att det är nå fel på mig idag. Kan inte göra annat än att tänka på mat.. och godsaker!
Helt plötsligt medan jag jobbade kom en blåbärspaj upp som en bild framför ögonen. :) Psyko!

Imorron får vi finbesök här i Førde. Falkenbergs herrlag kommer och ska spela mot mina Førdepojkar. :)  For the record hejar jag på sverige! :)


falkenberg

VS

Førde



Svininfluensa och vaccin..vad tycker ni?

Det är en stor diskussion det här.. Ska man ta vaccinet eller inte?
Vad jag förstår har fler i sverige dött efter att ha tagit vaccinet än dom som dött av svininfluensan?

Började diskutera det med en på slakteriet förra veckan och han tyckte att det var själviskt av mig om jag inte tog det, för att jag jobbar på en sån offentlig plats och kan smitta många. Men vaddå, är det inte bara att dom som är rädda att få det vaccinerar sig då? Så slipper jag som inte vill?

Har ni läst eller sett filmen om hon i USA som fick en nervsjukdom av vaccinet så hon inte kan gå? Nervsjukdomar är listade som en möjlig biverkning. Förstår att det är en på miljonen.. men ändå. Har man ingen allvarlig sjukdom sen innan så tror jag inte att svininfluensan är nå farligare än vanlig influensa! Och har man en allvarlig sjukdom sen innan kan man ju lika gärna dö av vaccinet. Då är jag hellre utan farliga ämnen i kroppen.

Det här skriver en forskare om det:
En ingrediens i Pandremix (svininfluensavaccinet) är thimerosal (konserveringsmedel) som innehåller kvicksilver (ethylkvicksilver). Jag fick uppgiften från Läkemedelsverket. Enligt Oxfords keminfosidor är thimerosal klassat som ett gift.

Amalgamfonden har varnat för samma form av kvicksilver eftersom formen på kvicksilvermolekylen är av typen etylkvicksilver (nära släkt med metylkvicksilver), en molekyl som lätt tar sig in hjärna och nervsystem. Förbud mot kvicksilver i amalgam infördes i Sverige 2009-06-01. Beslutet att köpa in vaccin som innehåller thimerosal till svenska folket togs 2009-07-24. I ena stunden totalförbjuds kvicksilver i munnen och i nästa stund är det okey att spruta in en liknande form av kvicksilver i blodbanorna. Nu är det helt plötsligt inte farligt alls.

Ja, vad tycker ni?

Här kan man förresten läsa  innehållsförteckningen för vaccinet:
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/pandemrix/emea-combined-h832sv.pdf


Bra helg

Haft en riktigt bra ledig helg. Hunnit med massa känns det som!

Den årliga ullfesten hos Eivind blev riktigt bra! :) Massa folk och nästan alla stannade hela natten. Synd bara att jag ska vakna så tidigt varje gång jag varit ut. Vaknade halv 8 och fylleångesten gjorde att jag inte kunde sova nå mer på hela dagen. :P

Sov iallafall 11 timmar inatt..så nu är jag utvilad igen! Solen skiner ute och jag har lust att gå ut och hitta på nått. Synd bara att ingen annan är ledig på måndagar.

Nu blir det en vecka med mycket jobb, och i helgen får vi besök av Falkenberg som ska spela nordiska cupen eller nå sånt. Kul att se ett svenskt lag.. svårt att veta vem man ska heja på bara ;)
Ska även testa att äta fårhuvud på lördag. Spännande :)



Roadtrip med Sofia

 


ödet?

Jag har varit grymt irriterad att jag varit så mycket sjuk nu.. Har precis börjat känt mig frisk nog att träna.. så vaknar jag upp och är genomförkyld igen. Känns som att jag bara hunnit planerat att köpa gymkortet så reagerar kroppen med att bli sjuk igen. Nu vet jag varför!!! :)

Har ju åkt runt på alla gym och försökt bestämma vilket som är bäst. (Ja det finns faktiskt iallafall 3 st här!)
Har till slut bestämt mig för Puls. Det är gott om plats, och lite fräschare än dom andra. Priset var oxå lite bättre. 350 kr per månad. MEN så läste jag i tidningen igår att dom har öppet hus och ett erbjudande idag lördag! Tecknar man idag blir det bara 280 kr månaden. Nu är jag ju grymt glad att jag inte tecknade förra veckan som jag tänkte!

Idag ska jag alltså gå på öppet hus, och så tänkte vi åka och se på grisslakten på slakteriet. Så är det fotboll. Førde ska spela om att gå upp i 2an. Verkar bli en massa folk som ska gå! Motståndarnas supportrar kom redan igår och går omkring med flaggor och sjunger.

Sen ska det hinnas med att sola tänkte jag.. å så är det säsongsavslutningsfest hos Eivind! Ska bli riktigt kul! Får se om det blir en all-nighter eller om det blir träsket :)




efter regn..

kommer solsken!

På onsdag fick jag plötsligt reda på att jag ska gå på kurs v 45. Vilket innebar att jag va tvungen att boka om min hembiljett till en dag tidigare.. plus att det kostade massa pengar. Plus att vi bytt massa helger hit och dit, så då skulle jag plötsligt jobba denna helgen med! Som jag absolut inte gått med på att jobba. Jag var ganska knäckt!

Nu har jag löst det så att jag ska jobba nästa helg. Blir ingen hemresa och inget dop. Tråkigt men det blev den bästa lösningen. Hemresan får bli en annan helg. Även om det inte blir med bilen. Fick tillbaka den från verkstaden igår och han sa att han tyckte att jag inte ska köra den mer. STACKARS FIESTAN! :(
Jäkligt tur att jag hittat en ny bil... och att jag lämnade in den på verkstaden och inte bara körde. Men men. Känns ändå trist.

Det bra är att nu blev jag ledig den här helgen! Firade med att gå på Peppes och äta pizzabuffé med Sofia och Geir igår. Sen hem till Geir och dricka några öl och iväg på pikant. Var även till Träsket och Förde Hotell, men herregud. 100 kr inträde på båda platserna..så vi gick aldrig in. 100 kr på en fredag när det inte är nått särskilt ens!?

Kom hem tidigt iaf och fick se Greys anatomy och Private practice. :) Det enda som saknades var lite choklad. :P

Är det nån som missat Melissa Horn? Svensk mysmusik. Lyssna! :)

smörgåsar till frukost, lunch och middag?

Då var Fiestan på verkstad och jag fick gå hem. Hoppas dom är snäll mot honom. Och mot min plånbok!

Skrev nyss på papper om att bli norsk medborgare. Känns jättekonstigt! Plus att jag bestämde mig för bilen idag. Så nu är jag ägare till en norskregistrerad bil nästa vecka! Nu saknas det bara att jag börjar äta skiver (dom uttalar det "scheve") till frukost, lunch och middag! :P

Nu är det dax att sova middag. Ja man får det när man börjar 05.15! :)

Natti natt

Bilköp?

Igår var jag och tittade på bil. En porsche! :) Eller så åkte jag porschen dit och tittade på en Mitshubishi Lancer. Ja så var det nog. :)  Gillade båda! :) Men jag tror att Lancern är mer i min prisklass!

Känner mig väldigt uppåt och glad nu för tiden! Tror att det är mina underbara sambos förtjänst! Alltid sällskap och små överraskningar. Den här veckan har Sofia bakat blåbärspaj och Emma kärleksmums!

Börjar bli lite rädd för ensamheten igen..  bara en vecka kvar till Sofia åker hem.. sen blir Moa och Emma där en vecka till.. FÖRHOPPNINGSVIS längre!


Förkyld..igen!

jahapp.. man hinner bara bli frisk en vecka eller så så vaknar jag upp med världens förkylning igen! Fattar inte!

Helgen kom och gick.. Skulle varit ledig men så helt plötsligt så blev det jobb både lördag och söndag. Mina sambos var festsugna som vanligt och kom på att vi skulle ha festen hemma eftersom dom inte orkade åka nånstans. Det blev ingen liten fest heller.. typ 40 pers. Det var faktiskt ganska kul att vara nykter den här gången. Såg och hörde mycket kul :P

På fredagen var jag och hämtade världens bästa barn Kaya och Rosy för att gå på barnbio :) Knerten hette filmen och handlade om en liten pojke som får klara sig mycket själv för att föräldrarna måste jobba. Så hittar han en gren som ser ut som en gubbe och pratar. Är det nån som vet vad den historian heter på svenska? Den kommer från en gammal barnbok iaf..

Lördag var vi också hos Eivind och barnen och myste med valparna! :) Det var deras första gång ute i solen och dom verkade trivas väldigt bra. :) Men dom busade så hemskt så dom blev trötta ganska snart.. :)


Växtvärk i benen

Äntligen är det min tur!  ;)


observationer på min lediga dag

Hade den bästa drömmen nånsin inatt. Kändes otroligt verklig och jag var så glad!
Så ringde jobbet före 7 och väckte mig för att se om jag kunde komma och jobba extra. Jag var jätteduktig och sa nej! Min enda lediga dag den här veckan. Känns som att jag behöver den!

Lite ledsen för att drömmen inte var sann.. och lite dåligt samvete för att jag sagt nej.. så blev jag väldigt pigg. Satte på ett avsnitt av NCIS.. men så somnade jag efter 5 minuter. Var visst inte så pigg ändå :)

Så ringde mamma och väckte mig igen kl 11! Shit vad jag sovit alltså. Somnade vid 23 igår ju!

En väldigt produktiv dag annars. Gjorde wok så jag fick matlådor, sen städade jag huset lite.. och så bakade jag Morotskaka. Eller Gulrotkake som man säger här. :)

En observation jag gjorde när jag städade var att om man är 5 tjejer som bor ihop.. då är det VÄLDIGT mycket hår som tappas. Herregud. Det är hår överallt!! :) Jag är förvånad att vi har nå hår kvar på huvudena!

Sofia som bor här har en blogg hon med!
http://soffling.blogg.se/
Läs den! :)


mmm svensk mat!

Moa hade med sig falukorv hit när hon kom.. Nu är den tinad, och jag har lagat RIKTIGT god mat!
Stuvade makaroner och falukorv. Helt klart underskattat!

Norge- börja med falukorv NU! :)


lite för trött kanske?

Vaknade kl 5 igår för att åka hem till Förde med postflyget. Hann bara hem och hämta mat och uniformen och så upp igen på jobb. Så blev det övertid på jobbet.. så jag kom hem strax efter 22.
Upptäckte att vi skulle dra ut soptunnan, så jag bad nån hämta soporna uppe. Medan jag väntade stod jag i hallen och kände att jag höll på att somna stående.

Kom upp i mitt rum och såg att nån bytt mina sängkläder till ett par lila. Inte så konstigt eftersom dom säkert lånat min säng när jag var i Oslo.
Gick ut ur rummet för att hämta nått, och så tillbaka 2 minuter senare. Då var det helt plötsligt mina vanliga grå sängkläder! Hur fan gick det till? Kände att det var dax att sova..  :)

Idag var det upp kl 4 igen. Folk sjuka på jobbet så det blir nog dubbelt idag. 0515-21.00. Jippie.


Flyttat till rätt land :)

1. Norge

2. Australien

3. Island

 

7. Sverige

 

FN har kommit med sin årliga rapport.. tydligen är Norge det bästa landet i världen att bo i!  :)


Spontanhelg!

Istället för att tråka hemma i Förde i helgen så fick jag den kloka idén att jag skulle höra med Asp och Sigrid om dom ville ses i Oslo. Så halv 4 på fredags eftermiddag bestämde jag mig för att dra till Oslo. Postflyget skulle gå strax efter 17 så det var bara att packa och köra upp.

Jag fick inte bara vara med flyget.. jag fick testa att köra (hmm heter det köra?) det också!! :D Det var grymt kul!

Lördagen mötte jag upp Asp och Sigrid och gick runt på stan och strosade. Passade på att äta jättegod sushi eftersom det inte går att få tag på hemma! Så trotsade vi regnet och lekte lite turister. Såg Operahuset och Vigeland (?) parken. Väldigt känd park med statyer av nakna människor. Tydligen mest besökta attraktionen i Norge.. Å dom var rätt imponerande faktiskt. Förstår inte hur man kan komma på så där många olika motiv.. Lite roliga detaljer på dom också, som ansiktsuttryck och liknande.

 

 

Så hem och byta kläder och så iväg till en vän i Oslo. Drack vin och pratade tills Sigrid nästan somnade sittande, så tog vi taxi hem. Underbart skönt att komma hem och sova efter en sån dag.

Idag söndag har jag varit hos Linda i Jessheim och hälsat på. Fick träffa Filip första gången. Såå söt. :) Hunden Mario var söt han med.

Så avslutades den grymt lyckade helgen med att bli bjuden på tacopaj hos syster! Väldigt mumsigt! Nu är det dax och sova så jag orkar upp och kommer med postflyget hem :)

 


Nej åh nej

Jag vill inte ha vinter!! Varför skulle den komma så tidigt för!?
Det var snö på bilarna när jag kom till jobbet igår. Jag hatar snö. Hatar verkligen. Det finns inge bra med vintern i huvudtaget. Kallt, mörkt och snö!

Har iaf långledig helg! Känns ovant men skööööönt! :)  Fredag till söndag ska jag bara slappa!
Inge alkohol är planen.
Får väl se hur det går...

RSS 2.0