Riktiga vänner

Haft en helt underbar dejt med Hanna idag. Långpromenad och sen flera timmars lunchprat. Känns som att man varit till psykolog nästan! :)
Känner mig hemskt tacksam för att jag har flera nära vänner i mitt liv. Även om dom är långt borta.
Och jag känner mig väldigt laddad att komma tillbaka till mitt fina liv i Norge, och laddad att ändra på det som kanske kommer behövas...



God Jul från Moa!


Dan före dan före dopparedan

Nu har jag varit 2 dagar hos syster. ÄNTLIGEN har jag fått träffa Moa! :)  Hon är söt som bara den. Väldigt lik sin mamma! Hon var väldigt trött.. sov typ hela dagen. Gjorde små ljud bara när hon var hungrig eller skulle fisa. Å så ler hon i sömnen. :)

Nu sitter jag och väntar på att mannen ska komma hit! Blev lite orolig ett tag.. Flyget höll inte på att komma ner i Förde.. Å isåfall hade han blivit sen till nästa flyg, och sen gick det inget senare tåg från arlanda. Men nu ser det ut som att han hinner med allt ändå! :)

Imorgon ska vi träffa Hanna och Emilia.. Sen blir det uppesittarkväll hemma hos pappa :)  Fullbokat som vanligt. I love it!

GOOOD JUUUL!

Miljöombyte

Nu har jag bytt Förde mot Gävle. Magnus har bytts ut till katten Tyson som ligger och kurrar här med mig i sängen. :)
Är extremt glad för att jag tog första flyget till Bergen idag.. ALLA andra flyg har varit inställda! Ibland får man ha tur!
Träffat Nylander för en snabb fika och lite shopping. Å sen myskväll med Eken och Maria. Så gott med svensk pizza. Å BILLIGT! Nästan så man kan köpa 2...  Ja, jag har nästan glömt bort hur billigt saker kan vara. Konstigt det där!

Imorgon ska jag testa kinesiologi, och sen blir det nog lite mer shopping innan jag ska till Bollnäs och bo hos syster och lilla Moa! :)  Laddad för bebismys!


Vecka 17

Fönster/Vindu på plats!

En dörr på det här så kanske man kan ta sovsäcken och campa där inne sen.. :)

 


Things to do in NY

Nu är det bara 77 dagar till New york resan! :)

Har ju så klart börjar fundera vad jag vill göra när jag är där.. 

* Se på NHL-match. Tyvärr har inte Rangers nån hemmamatch.. men nöjer mig med Islanders för att få känna på stämningen! :)

* Åka på Sex and the city rundtur, och se lite från Gossip girl med förstås! :)

* Se ground zero

* Shoppa, shoppa, shoppa! :) Victorias secret, Macys och mycket mycket mer! :)

* Frihetsgudinnan

* Kanske NBC studios och se inspelning av nån show?

* Kyssas med Magnus på Brooklyn Bridge. Räknar med att många av er vet varför.. :)

* Se en show på broadway!

Ojoj hur ska tiden räcka till?!  Är ju bara där 7 nätter. Blir fullspäckade dagar tror jag. Nån som har förslag på annat vi måste hinna med?

Tips på Island tas gärna emot också!


Lucia

Sitter och tittar på lucia på SVT Play och äter lussebullar för att få den rätta stämningen. Har inte sett en enda lucia här i Førde.. :( Här är det tydligen bara i barnehagen man firar det.


Lägenhetsplanering

Idag har jag och Magnus varit lediga båda två.. Så då passade vi på att ta tag i åka till leverantören för golv och kakel. Vi har fått mail att vi ska välja allt innan nyår.. så det gäller att börja utifall det tar tid! :)

Det gick faktiskt ganska bra för att vara så mycket att välja! 3 timmar tog det, och då har vi valt kakel till golv och väggar på badrummet, plus en parkett till vardagsrum/kök och en till resten av rummen. Det är tur att vi är eniga i det mesta! :)

Sen var vi och valde duschkabin, toalett och flyttade på toaletten lite i förhållande till vad som står i ritningarna. Badrumsmöbler såg vi på men har inte bestämt oss än..

Gud vad glad man blir av sånt här.. även om det är sjukt svårt när man inte sett rummen ens! Längtar längtar längtar till inflytt!! :)

Pepparkakshus

Jag har nog aldrig gjort ett pepparkakshus i hela mitt liv.. och vi har inte brukat haft det hemma heller. Tror att jag vann ett på ett lotteri en gång.. men är inte säker. Men nu fick jag och Magnus för oss att vi skulle göra ett.. och gud vad mysigt det är! :)

Magnus har gjort ritningarna alldeles själv. Inga halvfärdiga fuskväggar här inte!

Fint va! :)  Synd bara att vi inte har så mycket besök här som kan se det. Ska ge bort det till nån som vill ha det..

 


Thaibuffé och lussebullar

Idag var vi på thaibuffé som ett gäng ordnat för att samla in pengar till översvämmningsoffrena i Thailand. Magnus föräldrar var så snäll och bjöd oss, även fast dom inte kunde vara med själva.
Väldigt god mat, och kul att det var så mycket folk som kom!

Gick runt på stan och drömde mig bort idag. På tisdag kommer lönen! :)  Hittat en vinterjacka som jag inte fick köpa för Magnus. Jag fick önska mig den i julklapp istället!

Nu har jag lussebullar på jäsning. :) Ska bli spännande och se om det smakar saffran av dom.. tyckte inte att kryddorna luktade saffran alls..
Magnus sitter och ritar upp ett pepparkakshus som han ska bygga imorgon. Julmys på hög nivå!


Vecka 16

Jihooooo! Vi har fått vägg!! :)

Men inte på uppsidan.. men det kommer väl till nästa vecka! :)


Seg vecka

En väldigt händelselös vecka.. därför har jag inte skrivit nått.
Jobbat, varit hos kiropraktorn och sovit. Ja, jag har fått klartecken att träna lite lätt, så jag har kört lite kondition iallafall.  Imorgon ska jag börja med lite styrketräning också..  Kiropraktorn menar att det är bäst att köra mage/rygg- övningarna först, och inte sist som jag har på mitt program nu. Nån som har nå åsikter om det?

Här har det varit snöstorm idag. Den värsta vind jag nånsin sett på jobb tror jag! Å så har vi haft strömavbrott här..  Så värmen har varit avslagen i flera timmar. 14 grader i lägenheten!!! BRRRRR!



Julebord med jobbet

Väldigt trevligt julebord igår! :)  Blev till och med riktigt mätt! Norskarnas julebord är ju inte alls god julmat. Speciellt inte när man är van vid ett bord med väldigt mycket olika rätter. Här äter man: Pinnekött (torkat och sen ångkokt fårkött), ribbe, pölse, potatis, kålrabbistappe (rotmos) och så surkål och rödkål till. Men jag åt massa korv och rotmos! :) Å sen riskrem till dessert.

Visst ser det ut som att köttet är nått som man gnagt av det goda och sen lagt på en skräptallrik? Så är det inte.. Pinneköttet ska se ut så där. Slemmigt och torrt på samma gång.

 

Idag har vi sovit länge och sen tagit oss iväg för att se Fördes volleybollherrar vinna semifinalen i norska cupen. Nu är både herrarna och damerna i final! Stort!


Vecka 15


Sol och snö!

Okej.. Jag gillar inte snö! Men det är helt okej om det är lite snö i december! :)  Speciellt när solen skiner samtidigt.. Känns så mycket bättre än stormvädret med ösregn som varit senaste dagarna.

Idag var jag till kiropraktorn för fjärde gången den här veckan. Äntligen har dom fått bort alla låsningar, så nu sitter det bara i musklerna. Ingen knäckning alls idag.. men fick den ondaste massagen jag nånsin fått. Shit vad spänd jag är! Undra hur det kan bli så här dåligt utan att man gjort nått speciellt. Fick iallafall klartecken att träna lite idag. Cykla eller jogga lite lätt. Hurra! :)

Imorgon är det julebord! :D Längtar!

Nackspärr

I fredags började nacken värka lite när jag var och shoppade.. Men tänkte inte på det så mycket.
Lördag vaknade jag och kunde inte röra nacken alls. Men så har jag jobbat hela helgen med snälla kollegor som gjort allt för att jag ska röra nacken så lite som möjligt.

Måndag morgon ringde jag direkt till kiropraktorn och fick tid samma dag. Men så jobbade jag ändå ett kortpass på 5 timmar på kvällen. Kände att det kanske började släppa lite. Men neej då. Tisdag vaknar jag och det är ännu värre än det varit. Strålar ut i armar och upp i huvudet.. och är till och med illamående för att det gör så ont. Gick hem från jobb och fick en ny tid hos kiropraktorn. Han sa direkt att jag skulle sjukskrivas veckan ut. Så nu efter 3dje besöket hos kiropraktorn och massa vila är det äntligen lite bättre.

Måste ju bli frisk till julebordet på lördag! :)  Ser verkligen fram emot att gå på fest med alla fina kollegor! :)

RSS 2.0