and I rest really hard

Viktigt det där med vila ibland.. :)  idag har jag ätit frukost kl 12, varit hos kiropraktorn, solat solarium och sen bara legat i sängen/soffan resten av dagen.

Känns inte som att jag har vilat nått fast jag haft ledig helg. Beachturnering och besök gör att man inte riktigt slappnar av.

2 förluster var resultatet i turneringen den här helgen.. Men trots regn och kyla så var det ändå kul att få spela.
Får se om jag tar mig ut på träning ikväll.. Det har varit uppehåll hela dagen, men nu är det storm och regn ute. Tyckte jag hörde åska nyss med. Men Marcelo ska ju träna oss så då vill man ju gärna vara med! :)

Magnus har åkt till Oslo för nå kursgrejer och blir borta till onsdag. Äta, sova och se på tv själv.. gud vad tråkigt!


Förresten..

Vi startar förresten lite lätt med en match mot Janne Kongshavn/Vilde Solvoll som är förstarankade och ett World  Tour lag.. :P

Om du vill se på den väldigt spännande matchen så kan ni komma kl 10 på lördag vid Rica Hotell! :)

Andra matchen blir kl 16.. den blir förhoppningsvis lite lättare iallafall.

Spelklar

Då har vi fått topparna vi ska spela med på turneringen. :)



Tack snälla Bjarte på MX :)

Kök!

Då har vi varit på första mötet om lägenheten.. och idag var det kök vi skulle se på!
Vi är väldigt eniga om en sak.. att det är skitsvårt att välja!

Vi har iallafall fått säga vad vi ska ha i köket.. skåp, diskmaskin, vilken slags spis/ugn vi ska ha, kylskåp osv..
Men skåpluckorna och bänkplattan får vänta. Måste titta runt lite i katalogen tror jag. Det blir INTE det som ingår iallafall.. Dom var inte alls fina!

Sen fick vi svar på en till sak som vi funderat på.. En vägg som mest är i vägen som vi ville ta bort. Och det fick vi! :)  Blir väldigt bra!


Snälla vulkan

Jag vill verkligen att den här vulkanen ska sluta spruta på en gång! Orkar inte med flygstopp i år med. Det var lätt den tråkigaste tiden nånsin på jobb! Plus att jag tycker väldigt synd om flygbolagen och passagerarna som inte får resa dit dom vill.

Annars då.. en ny helg har gått förbi och jag är inte ett dugg utvilad eftersom jag har jobbat. Men har iallafall hunnit med att fikat med Moa och gått lite i butiker. Blev otroligt sugen på att shoppa fina sommarkläder!

Igår skulle jag gå upp på solheim som tar ungefär en timme upp och ned. Men så tyckte Magnus att jag kunde gå på ett litet fjäll som ligger alldeles här utanför.. och det skulle inte ta längre tid alls. Nej visst, 2 timmar senare var vi tillbaka.. Helt kraftlös eftersom jag inte ätit på ca 6 timmar. 
Jag har upptäckt att jag inte äger stoppmuskler. Det blir skitjobbigt att gå brant nedför.. precis som när jag åker slalom och försöker bromsa när jag plogar. Är det för att Shamn var så platt så jag aldrig tränat dom? :)

Idag fick jag reda på en av våra blivande grannar i nya radhuset och det blev plötsligt väldigt verkligt! Längtar längtar längtar! :)  12 månader kvar nu.. På onsdag ska vi välja kök! Blev inget förra veckan eftersom vi är väldigt virriga. :P

Oj det blev verkligen blandat inlägg nu. Bättre än inget väl!? :)

Bitter?

Här regnar det.. och regnar! Har försökt få till en beachträning hela veckan.. men när det inte blir över 10 grader, ösregnar och blåser.. då är det inte så lockande att sticka tårna i sanden. Tyvärr. En vecka kvar till turnering nu.. så ger det inte med sig så får man väl tvinga sig ut ändå.. men vem kommer vilja vara med?

Idag var det förresten 4,5 grader när jag kom på jobb. Och regn.. så klart!

Jag är inte bitter.. inte bitter alls över att det är sol i Gävle... inte bitter alls över att det är tjejfest i Gävle ikväll och jag inte kan vara med.  Hade jag varit en bitter person hade jag nog varit bitter över att jag har jobbhelg med. Men men. Nu är jag ju inte en bitter person så jag tänkte ta och bädda ner mig i soffan och se på Greys anatomy och vänta på att Magnus kommer hem.


17 maj

17 maj firades med klänning och fina skor. Dagen började med lite regn.. och sen blev det bara mer och mer. :)
Såg på det mesta av tåget.. men det var inte lika mycket folk och hurra-rop som vanligt när dom gick där under paraplyen.

Efter tåget blev vi bjudna på Römmegröt och korv hos Magnus föräldrar.. Sånt som man av nån anledning äter på 17 maj. :)

Magnus föräldrar fina i bunad :)

 


Eurovision och fest

Det blev en liten men väldigt trevlig fest igår. Drinkar, grillat och eurovision. Det var till och med kul ute, träffade massa folk och dansade lite.


Väldigt nöjd med välkomstdrinkarna! :)

Vaknade bakis och  med sjuk träningsvärk i magen idag... Tror det är för att jag gick från flygplatsen igår. 2,5 timme tog det.. och sista biten var brant nedför. Kände att det tog bra på magmusklerna! :)
Ska försöka nyktra till nu..för snart är det beachträning! Wiii! :)

Ultraljud

Idag har jag gjort ultraljud. Och Nej, jag är Inte Gravid! :)  Jag har haft ont långt ner i magen länge nu.. Så idag fick jag komma till specialist för att se så att det inte är inflammation eller cystor på äggstockarna.

Som tur är var det inget sånt.. och allt såg fint ut! Lite jobbigt att inte fått veta vad det är som gör att det gör ont.. Men det kunde vara spiralen som spökade, så isåfall kommer jag bli bra snart eftersom dom satte in en ny när dom ändå var där inne. :)

Hade glömt bort vad sjukt ont det gör att stoppa in en spiral.. men det är ju absolut värt det!
Några värktabletter senare sitter jag på jobb och tycker lite synd om mig själv..  Tur att det är helg snart!

Home sweet home!

Tänk vad skönt det är att vara borta och komma hem när man har nån som väntar på mig!

Söndagen när jag kom hem hade vi tänkt bara ligga i soffan, mysa och se film.. Men det var så fint väder att jag inte klarade av att ligga inne, så vi åkte först ut till Harald och Camilla och umgicks lite. Så mysigt att leka med Ingrid lite. Hon blir ju så mycket större varje gång man ser henne!



Sen blev det ett besök till Magnus föräldrar innan vi åkte hem och slappade lite.

Nu har jag snart jobbat dubbelt 2 dagar i sträck.. Är lite småsliten.. Men det är SÅ värt det eftersom jag fick ledigt för att åka till turkiet! :)

Day 7

Festen var väldigt lyckad! Mat, trevligt folk och galna danskar. Redan från första minuten hade dom drinklekar, danser och allt möjligt. Vi åkte bussar in till crazy horse och efter några drinkar till blev danskarna ännu mer crazy :)

Sista dagen på beachcamp i Alanya. Lite sista strandhäng, stress-shopping och sen en lååång resa!
Jag vaknade tidigt som vanligt.. sen kom en norsk tjej hem från bortamatch och vi åkte till stranden. Ganska tungt att ligga i värmen när man är bakfull.. men några dopp i det kalla vattnet hjälpte.

Nu är det redan söndag.. och jag sitter på flygplatsen i Oslo och väntar på att få komma hem. Det har varit en lång resa. 3 timmar bussresa, världens segaste incheck, och 4 timmar flyg. Kom hit kl 03 och funderade först på hotell eftersom det blev 11 timmars väntan till Fördeflyget. Men 1200 är det inte värt.. så jag hittade en plats på golvet som hade en lite mjukare matta. Jag var inte ensam om att sova där.. tror det var 5 andra som hittat samma "mjuka golv". Sov inte så långa stunder i sträck.. men känner mig ganska utvilad ändå. Drömde till och med lite.

Efter en raggardusch och tandborstning på toaletten känner jag mig som en ny människa.. och efter en god frukost så är jag absolut på bra humör och längtar hem som bara den! 

Skönt att ha min egen dator med så jag kan se på serier och få tiden att gå..  "Bara" 4 timmar kvar nu!! :)

Måste sammanfatta med att den här veckan har varit väldigt bra! Har fått nya vänner, kommit trea på en norgetour, fått massa träning och en fin solbränna! :) Summer, here I come! :)

Day 6

Det blir ett tidigt inlägg idag.. Ska på avslutningsfest ikväll! :)  

Trodde egentligen att jag skulle förlora första matchen idag.. och sen ligga och sola mig och fixa till brännan innan hemresan imorgon.. Det blev inte riktigt så.. och det är jag väldigt nöjd med :)

Första matchen var mot ett norskt par som jag inte vet namnet på. Dom hör till dom unga lovande volleygymnasietjejerna. Det blev en jämn match som slutade 2-1.

Andra matchen , kvartsfinalen, blev mot Fördes Synnöve och AnneLene som jag bor med. Dom är riktigt bra båda två.. så jag hade inga förväntningar i huvudtaget innan matchen. Men benen var fortfarande ganska pigga fast vi hade en hård förstamatch.. och jag är supernöjd med mitt spel! Vi plockade upp massa i försvar och pressade på ganska bra i anfall! Det var jämnt hela matchen men vi vann till slut med 2-0! (21-18, 21-17)

Semifinalen var mot ett av norges högst rankade tror jag.. och dom har varit favoriter hela turneringen. Vi hade inte så mycket att säga till om där... men jag är mest irriterad på att vi ger dom ca 10 poäng på servemissar!! Matchen slutade 21-12, 21-14 till dom.

En tredjeplats med prispengar och att vi bara förlorat mot två lag tar jag absolut med mig vidare! Dom lagen vi förlorade match mot spelade båda i final.. så det får vi vara nöjd med. Speciellt eftersom jag aldrig spelat ihop med min partner Malene förut! :)

Nu blir det vila lite innan party!  Imorron är det hemresa till min bästaste sambo! :)

Day 5

Ännu en perfekt beachdag! Fick sovmorgon idag.. Istället för att träna kl 9 blev första match kl 11. Väldigt skönt för min slitna kropp och hjärna!

Så här femte dagen upptäckte vi att det finns nystekta pannkakor på frukosten.. kanske lika bra att vi inte upptäckt det innan.. För nu blev det det vanliga: Bröd, ägg och youghurt PLUS pannkakor med honung :)

Första matchen spelade vi mot ett danskt par. Jätteduktiga tjejer som vi tränat lite med. Vi spelade ganska osäkert i första set. Många egna misstag, och dom shottade bort oss. Väldigt duktiga på att se var vi inte var!
Men sen tog vi stor ledning i andra med 7-1 och höll i den hela vägen fram till slutet.. då kom dom ikapp lite och det slutade 21-18 tror jag till oss. Avgörande set låg vi hela tiden efter och gjorde några onödiga servemissar så vi förlorade med 15-11.

Andra matchen var mot ett par unga tjejer från volleybollgymnasiet. Vi tog första setet väldigt lätt. Servade ut dom. Tror det blev 21-4. Sen blev det ett roligt och jämnt andraset där vi vann till slut med 21-18.

Det var otroligt varmt idag så det var tufft att spela matcher. Fick ta en teknisk timeout för att vattna planen eftersom vi inte kunde gå utan att bränna fötterna. Men kul kul kul är det.. och vi hoppas på att vinna nästa match imorgon. Förlorar vi så är vi ute, vinner vi så kommer vi sämst 5a.

Har varit på massage nu för att kroppen ska få slappna av lite efter dom här dagarna.. och nu känner jag mig helt snurrig. Ska ta och dricka lite vatten och sen sova tror jag. Fast klockan är bara 21 :)

Håll tummarna för oss imorron kl 10 svensk/norsk tid!  :)


Day 4

Mer än halva tiden har gått nu i Alanya. 7 träningspass på 4 dagar gjorda och kroppen var så trött idag att jag hoppade över sista passet. Eller jag var egentligen med och värmde upp och gjorde några övningar tills jag insåg att benen var helt obrukbara! Eftersom jag ska spela turnering imorron kändes det bättre att vila mig lite till den.

Hade otrolig tur med vädret idag.. På vår första träning var det vindstilla och soligt. Precis när vi slutade och killarna  skulle börja så kom det stormvindar från havet och det blev väldigt kallt. Vi bestämde oss för att åka och vila på hotellet istället för att sitta där och frysa, och när vi sen kom tillbaka för andra träningspasset var det plötsligt sol och vindstilla igen. :) Stackars pojkar!

När vi kom hem från stranden så fick vi en glad överaskning på sängen! Städerskorna här är otrolit duktiga.. märks att dom faktiskt STÄDAR och inte bara bäddar sängen och sopar lite.

Fin va! :)

Imorgon är det allså dax för turnering! Första norgestouren för i år, och min andra nånsin.

Ska spela med en dansk tjej som varit i min träningsgrupp och det ska bli riktigt roligt! :) Har inga större förväntningar, men skulle vara roligt att vinna nån match iallafall! 13 lag är anmälda. Första match kl 11 imorgon så då får jag lite sovmorgon! Wiiii! :)

Suttit och väntat på att Magnus ska bli färdig på jobb så han kan ringa.. men nu är jag så trött att jag stupar. Godnatt folkens!

 

 


Day 3

Tre dagar och 6 träningspass avklarade. Ska jag vara ärlig så trodde jag inte att jag skulle klara att vara med på alla pass.. men hittills har det gått bra. Lite tungt, men har bitit ihop och klarat det. Shit vad roligt det är!
Vet att jag sagt det förut, men det går bara bättre och bättre verkligen.

Idag har vi tränat shot, korta diagonala och långa paralella. Plus högt försvar, poke, och att slänga sig på bollar.
Det här med slängningen tränade vi nog mest tror jag. Har skrapat upp knän, mage och underarmar nu.. så det svider lite. Men det är SÅ värt det, för sen när vi spelade efter och jag fick in en perfekt räddning! :)
Hoppas på många flera perfekta räddningar i sommar!

Var en sväng till svenska campen idag.  Trevligt att träffa lite svenskar :) Fick inte se nått av nations cup eftersom det var mitt i lunchen så det var lite synd. Ligger och försöker samla krafter nu innan Anne-Lene kommer tillbaka så vi kan äta middag. Vila vila vila är det som gäller så fort vi inte tränar. I like it!


Day 2

Då var det redan måndag igen.. Känner iofs ingen skillnad på dagarna här.

Imorse låg jag och Anne Lene i sängen och snoozade lite extra innan det var dax att äta frukost. Vi tycker att vi är så gamla att vi får ta taxi till träningen. Det här med att gå är överskattat! :)

Träningarna har gått ganska bra idag.. Försvar och servemottag. Väldigt svårt eftersom det var mycket vind.. Men kändes ändå som att jag fick till en del bra bollar. Konstigt bara att det ska gå så bra när man gör övningar.. sen när man sätter ihop dt och ska spela så går det skit. Kan inte tänka på många saker samtidigt tror jag.

Kvällen avslutades med en turkisk afton med lite grillad mat och sånt. Väldigt lugnt.. och alla gick hem efter att dom ätit klart. Lite skillnad mot för svenska beachcamp där man känner sig utanför om man inte dricker sig full varje kväll. :)

Har varit dålig på att fota här.. men lyckades ta ett kort idag iaf :)

Klockan är 08.45 och banorna håller på bli klara för dagens första träning :)


Day 1

Då var första dagen i Alanya avklarad..

08.00 Frukostbuffé, helt okej!
09.00 Första träningen. Vi hade en dansk tränare och flera danska tjejer i gruppen som jag inte förstod nånting av vad dom sa. :) Tur att Anne Lene kan översätta till mig! Det var lite väl högt tempo för mig för att vara första gången.. och kändes lite oorganiserat. Men roligt och jobbigt var det! :)

Åt lunch på Palm beach club där vi tränar.. sen vilade jag lite på hotellrummet. Skönt att komma bort helt från solen efter träningen.

15.00 var det träning igen, den här gången med Jørre Kjemperud som tränare. Mycket mer strukturerad träning. Teknikövningar med lugnt tempo utan att bli för lugnt. Man stod inte stilla mycket alls, men blev inte väldigt trött. Välbehövligt eftersom jag hade mjölksyra i hela kroppen efter morgonpasset.
Kul med en tränare som ger mycket feedback och är lite sträng!

Efter en dusch så gick vi ut och åt en fet stek på Big Horn. Viktigt med protein! :)

Nu blir det tidigt i säng för oss så vi orkar med dagen imorgon..

Saknar Magnus.. tur att vi har wifi på rummet :)

RSS 2.0