Klädproblem

Efter att ha bytt kläder 1000 ggr igår så blev det den här outfiten.. 

Fick tyvärr inte gå så för Moa.. :(

 

Har sovit otroligt gott inatt! Solen skiner ute och det är fantastiskt fint!


skrattretande

Idag har jag varit på gymmet och sprungit..  45 min. På vägen hem kände jag mig riktigt duktig.. Så började jag tänka på att det var fest ikväll, och när jag kom hem tog jag reda på hur många kalorier det är i en sån stor Carlsberg öl som jag ska dricka ikväll.

EN ÖL = 250 kalorier

Det var vad jag brände idag på att springa. Känns ju väldigt nödvändigt å springa då! :) Men men... det var skönt iaf!

Mysmiddag

Efter en skön träning ikväll kom jag hem till en Moa som stod och lagade mat för fullt. Kreolsk gryta eller nått trodde hon att det hette. Gott som tusan var det iallafall! Hon hade bjudit dit Geir, så jag hyrde film och köpte cola kvällen till ära. :) (Dricker bara cola fredag-söndag nu för tiden!)

Filmen var Se opp! och den var hur bra som helst! Höll på att börja gråta flera gånger (Geir med). Å mellan det skrattade vi hysteriskt. Den måste ni absolut se om ni missat den.

 


Bilhelvete

Här går man å köper en ny bil... som visserligen är gammal den med.. Men 8 år nyare än Fiestan iallafall. Så är det nästan exakt samma fel på den. Rostigt bromsrör, skivor och oljeläckage i motorn. Suck!
Plus att det är dax för kamremsbyte.
Så 8000 blev sluträkningen. Jippie! Jag kan verkligen inte komma på nått roligare att göra för mina pengar!

Fick provsvaren med järnnivån idag med. Den var högre än den varit förut..så nu blir det säkert tappa ännu oftare.

Massagen var iallafall helt otroligt skön. Välbehövt! Går tydligen och spänner framsidan på halsen, så där hade jag ondare än ondast! Kan bero på att man lyfter lite på jobbet med.
Nu har jag lite ångest om jag ska träna eller inte. Man borde väl slappna av när man fått en sån skön massage..tycker ni inte? :)


Man får unna sig ibland..

Idag ska jag besiktiga bilen. Eller ta den på EU kontroll som det heter här. Varför det heter så förstår jag inte riktigt. Norge är ju inte ens med i EU! :) Här är det lite annorlunda också.. man kan besikta den på massa olika ställen. Till å med på en vanlig verkstad. Räknar med att det kommer gå lite pengar, så istället för att vara ledsen över att slänga bort pengar på bilen, tänkte jag göra nått för mig själv idag med. Har gått och varit spänd i nacken och axlar länge nu, så jag ska försöka få en tid för massage!! Shit vad jag längtar!
Moa är snäll och knäcker ryggen på mig på kvällarna.. och har på linement. Men det hjälper inte så mycket.




När man börjar jobba kl 05.15..

Så är man väldigt trött. Men dagen blir väldigt lång istället! :)

En helt okej dag på jobb.. ganska rastlös, men det är ju som vanligt! Kom hem vid 12 och somnade ganska omgående! Sov till 15..sen låg och och myste för mig själv i sängen.
Åkte och handlade lite lax, och gjorde klart så att Moa skulle kunna bara sätta in maten i ugnen.
Färsk laxfilé, potatis och morötter i ugn. Nyttigt, ganska billigt och OTROLIGT GOTT!! :) Det har blivit vår favorit-vardagsmat!

Sen åkte jag och tränade. Tänkte att jag skulle springa en halvtimme eller så. Självklart fanns inget löpband ledigt..så jag cyklade istället. Så ringde Moa meddelade att hon skulle banga middag och One tree hill med mig. Då hade jag inget att skylla på längre. Hade inte särskilt bråttom hem, så då cyklade jag färdigt mina 30 min, sen gick jag till ett löpband som äntligen blivit ledigt och sprang 30 min. Allt på 80% av maxpuls.
Kändes riktigt bra! Svettades som en gris, men var inte särskilt trött.

Norge förlorade handbollen idag.. i sista sekunden och med ett poäng. Eftersom alla här är så intresserade så kan jag inte annat än att känna lite medkänsla. Sorry Norge. Ni går nog vidare ändå.

Brynäs vann iaf! :) Synd att det inte blev en 3 poängare där. Dumt att tappa 1-3 till 3-3. Men men!

True Blood

Har sett klart säsong 1 och 2 av True Blood nu på nån vecka. Jag kan inte bestämma om den är bra eller dålig. Jag gillar egentligen inte onaturliga saker i filmer och serier. Det blev lite för mycket sånt i andra säsongen.. Men men, kunde ändå inte låta bli att se dom, så dom var nog bra ändå. :)
Har iallafall drömt om vampyrer mer än en gång under tiden. Haha. Usch!

Det har hänt en hel del i helgen.. som verkligen fått mig att inse vad jag vill och inte vill. Men jag kan tyvärr inte skriva om det här. Sorry. :)
Förutom det har jag jobbat jobbat jobbat. Har inte blivit nå träna alls i helgen. Men så tränade jag igår och hade plötsligt blivit mycket starkare :) Kändes skitbra! Å idag har jag träningsvärk i hela kroppen.. Så skönt!


Fastlege

Idag har jag varit på besök hos min nya Fastlege. Ja i sverige heter det väl familjeläkare.
Han var jättetrevlig och verkade bra! Fick ta blodprov för att se hur min järnnivå ligger till, och sen tog jag äntlogen tag i att fråga om mina halsmandlar. Jag kan inte sova på rygg, för så fort jag slappnar av så blir det helt tätt i halsen.
Han höll med om att dom verkade alldeles för stora och sände remiss till öron, näsa hals för att se om jag kan få ta bort dom. Ser väl inte fram emot operationen riktigt.. men ska bli riktigt skönt när den är över.

Sen ringde jag hematologen hemma och bad dom skicka över mina papper till min nya lege. Känns jättekonstigt att bryta massa band till Sverige nu.

Sen var jag en tur upp till slakteriet för fredagsgröten. :)  Malin, Imre och Malins mamma var med. Hon är här på besök en vecka, och det är klart hon måste se ullavdelningen och var Malin jobbat :)
Jag passade så klart väldigt gärna Imre.. ;)


min dag

04.30 Klockan ringer
04.40 klockan ringer igen
04.50 klockan ringer igen
04.55 Jag går upp och sätter på ägg. Går och lägger mig igen.
05.00 Klockan ringer ännu en gång och jag tänker att nästa är den sista.
05.09 Kommer på att jag glömt bort äggen.
Tvättar av mig, sminkar och sätter upp håret
Drar på uniformen.
Äter 2 ägg med örtsalt
Borstar tänderna och springer ut till bilen och börjar skrapa.
05.53 kommer nån minut sent till jobbet.
Jobbar till 10.50

Åker ned till stan.
Tränar 35 min kondition
Duschar sminkar och drar på mig uniformen än en gång
Köper mat på Bunnpris
Åker tillbaka till jobbet och jobbar 13-21.

Kommer hem helt död till Moa, äter rostade mackor och dricker te.
Ser på One tree hill.
SOVA

Kvällsfunderingar

Jag hade ingen lust att sova själv natten till igår.. så jag tog mina sängkläder och flyttade in till Moas säng. Ingen av oss var särskilt trötta så det blev en massa filosoferande. Speciellt om det här med att ha ett förhållande. Båda har varit singlar väldigt länge..  och hur vi än vred å vände på saker så kom vi fram till att singellivet nog är det bästa. Speciellt när man bor ihop med en vän så man slipper vara ensam.
:)

Efter att ha varit på gymmet och blivit irriterad för att det var för mycket folk blev det bowling med J. och Moa igår. Moa öppnade starkt med en strike och en 9/ men sen gick det utför. :P  Jag och J kom till slut på exakt samma poäng, och tur var nog det. Båda är tävlingsmänniskor.. å jag tänker verkligen inte förlora! :P
Sen skyndade vi oss hem för att se Ullared som började sändas här i Norge igår. Moa som aldrig varit där var helt fashinerad! :)  Satt med hakan nede i golvet hela programmet.
Jag passade på att laga matlådor och göra en blåbärspaj som jag längtat efter så länge! Mmmm vad gott det var!

Dax att snygga till sig och dra på jobb!


ge blod..

Ja.. jag har skrivit det förut och jag skriver det igen. Sprutor är verkligen pest och pina!

Har anmält mig som blodgivare nu eftersom jag måste tappa blod för att bli av med järn i kroppen. Jag har hemokromatos, som gör att jag samlar på mig allt järn jag äter. Istället för att bara tappa blod och slänga det, så sa min läkare att jag skulle bli blodgivare, å det var ju en jättebra idé eftersom det behövs massa blod i Norge. (Eller i alla länder egentligen)
Jahapp.. så har jag gått och gruvat mig hela dagen. Kom dit 10 minuter innan tiden. Vilket innebar 10 minuter plågeri. Jag kände verkligen fysisk smärta i armvecket! Som att sprutan var inne redan. Sjukt vad hjärnan kan spela spratt! :)

När jag äntligen kom in så fick jag inte bli blodgivare eftersom jag inte har nån fast partner. Haha. Jaja. Blev lättad men inser ju att det är bara att skjuta upp problemet. Måste ju tappa blod ändå. Så nu har jag kontaktat min nya fastlege och fått tid på fredag. Så det blir väl provtagning då iallafall.

Jippie....

då var det ett tag sen igen då

Har blivit väldigt dålig på att skriva, jag vet!

Höjdpunkterna sen jag skrev sist då..
Har lekt med Malin och Imre några gånger. Äntligen har jag fått träffa den lilla varelsen. Han är så liten så liten. Dom är ju ganska tråkiga i den där åldern. Men ett litet flirtigt leende så smälter man, och så gör det inget att dom är tråkiga.


Förra helgen hade vi fest..  lät inte som att det var så mycket folk som skulle ut, så därför bjöd jag typ alla dom bästa. Bjuder man 40 st så kommer ju oftast 10-15. Men.. nu kom ALLA! Även några som sagt att dom var bortresta då. haha. Riktigt kul fest tycker jag!

Mer då? Har börjat dejta lite. Är väl ingen idé att skriva nått om det här än. Men men. Kul är det iaf. :)


tiden går fort

Dagarna flyger fram och jag har glömt att uppdatera. Inte för att det händer så mycket men. 

Jobbar, tränar och sover. Nyårsafton var jätterolig på alla sätt. Har aldrig haft så kul på pikant nån gång! Träffade massa nytt folk!

Förra helgen var det pokerkväll hos Camilla. Jättetrevligt även om jag åkte ut tidigt! Måste absolut bli fler gånger..det var länge sen nu vi hade pokerkvällar med Strandlund å co :)

Den här veckan har jag självklart blivit förkyld. Skulle träffa Malin å bebis idag.. men vill inte smitta den stackarn, så vi fick skjuta upp det, IGEN! Kan säga att förkylningen beror på att jag sovit i världens kallaste sovrum. Där det blåser från fönstret. :)  Men nu har jag fått flytta in me Moa i hennes säng. Så nu är det varmt å mysigt.. eller ja, lite varmare iaf!

-24 när jag skulle till jobbet idag. Det är verkligen jättekul att stå ute när det är så kallt! Hoppas på att få lite värme ikväll... :P


haha!


Hockey

kommer bli en spännande match i JVM inatt. Det går faktiskt inte att missa.. så kl 03 ringer klockan! :P
Fler som ska se matchen??


RSS 2.0