Måndag

Helgen har gått, utan att det hänt nått särskilt. Jag har jobbat och tagit det lugnt. Det behövdes efter förra helgens bravader. ångesten har inte lagt sig än kan jag säga.
Sov otroligt dåligt på natten till lördag, och började 05.50 på lördags morgon. Det var en tung dag kan  jag säga. Men sov nån timme när jag kom hem, sen kom Malin och  väckte mig för att vi skulle hinna åka och träna lite beach innan hon åkte.

Malin har åkt till Frankrike en vecka med sin pojke, så jag är ensam i huset!
Än så länge går det bra iaf.
Är väl bara att passa på eftersom vi får tillökning i familjen snart! I Maj blir det slut på att springa runt naken. :D

Måste bara berätta oxå att idag hade jag sån ångest för att träna.. men så tog jag mig dit ändå. Å så fick jag kämpa för att bli klar med varje övning. Inte fysiskt, men psykiskt!! Fy fan va tungt det var!
MEN jag gjorde det. Å nu är jag stolt över mig själv. Skriver det här så jag kan bli ännu mera stolt. :)




En brus och en avis per dag tack!

Det är verkligen en djungel det här med den norska skatten. Förra året hade jag räknat med att få tillbaka ca 10 000 på skatten..  jag fick 378 kr. Tack för den. Nu har jag läst lite och jag TROR att jag inser vad jag gjorde fel. Fick besked om att man skulle kryssa i att man skulle ha 10 % standardfråndrag för att jag är utländsk medborgare som jobbar i Norge. Så det gjorde jag.
Men tydligen måste man oxå skriva i med siffror hur mycket man ska ha. Utifall man skulle vilja ha mindre än det man har rätt till. Eller så är det att dom inte kan räkna ut vad 10 % av summan är själva. Måste vara svårt det där.

Så fick jag höra av Jenny att man har rätt till brus och avis avdrag med. Varje dag. Brus är alltså läsk, och avis är tidning. Så 30 kr om dagen kan man göra avdrag på skatten om man är svensk. För att man ska trivas lite bättre här.
Ja jag kan ju inte annat än att hålla med. Vem känner sig inte hemma med en Cola i handen lixom? :D

Haha man kan ju inte annat än att le. :)

Såg förresten Män som hatar kvinnor idag. (Menn som hater kvinner)   Med Norsk text. Är positivt överraskad! Brukar inte gilla filmatiseringar av såna bra böcker.. men dom har gjort det bra tycker jag!
Tyckte det var lite kul att dom tonade ner alla svenska svordomar i textningen.. :)

Jag kan inte sova. Hjälp mig nån

:D :D :D

Om inget oförutsett händer så åker jag till Beachcamp i Alanya om 5 veckor!!!!   Jag har fått ledigt från jobbet, jag har en partner att träna med och livet leker! :)

Nu måste jag VERKLIGEN bolla massvis med Malin! :)


Hur gick det här till?

Hittade nyckeln som helt plötsligt var halv när jag skulle låsa upp dörren efter krogen i lördags... Är det nån som vet hur man lyckas med något dylikt?


23 mars. Beachpremiär

Kallt kallt kallt. Men eftersom det finns en viss "risk" att jag ska till Alanya snart så måste det börja tränas. :)  Malin tvingade mig att springa jättelångt först så jag va helt slut innan bollningen. Men vilken skön känsla jag har i kroppen nu! :) Sverigetröjan är på så ingen ska missa vad det är för galningar som är ute!


Skallebank

Japp.. nu är jag officiellt gammal. SOM jag mobbat äldre folk som är bakis två dagar efter en fylla. Nu står jag där.. och fick ta 2 alvedon när jag klev ur sängen för att klara att ta mig på jobb.

ILLA!


Fest

Igår var det ordentlig fest iallafall. Herregud. Lite mycket blev det kanske. Har precis hämtat mig så pass att jag vågar röra mig utan att riskera att spy.
Vi var hemma hos Terje.. det gamla vanliga gänget och några nya. Det är en viss minneslucka, men jag har smsat och ringt alla jag känner. Inklusive min chef. Bra jobbat där.
En smula fylleångest idag.. JA!
När jag kom hem så var nyckeln plötsligt halv! Den andra halvan satt i låset. Har ingen aning om hur det gick till.. Men Malin fick komma tillbaka och pilla ut den och låsa upp med sin nyckel!  Plus att jag haft sönder min mobil. Suck. Så nu måste jag verkligen köpa en ny.

Bjuder på några bilder iaf :)


Helgen kom och den gick

och jag överlevde. :)
Lördagens fest blev sådär. Eller. Inte alls bra faktiskt. Den slutade i tårar (inte från mig dock) och där stod jag och hade tappat all festlust. Söndagen gick så långsamt en söndag bara kan göra. Men den slutade iallafall med en jättegod middag hos Eivind som tack för hjälpen. Väldigt trevligt!

Hm. Igår när jag skulle sova insåg jag att jag hade massa roligt att skriva på bloggen. Men var för trött för att göra det. Nu kommer jag inte på en enda sak. Man borde verkligen ha ett block vid sängen!

JO! En rolig sak. Vi kanske får en ny sambo i maj!! David håller på letar jobb och flyttar in i vårt kollektiv. Han är så välkommen så. Får väl se om Sofia kommer då oxå eller om hon fastnat i Åre.  :)

jaja..  nu har jag visat att jag lever iallafall.

Förresten! Jag är ledig nästa helg med.. så jag gör ett nytt försök på fest då! :P

Barnvakt etapp 2

Badningen gick hur bra som helst. Alla var nøjda och glada. Sen hem och laga middag. Lagade spagetti och køttfärssås. Rosy petade inte ens i maten.. och Kaya åt bara spagetti. Tur att jag lagt ner lite tid i maten! ;)
Sen kom den långa kampen. Eftersom Rosy nästan inte ätit lunch heller så borde hon ju vara hungrig tycker man. Och när det var dax før lite fredagsgodis..då skulle hon ha så klart. Sa från børjan att äter man inte mat får man inge godis. Det blev MÅNGA tårar kan jag säga!! Men hon åt inte en tugga mat, och då fick hon inge godis. Det gør ont i hjärtat!

Läggning gick väldigt bra.. Men Rosy vaknade inatt och kom och grät så då fick hon sova med mig. Lika mycket før min skull. Mysigt med sällskap ju! ;)
Tyvärr har jag inte sovit särskilt bra...Rosy låg och sparkades hela natten.. och så har jag varit så orolig att jag inte ska vakna om dom ringer och säger att jag ska jobba.

Men, ingen har ringt och jag är fortfarande här med barnen!
Nu har vi klarat av frukosten.. och ska väl førsøka gå ut en sväng.. det är soligt här idag! :)

Barnvaktande etapp 1

Jag har ju som sagt en ledig helg. Egentligen skulle jag haft ledig førra helgen, men eftersom Eivind och Hayley är i alperna och behøvde barnvakt fredag och lørdag så bytte jag helg med Karianne.  Plus att jag fått løn idag och det är lite roligare att festa när man har pengar :)

Vaknade halv 5 av den enkla anledningen att jag alltid brukar vara vaken då, eftersom jag alltid jobbar :)
Vid 5 fick jag ett sms att Karianne var sjuk, men Svein Åge var så snäll att han tog morgonpasset åt mig. Det är så att byter man så är man ansvarig själv før att jobba det passet om hon blir sjuk.
Så jag fick lite panik.. här sitter jag med två barn och har lovat att vara barnvakt till imorgon kväll.. och så måste jag jobba!
men så løste det sig att Mario kunde ta kvällspasset iallafall, så vi får väl hoppas att hon är frisk imorron!!

Japp..  så nu har jag tre underbara søtisar här. Kaya och Julia som är typ 5 år.. och så Rosy 2,5..
Vi har ritat, byggt pussel, ätit lunch.. och nu ska Rosy sova middag. Det gillar hon INTE!
Sen blir det bada!

Tjing!


Hej hopp

Idag jobbade jag bara 05.50-10.50!!  Vet ni hur lång dagen blir då!! Jag som jobbat dubbelt några dagar den här veckan med.
Åkte hem från jobbet.. lagade mat, åt mat och sov ca 2 timmar.
Vaknade när Malin kom hem vid 14 och vid tre körde jag henne på intervju.

Eftersom jag insett att jag glömt min väska i skåpet på jobbet så åkte jag dit för att hämta den. Det är ca 2 mil till mitt jobb :)
Eftersom alla där uppe redan förstått att jag inte har nått liv utanför jobbet blev jag självklart mobbad när jag kom upp dit.

Åkte hem igen, hämtade en postavi eftersom mitt internetdosa till den norska banken kommit. Åkte på posten och hämtade den. Hämtade upp Malin och så åkte vi och solade solarium. Handlade lite.
SEN DÅ!?!??!

Sen har jag bara suttit framför dne här förbannade datorn. Räknat ut att jag fått  för lite lön. Även om jag borde va rätt nöjd eftersom det är den största lön jag nånsin haft. ;)

Fick för mig att jag skulle göra en kullerbytta på vardagsrumsgolvet nyss. Det gjorde ont!
Malin blev iallafall på lite bättre humör :)

Ah, just ja. Sen blev jag extremt sugen på en räkmacka. Så fick jag springa och leta mynt i hela lägenheten för att skrapa ihop pengar till majonäs. Ett helt projekt blev det men nu är räkisarna i magen!

Ja.. ni ser ju. UTTRÅKAD eller vad!?
Det värsta är att nu har jag ledigt till TISDAG!  Eller ja. Dom kommer säkert ringa in mig på måndag.. men ändå. Första helgen på 7 veckor som jag är leeeedig! :)

Är det inte typiskt

Nu har jag jobbat 6 helger i rad.. Börjar längta till min lediga helg. DÅ vaknar jag upp med en stor boll i halsen och det känns som att nån slagit mig hårt i huvudet. Snorar och nyser. Fan fan fan!!

Sovit 12 timmar inatt! Det händer inte ofta. Kan bero på att jag jobbade 05-21 igår :) Och att kroppen har lite att jobba med. Skönt  var det iallafall!

Norska bidraget

till Eurovision Song Contest

Jag gillar den starkt!! :)

Är helgen redan över?

Den här helgen har gått väldigt fort tycker jag..   kan bero på att jag jobbat.
Jobbade dubbelt fredag.. kom hem, slängde i mig en pizza och somnade ganska omedelbart efter. Upp tidigt lördag och jobba.. men slutade kl 13 så det kändes som att jag hade hela dagen kvar. Firade med att sova middag 3 timmar, sen var det plötsligt inte så mycket kvar :)  Lyssnade på hockeyn.. Blev väldigt  ledsen när dom förlorade!

Sen var det bara slappa hela kvällen. Åt god mat och såg på Patrik 1,5 som jag längtat efter länge!
Det var en jättemysig film som avslutade med ett leende på läpparna :)  Lite skeptisk till bögsexscenerna bara :P

Idag började jag inte jobba förrän 11.. Gillar söndagarna när man kan göra en stor mysig frukost och sitta och ta det lugnt. Men förra söndagen var betydligt trevligare när Malin var hemma. Det var lixom inte lika kul och sitta själv vid köksbordet.

 dax att jobba lite.. :)


Ja provar väl jag med

1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i smset
4. Gör likadant på varje fråga

Vad skulle du säga om din pojkvän/flickvän var otrogen mot dig?
Är i stan nu, ska bara äta så kommer jag

Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Var du på byen igår?

Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?

Ja kjempe flott!

Vilket sms blev du mest berörd av?
Hej du är för härlig, underbar hyresvärd!

Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?

Ja veranda dør blir åpen og bandane kan eg ligge på kjøkkenbordet

Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?

Jag har fastnat i sängen...

Vilka ord skulle du säga till Gud om du trodde på honom?

Sjuk i morra og ja.

Vad vill du höra mest av allt?
ok

Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?

Poor you

Din mest romantiska replik?
Haha det är hur lugnt som helst

Vad skulle du säga om du blev bestulen?

Fuck you!

Inte mycket att skriva

Helgen kom och gick. Inget speciellt hände. Jag jobbade lördag till kl 13... så åkte jag och tränade med Neil. Kom hem och sov middag en stund. Lyssnade på hockeyn och donade lite. Såg nån film. Har sett många bra filmer senaste veckan!
The curious case of Benjamin Button
Son of Rambow
Australia
Slumdog Millionaire

och så såg jag en mindre bra film igår. The Wrestler. Ganska meningslös film. Fick ont i hela mig och blundade halva filmen.

Måndag jobba tidigt, gymma och sen hem och sova middag och äta mat. Malin är hemma så det blev en del sitta å prata. :) Det behövs.  Ah just ja. Vi var hundvakt till monstret oxå. Den drygaste hunden som finns. Tog en liten promenad med honom och fick extra träning i ena armen.
Idag är det tisdag och jag vaknade tidigt fast jag inte börjar förrän 15 idag. Så jag började städa! :)  Är klar med badrummet och köket nu så när Malin vaknar ska jag dammsuga och torka golv! :)

Det är fint väder idag! Gäller att ta vara på soltimmarna!

Och hörrni alla mina bloggvänner. Det är dax att börja skriva igen! Jag blir så ledsen när jag går in å ser att det inte är nått nytt hemifrån!

RSS 2.0