Mot Sverige!

Dejt med Sigrid
Eken och Peters bröllop
Middag på Albertina
Gotland, Visby och älskade Hanna!

Sommar sommar sommar, semester semester semester!

Sofia kom hem

I helgen har det varit kanonväder.. precis som resten av veckan. Men Sofia har varit i Sverige, och Magnus har haft brannvakt, och då upptäcker man plötsligt vad lite folk man har att umgås med. Alla hittar på nått roligt och försvinner fortare än kvickt. Så, jag har gjort typ.. ingenting! Gått promenader, vilat, packat upp lite smått.

Nä, det här med sommarlov var visst inget för mig. Kanske jag måste hitta mig ett extrajobb.. 


Sommarlov!

Då har jag haft examen i Sjukdomslära och Farmakologi. OM jag får godkänt i den.. men det tror jag, så har jag klarat av 30 studiepoäng det här halvåret. Det sägs att det är dom två svåraste kurserna i hela sjukepleieprogrammet.

Det känns otroligt skönt att vara färdig och kunna släppa skolarbetet från hjärnan ett tag, och bara koncentrera mig på jobb. (och träning!) Blir som att gå ner på 50 % för mig. :)

Får se vad jag gör till hösten.. Kan inte riktigt bestämma mig!

Huset är som en krigszon just nu.. Flyttkartonger och saker överallt. Men ska väl ha tid att packa upp lite i helgen. Problemet är bara att vi skulle behöva ta en tur till IKEA och köpa garderob och lite hyllor och så..  men det hinner vi inte förrän efter ferien. Så vart gör man av alla saker då?! :)

Nu blir det en liten fjälltur med Moa. Första träningen sen operationen så vi får väl se hur det går.


Finväder! :)

Jag valde en bra vecka att operera bort blindtarmen märker jag! Shit vilket väder!!  Har suttit ute på balkongen och pluggat hela dagen. Smörjt in mig med 30 flera gånger och är ändå röd. Synd att jag inte kan sola magen bara. Är inte så snyggt om jag får tre vita fyrkanter på magen när jag tar bort plåstren.

 

 

 


Bilder på nya huset :)

Hallen, välkommen in! :)

Vardagsrum/Kök

(skåpdörren kommer snart)

 

Sovrummen:


Badrum

Å så tvättstugan med en extra toalett!

 


Goood mat

Idag har vi lagat lax i folie. Gott, enkelt och billigt! :)

85 kr för 2 stora portioner plus 2 matlådor till imorgon. Laxfilé, purjolök, squash, tomat och citron. Å så potatis till.




husfru

Då har ännu en helg gått! Massa jobb, och saknad! Även fast jag jobbar massa har jag gjort mig plikt som husfru och städat lite tills mannen kommer hem. Å så har jag så klart tvättat kläder så han ska ha rena t-shirtar och kalsonger. :) Viktigt det där.

Imorgon blir det föreläsning, men är ledig från jobb. Kanske man ska börja packa lite för flytten? Eller, måste säkert plugga. :S
Här har regnet öst ner hela dagen, inte speciellt upplyftande. Nu får det ta och bli sommar nån gång!


Saknad

Vad konstigt det är att man saknar så mycket mer när man är hemma!
Förra veckan var jag i Sverige utan Magnus, och det kändes helt okej ändå även fast det var många gånger jag hade velat ha honom med mig. Men nu är HAN i Sverige utan mig, och sängen är förfärligt tom!
Han är då på svensexa, och jag är jätteglad och stolt att han åker dit för att fira med "mina" vänner. Tror dom kommer få skitkul!


Plugga plugga plugga

Blääää. Just nu känns det skit med den här kursen! Sjukdomslära och Farmakologi.

Det känns ungefär som när jag ska gå och handla på rea. Det är så mycket folk, och sån oordning på kläderna att jag hamnar i nån slags ingenmansland och bara skummar igenom innan jag ger upp och går ut. Har nog aldrig handlat ett plagg på såna reor.

Så känns det nu med. Det är så mycket att jag vill ge upp!
Har gått igenom halva häftet med frågor..  och kommer inte ihåg svaret på dom första sidorna ens. Tror inte jag kommer hinna färdigt med alla frågor heller innan examen.. Så då är det ju helt kört. Suck. Tänk om man bara kunde få gå på föreläsningar och lära sig saker.

Kanske det känns bättre imorgon. Får hoppas det!

Fel yrke!

Här är fullt upp med jobb och plugg. Två dagars kurs med förstehjälp och HLR. Har även köpt sjukepleiekläder eftersom vi måste ha det på oss imorgon, och HERREGUD vad jag har valt fel yrke! Här går man hela dagarna i en tung och varm uniform, medan sjuksköterskor trallar runt i världens skönaste mysdress typ. :) Avundsjuk!

Lön imorgon! Det firas med plugg och jobb. Å kanske nån god mat på kvällen?

Köpte jättefina spisestolar idag. 8 st, så nu kan vi ha massa besök! :)

Ni som tänkt hälsa på i sommar får gärna börja planera så att jag kan se till att vi har ledigt så mycket som möjligt då! Alla är välkomna så klart!  SOVA NUUUU..  Godnatt!

Den 15 maj

15 maj, klockan 14.00 får vi nycklarna till lägenheten! :D  6 dagar kvar!

Idag fick vi hem vårt fina matbord, så nu fattas bara stolar.... :)
Köket ska vara helt färdigt när vi flyttar in, med vitvaror och allt. Där är bara att packa in mat och porslin.
Soffan är beställd, så nu håller vi tummarna att den kommer i tid!
Sängar har vi, till och med till gästrummet. (Om den nu får plats.. men det märks väl)

Känns som att vi har det viktigaste ordnat iaf! Sen får det ta lite tid innan alla småsaker är på plats.


Sverigevecka

Gud vilken härlig vecka jag haft! Men har inte kunnat dela den med er på bloggen eftersom Kristin inte fick veta att jag var i Sverige för hennes möhippa! :)
Först var jag hos mamma som opererats och var glad för lite sällskap. Åt jättegod mat! Första grillningen för i år och världens godaste kebabrulle från napoli. Träffade Emelie för en lång fika, och besökte Nylander på hennes jobb.
Sen var jag faktiskt duktig och pluggade i flera timmar där. Visste att det inte skulle bli så mycket av det sen.
Sen åkte jag hem till Sanna i Bollnäs, och myste massa massa med Moa! :) Lyxade med tacos och Ben and Jerry-glass fast det var torsdag! :) Helt underbart att vakna upp och få en glad Moa på magen när man vaknade.
Hon har då blivit 6 månader nu, och medan jag var där lärde hon sig sitta helt själv. Inte helt stabil än men.. jätteduktig! Jag lärde henne också att rulla runt, så det gjorde hon alldeles ensam några dagar efter att jag åkt hem! :)
Fredagen var vi till mormor allihopa och firade hennes födelsedag. Massa mat även då så klart.. och så Church Street med Maria i Gävle på kvällen.. är det konstigt att man går upp i vikt när man är hemma?
Lördag var det Möhippedagen! Vill inte avslöja allt för mycket vad vi gjorde, men kan säga att det var en helt fantastisk dag som började med champange och exotisk planka kl halv 11 på förmiddagen. Massa fina minnen och goa vänner. Kul att vi lyckades överraska henne också!
Söndag vaknade jag halv 7 på morgonen, vilket är helt sjukt eftersom jag kom hem vid 3 på natten. Bakismat med Tina och Lisa, och sen en titt på stan innan det var fika med Peninha.
Följde med Nylander för att se på lägenheter och drog sen till mamma för att vila upp mig. :)  Somnade före 22 kan jag säga.
Nästan en hel vecka borta från Magnus känns som en evighet.. så det är skönt att vara hemma igen ändå! Borta bra men hemma bäst! Å nu är det bara en vecka tills vi får nyckeln till lägenheten!

Sorg

Det är inte ofta jag tar åt mig när "kända" personer dör, men när jag fick höra att Alexander Dale Oen dött fick jag en klump i halsen. Han var en person som det norska folket verkligen såg upp till. Hörde bara för nån dag sen på radion att han var bra i axeln och längtade efter att träna för fullt och tävla. Å så händer det här. Känns jättekonstigt! Vila i fred!



RSS 2.0