Blåturen

Då har jag varit på min första blåtur! :)

Vi samlades på bussstationen där flygplatschefen kom och hämtade upp med buss. Så körde vi en stund tills vi kom till Gocartbanan! :)  Det ÖSREGNADE ute men alla var på väldigt bra humör ändå! :)

Vi blev uppdelade i lag på tre st.. så skulle varje medlem i laget köra runt i 20 minuter.
Jag var inte så bra på det där tror jag. Men jag körde iaf om en annan. Mitt lag kom 5a av 9 eller nått sånt så det är väl godkänt tycker jag!

Sen var det bara att få av de blöta kläderna, och på med partyklädseln! Sen blev det till att komma ikapp med ölen.. jag körde ju sist så jag fick vänta med att dricka.
Sen var det till att hoppa in i bussen igen och ned till Peppes för att äta pizza och dricka mer öl :)

Sen var det utgång för hela slanten och alla var med! :)

jag sladdar mig genom svängen

Vinnaren! :)

På peppes

Det finns så många bilder, men jag hinner inte ladda upp fler. Nu ska jag hem och sova innan det är dax för det andra passet idag! :)

 


ingen mera helgångest!

Malin är ju alltid hos Ole på helgerna eftersom han jobbar på veckorna.. så senaste månaderna har det inte alls varit nå kul med helg! Sitta ensam en fredagkväll eller hela söndagen.. hur kul är det!
Men nu kommer jag ha MASSA sällskap i 10 veckor framåt!!! ME LIKE!


Norge-Sverige 2-1...

Skarlund/Spinnagr vann mot Brinkborg/Gunnarsson idag. Fan. Jag som gillar att mobba norskarna. :) fast jag gillar ju det norska laget med så det hade kunnat vara värre :)

Igår fick vi vår första inneboende till huset. Moa. Riktigt kul att ha henne här!

För övrigt så har jag tagit sånt där cellprov nu. har skjutit upp det länge.. Men det var fort över. Kändes bara lite. Men bara tanken att dom knipsar av nått där inne är ju läskig!!
Så om en vecka får jag reda på om jag har cancer. Inget jag funderat på innan men nu blev jag ju nervös. :)

Jobbhelg.. men vad gör det när man har en BLÅTUR att se fram emot.

Blåtur
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En blåtur er en gammel tradisjon med opphav i uttrykket å dra på tur (ut) «i det blå».
Der blåturer arrangeres er det gjerne et populært tiltak. Det er først og fremst bedrifter, lag og foreninger som benytter seg av blåturer, som helst arrangeres i månedene mai-juni eller som et alternativ til julebord.
En blåtur er en overraskelsestur ut i det ukjente. Deltakerne skal ikke ha kjennskap til bestemmelsesstedet og opplegget rundt turen


Malin bjöd på kinamat igår och här är min fortune som jag fick:


PAF Open Åland 2009

Jag har varit så otroligt taggad för den här resan i över ett halvår nu. Men ändå hade jag den inställningen att det inte KUNDE bli lika bra som förra gången vi åkte 2007. Det var bara oslagbart lixom. Men det blev en riktigt lyckad resa ändå!

Gänget som åkte var:

Asp. Mest taggad av alla. Alltid. :) Hade ett rykte som dancing Queen sen förra gången att upprätthålla.

Tompa. Var på Paf Open 2007, men åkte inte med oss då. Blev så full på fredagen att han missade alla matcher på lördagen. Den här gången tänkte han vara med lite mer! :)

Ludvig. Lillebror till Sigrid och rookie i sammanhanget. Asp hade dock haft uppläring några veckor innan så han pluggat in lite spelare och sånt. :)

Sigrid. Även hennes första world tour. Laddad till 1000 för att se bra matcher och spela så mycket som möjligt själv. En mycket bra ersättare för Eken som inte kunde följa med iår. :)

och så JAG förstås!

   (Väldigt nöjd över att ha fått Pedros matchtröja)


Ja vi bodde ju som sagt i pappas husbil. Vill inte prata skit om våran fina bostad.. men.. Ja. Han krångade lite mer än vi hade önskat. :)  Hade lite problem som en fläktrem som gick av, en kyl som fungerade ibland och lite droppande vatten i min säng.
Det var lite trångt på vår sida husbilen när vi var 3 st som delade på en säng. Men det gick det med. Vi sov ju aldrig mer än 4 timmar ändå! :)
Vi såg GRYMMA matcher.. och några sämre. Tyvärr var sverigematchen en av de sämre.
Men hejarklacken var fin iaf!



Det blev två härliga husbilsfester med tillhörande lekar. 9 pers fick vi in utan problem. Eller ja, lite problem blev det när nån behövde kissa. :)

Ja.. jag vet inte. Finns  så mycket att berätta men det är omöjligt att återberätta det så bra som det var.
Ni får helt enkelt fråga om ni vill veta mer. :P


fortsättningen på ferien.

Ja, jag försöker ta vid där jag slutade. Har redan glömt bort massa känns det som.

Efter den extremt trevliga kräftkvällen hos Cissi sov jag gott med hennes hund i soffan. Myspys. :)
Sen upp tidigt och drog till staden för lunch och lite shopping med Kristin. Var båda väldigt otaggade för att shoppa så vi gick hem till henne ganska tidigt för att ladda inför kvällens fest.

Festen var helt okej.. nästan nyktert och jag var väldigt trött. Men såg ändå fram emot att gå på Heartbreak och skaka lite rumpa. Så blev det dock INTE eftersom det var gigantisk kö. Vi gav upp och gick hem istället.



Söndag morgon tog jag tåget till Bollnäs för att äta jättegod morotslasagne och äppelpaj hos pappa och Ingela. Sen tog jag husbilen med mig och körde hem till mamma och sov där en natt till.
Måndag blev det en shoppingtur till Gävle med mamma. Hittade en hel del. Mamma köpte ett regnset till mig som jag fick välja ut själv. Kan behövas när man bor i regniga Förde :) Kvällen fick jag äntligen slappa lite medan mamma var på bilbingo. 
Tisdag var det dax för en tur och retur till Gävle för att tappa blod. Järnnivån hade höjts från 199 till 235 den här gången. Normalvärde 8-80 för en tjej. :) Gick bättre den här gången, och hade en jättemysig sköterska som pratade om allt mellan himmel och jord för att distrahera mig.
När jag kom hem bjöd mormor mig, mamma och mammas nya gubbe på Albertina. Det var VÄLDIGT gott! :) Laxtallrik ofcourse.
Onsdag blev det en lunch med sötaste Hanna på furan innan jag var tvungen att ta monstret till husbil och köra till Gävle. Handlade med Asp och Ludvig inför Ålandsresan och sen sov jag hos Kristin. Såååå...  torsdag morgon AVRESA ÅLAND!

And it is official, I'm gonna be a "tante"

Min kära sambo Malin ska ha en bebis! 11 januari är det tänkt att det lilla flickebarnet ska komma.

Så här ser hon ut idag!


Sweden

Första dagarna hemma har varit riktigt bra!
Började med att sitta i solen och läsa och vänta på att mamma skulle komma  hem från jobbet. Kan inte komma ihåg sist det var sol och jag var ledig så jag kunde utnyttja den. Umgicks lite med mamma sen åkte jag in till stan för att säga hej till Emelie och Peninha.
Efter det hämtade jag kebabpizza på napoli och hade myskväll med mamma.

På fredag morgon kom Sara och åt frukost med mig... och umgicks en kort stund tills jag skulle till tåget mot Gävle.
Mötte upp Kristin, Eken och Maria för lunch. Och Theo så klart. Får inte glömma Theo. Han var jättesöt! :) Fick gå runt och bära på honom jättelänge så nu är man bebissugen igen då! :)

Gick på marinfestivlen som var sjukt tråkig.

Sen blev det lite beach.. kändes att man inte spelat på läääänge! Men skönt att  röra på sig lite efter kinabuffén till lunch :)

Efter det satte jag mig på en buss till Bomhus för att se Cissis nya radhuslängenhet och äta kräftor. Blev en riktig rolig nykter kväll med kräftor och senare sällskapsspel när vi fick besök av några vänner till Cissi.



"Eg elsker Petra!"

Dagarna går fortare än fortast och snart är det dax för hemresa! :)

Helgens 25årsfirande blev väldigt lyckat tycker jag.. Firade med gamla och nya vänner. Lyckades med att få ett blåöga bara utan att veta hur. Det var lite ångestframkallande på söndagen. Men men, nu är det nästan helt borta. (Både ångesten och blåögat)

Idag var det dax för det första TIDIGA passet på jobbet sen i juni. Gå upp 4 och vara på jobbet kvart över 5. Var nog lite stressad på natten för jag vaknade flera ggr och trodde att ja försovit mig.
Men det gick bra.. även fast  jag inte var hemma förrän vid 1 pga förseningar på flyget.
Åkte hem och sov lite.. sen kände jag att jag behövde lite sällskap så jag åkte till Familjen Fonn.
Där fick jag all kärlek jag behövde :) Båda barnen var riktigt gossjuka och skulle pussas och kramas. Å så sa Rosy att hon "elskade Petra!"

Hon älskar iofs det mesta just nu. Typ skalbaggar och sånt. Men ändå. Det värmde gott! :)
Så fick jag en burk nykokt blåbärssylt.. otroligt god var den!
Tvingade även mig upp på solheim..  tror det tog över en timme den här gången. Gick hur segt som helst! :(
Men men...skööönt i kroppen nu när jag är nyduschad och fått i mig lite sallad.





Då var man 25 då

Tur att jag har en rullator stående i källaren utifall benen skulle svika mig snart. :)

Hade en helt okej födelsedag.. Även fast jag jobbade hela dagen. Karianne bakade morotskaka och chokladbullar till mig. Jättegoda! :)

Kändes inte ens konstigt att inte få nå presenter iår. Får ju några när jag kommer hem istället.
Tack så mycket för alla hälsningar på sms och facebook!

Ikväll är det jobb.. Men sen  är det LEDIG HELG!! :) Så skönt! Då ska jag ha den första upplagan av Petras 25årsfest. Uppföljaren blir i Gävle sen nästa helg förhoppningsvis! :)


10 dagar

Nu är juli slut och det går tillbaka till vanliga tider på jobbet. Vakna tidigare och sluta senare. Suck.
Som tur är har jag inte så många dagar nu innan jag åker hem och hälsar på Sweden! :)
Ska bli grymt att träffa alla. Å ännu grymmare med en tur till Åland och World tour!!!

Har hänt mycket veckan som var.. Malin drog till Sverige, men byttes ut av en annan svensk. Johanna kom på besök med pojkvännen Daniel :) Hur kul som helst att träffas. Vi kom fram til att det måste vara ca 3 år sen vi sågs sist.
Det blev tacokväll med öl. Geir och Jarle kom och festade med oss och så blev det en tur på pikant.

Johanna hann knappt åka hem innan nästa besök kom. Tre beachspelare från Oslo som behövde nånstans att bo eftersom dom skulle spela turnering här. Jag hade oxå velat spela, men jobbade så klart.
Men var riktigt kul att  ha dom här, och vi var på beachfest på lördagen. Kul att träffa lite norska spelare med..

Idag har jag varit ensam..  jätteensam! Å ledig. Ingen bra kombination :)  Malin nu får du komma hem igen. Fast jag kanske borde njuta eftersom vi ska bo 5 st här i 9 veckor. :P 

I'm all for love
But I can't see the light
Tell me how to do it
Tell me how I'm gonna get it right
I'm all for love
I'm gonna try it again
I don't wanna give up
Cause I'm all for love

titta vad jag hittade

när jag skulle gå och se så att inte stängslet runt flygplatsen var trasigt...


RSS 2.0