Valborg del 1

Dagen började med att jag ocih sigrid åt lite frukost tillsammans... sen drog vi iväg till Willys för att handla inför kvällen. 2,5 kg potatissallad borde väl räcka va? :)  Älska Supersize grejerna på Willys. Även en image110Mangorajadressing i supersize blev det.

Sen satte jag mig på tåget till Bollnäs. Hämtade pappas bil och det bar av till Kilafors där mormor bor. Fikade lite och gick på en promenad i skogen. Det är alltid lika fint där..och solen gör det ännu finare. Sen gick vi för att leta Diras grav. Min hund som dog för några år sen. Kom ine ihåg hur den såg ut, och inte vart den var... så jag gick där fram och tillbaka på kullen. Sen såg jag det. Dira föddes på påsken, så mamma hade planterat små påskliljor på stället vi begravde henne.. Å dom lyste upp bland vitsipporna kan jag säga! :) Älskade  Dira vad jag saknar dig!


Kvällspromenad

image108

Sitter helt svettig och funderar på vad grannarna tycker om att man duschar halv 1 på natten.. Var hos A och åt den vanliga kycklingpannan och såg Hitman. Han tyckte tydligen att den var så bra att man kunde se den två gånger.. men så bra tyckte inte jag att den var iallafall! :) Men helt okej.

Kom hem och satte mig framför datorn och insåg att jag var så där irriterande pigg igen. Har inte rört mig på hela dan tycker jag. En liten kort promenad till Kristin imorse för att hämta grejer, och sen en cykeltur till Willys. Det är det enda jag rört mig.. på hela dan. :S
Så, jag tog mig i kragen och gick en timmes promenad. Gick så fort mina små korta ben klarar av. :)
Känns riktigt skönt nu måste jag säga. Till å med en tisdagsnatt som denna var det mycket folk ute och rörde sig. Interpool va öppet och mycket folk, sen var det ju RAW på Blue Moon. Komedikväll. Det måste jag gå på nån gång!! När jag har pengar.

Längtar till imorron faktikst. Blev lite folk ändå imorron på festen. Malin I ringde och överraskade mig och sa att hon skulle komma! :)  Hon hade sagt nej pga en tenta uppe i Östersund, men dom hade lyckats flytta den så hon bokade första bästa tåg och kom hem. Tror det är bara Sigge å hon som fattat att det kommer bli tokkul där ute :)  Sigrid har ju bokat tåg från Nässjö för att komma också! :) Lundin och Mia (plus hund) följer oxå med, ska bli riktigt kul.

Dags att hoppa in i duschen.

Anger Manegement

Sjuka människor

Alltså nu får det vara nog!! Jag mår riktigt dåligt när jag läser om den Österrikiska mannen som haft sin dotter i källaren i 24 år!! Allvarligt. Han har våldtagit henne så hon fött 7 barn där nere.. tre av dom har aldrig fått se dagsljus! Tror den ena var 19 år. Jag skulle ärligt talat vilja sätta en kula i pannan på gubben. Fast samtidigt så känner jag att det vore att låta honom komma undan för lätt! kan inte nån låsa in honom och misshandla och våldta honom? GAAH! Nu får det vara slut med sånt här. Vad är det som gör att man blir så sjuk?

ÄCKEL!

Girls day and night out

Fredag blev det jobb på kvällen, sen låg jag hemma och kollade på nya avsnitten av Greys Anatomy och Ugly Betty :) Det har haft flera veckors uppehåll och jag har längtat så mycket!!

Lördag morgonen vaknade jag relativt pigg, och satte igång att städa lite. Sen gick jag ner på stan, mötte upp Kristin och sprang på systemet och en snabbis i några affärer. Tankade magen på McDonals och styrde kosan mot Sandviken. Eftersom vi va sena (suprise!)  så fick vi springa runt på folkets hus och leta efter Leif Boork. Mora träsk hittade vi, men Boork tog längre tid. Som tur var missade vi bara lite försnack av Folksam. Som jag hört så många gånger förut :)

Föreläsningen var över förväntan. Boork kom med ett påstående om att det inte fanns något som helst samband mellan Bredd och Elit i idrotten.. så då var jag tvungen att fråga Kristin om hon skulle skämmas om jag räckte upp handen och kommenterade. Hon svarade att hon skulle skämmas.. men jag var tvungen ändå :)
Fick några roliga kommentarer om bland annat Brendl, och man blev lite insatt i hockeytaktik och så. Mycket kul :)
Efteråt fick jag tvinga Kristin fram å hälsa på Boork. Man kan ju inte missa chansen att prata med sin idol.

På vägen hem stannade vi till i Valbo och tittade lite..  Å efter det hem och laga Lövbiff å pommes :)
Satt å drack lite hos Kristin och spelade hockeyspel. Kristin vann tyvärr, men jag skyller på att det va min första gång medan hon fått lite träning. Efter det anlände Eken och våran Girs Night out började. :)

Det blev ett litet avbrott när det droppade in lite annat löst folk, men det va kul det med.

Efter en del tjafs om vart vi skulle gå så bestämde vi att vi skulle fullfölja våran girls night out och struntade i dom andra å gick på Goya. Helt okej där igår.. dansade å pratade å hade kul.

Kom hem vid halv 3 och väcktes av klockan 05.50. Det var mindre kul
Men men, man får mycket pengar om man jobbar en söndag.

Nått som är intressant är att jag bjudit 20 st till Lenninge på sista april. Skickade ut inbjudan för två månader sen. Det är FYRA st som kommer! Fyra!! Asp å Sigrid, Eken och Peter. Roligt med två par +mig. Visst kan det säkert bli bra ändå. Men det känns som att jag blir väldigt mycket 5e hjulet.
Men jag är inte bitter

image107


God morgon

image106

Så konstigt det blev igår. Klockan halv 11 skrev jag till Kristin:
-Usch snart somnar jag.
-Ja men gå och lägg dig då!
-Ja jag ligger redan i sängen

Så började jag fundera. Jag var för en gångs skull trött tidigt. Hade spelat beach i mer än 3 timmar, och sen badat badkar. Varför somnade jag inte tidigt för en gångs skull? Brukar annars inte va trött förrän vid 2-3 på natten.. å det blir ganska jobbigt när man ska upp före 6.
Så skrev jag till Geir.
-Jag ska nog sova nu.
-VA! Petra.. SOVA? :)

Jaaa gud va skönt tänkte jag, stängde av datorn och blundade. Sen sov jag!!!!! :) 
Men sen så har ja sovit oroligt ändå. Vaknade första gången kl 2 och hade känslan av att jag försovit mig. Insåg att jag hade många timmar kvar och somnade om. Sen har jag vaknat 1000 gånger och tittat på klockan. Halv 6 gav jag upp. Så nu har jag till och med hunnit äta frukost på morgonen! :) Innan klockan ringt till å med.

Helt upp och nervänd början på dagen.. ska bli kul att se hur resten blir :)

Mat i stora lass

Eftersom det inte blev nån beachträning på förmiddagen så har jag varit jätteduktig och cyklat till Willys och storhandlat. Efter det har jag lagat matlådor! :)
Det blev en Bulgurgryta som Paulina tipsat om. Inte det godaste jag ätit, men med tanke på att den är nyttig och lätt att göra får den helt klart godkänd. Den var inte äcklig heller.
Sen gjorde jag Torskmojs med dragonsmak. Haha jag vet inge bättre namn på det. Det är iallafall torsk, wokgrönsaker, purjolök, körsbärstomater, creme fraishe och ost. Å så potatis till det då. Det blev tooook-gott!! :)

nu är det snart dax för träning... :)


Oväntat

Ikväll har jag gjort något oväntat. Jag har varit in på match.com! Jaa..  jag kan som vanligt inte sova.. och alla på msn har sagt godnatt en efter en.
Jag har sett senaste avsnittet av Brothers and sisters, kollat på klipp på youtube och skrivit mail till beachcamp med lite frågor. Fortfarande inge trött. (Klockan är 02.40)
Så kom det upp en annons. Har en inloggning på match.com sen förut. Det var nått med att man skulle bli medlem så fick man poäng eller nått. Men har aldrig varit in sen. Uttråkad och lite nyfiken på om det är några killar i min ålder som finns med där gjorde jag en sökning. Blev grymt förvånad kan jag säga. Massvis me folk ju. Vissa mindre fagra än andra, men ändå.

Är fashinerad av det här med folk som träffas via kontaktannons. Man hör ju om folk lite här och där. En tjej jag jobbade med i Shamn har träffat en kille på match.com, och dom ska flytta ihop snart :)
Men samtidigt..  känns det inte lite desperat? Jaa jag vet inte. Själv är jag inne i den enda period på hela året som jag INTE känner längtan efter pojkvän. :) Sommaren närmar sig och friheten hägrar.
Förresten har typ alla par jag känner problem med sexbrist, bråk, barnfrågan, tidsbrist, otrohet, svartsjuka, avstånd och en massa annat.. så det är nog skönast att bara ha sig själv att tänka på..
Kan jag ju intala mig själv iallafall :P


Rock band

Det blev en riktig heldag igår.

Kunde inte sova på natten.. Hur pigg som helst. Kollade på klockan senast 04.15 och då var jag fortfarande klarvaken. 05.45 ringde klockan och det var dax att ta sig till jobbet.
Kände att jag var i sista minuten så jag började springa mot bussen direkt när ja kom utanför dörren.. så såg jag bussen komma.. och va såå nära. Hade kunnat tagit på hans bakdel men han vägrade se mig. 2an åkte bakom och försökte tuta åt min buss som en tok men han vägrade se mig ändå. Så fick jag hoppa på 2an som körde i tokfart för att hinna ikapp min buss vid andra busshållsplatsen. Tyvärr stannade inte min buss där heller så jag fick hoppa av och vänta snällt på nästa. Suck.

Kom nån minut sent till jobbet men det gör inte så mycket där. men kände mig verkligen som en zombie. Jobbigt när man är hemma hos gamlingar och måste låtsas som att man är glad och pigg som vanligt.

Kl 13 kom Eken och Rasmus och hämtade mig, så åkte vi till Fjärran Höjder och badade. Hade rätt kul faktiskt :)
Sen somnade jag nästan i bilen hem till mig..å jag hade en timme på mig att sova innan beachen så jag bara längtade till sängen.
När jag väl låg i sängen.. Tror ni att man kan sova då?! Nej!  Bara kände hjärtslagen rusa för att ja blev stressad över att inte kunna somna. Så jag låg och blundade en timme iallafall. Tog mig till beachplanen. Väl där och uppvärmd var det som att jag hade sovit en evighet. All trötthet bara försvann och det va skitkul att spela.:)

Hem, stressduscha, äta pytt i panna ståendes med platt tången i högsta hugg... å så iväg på fest hos Asps kompis. En kille som hette Rickard hade ett spel som heter Rock Band. Som guitarr hero och singstar plus trummor i samma spel. Satt och var GRYMT imponerad när dom spelade.
Även aspen kom in i det fort och imponerade även på trummor som han inte testat förut.

Vid 2 tiden klarade inte Asp med att va kvar nå mer.. han va ju tvungen att ligga i sängen å prata med Sigrid! :P
Så vi tog cyklarna hemåt. Asp lite full så jag va gaaanska orolig. Speciellt när han skulle cykla på ett hjul å greja.
han gjorde världens roligaste vurpa. Cyklade på ett hjul, föll JÄTTELÅNGSAMT bakåt, och låg på rygg på marken med cykeln över sig som att han fortfarande cyklade. hahahaha jag skrattade så jag dog! Tur att det gick så långsamt och mjukt..


Beachpremiär utomhus!

Eufori, känsla av lycka som bland annat kan framkallas som en berusningseffekt av vissa droger.

Det är den översättning av ordet Eufori man kan få på Wikipedia.
Jag behöver inga droger. Jag har beachvolleyboll!

Stickningar i tårna
Sand i ögonen.
Sand mellan skinkorna trots att man haft både shorts och långbyxor på
Händerna torra och lika lena som sandpapper

ÄNTLIGEN är beachsäsongen här!

image102image104
image105



Har även städat vägar 3,5 timme idag. Det var en tråkigare historia så den orkar jag inte berätta om. Hittade iallafall inget lik.

Imorgon ska jag jobba, bada på Fjärran höjder med Kristin och Rasmus.. och sen om vädret tillåter.. BEACH igen! :)


Mycket funderingar nu

image101

Är det nått som kan göra en sömnlös på nätterna så är det pengar. Vet inte nått som ger mig så mycket ångest som det. Jaa men du är väl rik, du har ju varit i Norge och jobbat säger alla. Sanningen är den att alla pengar som blev över efter att ha ätit och bott i Norge har gått till skulder, lån och räkningar hemma. Hur kul är det!? MEN, jag ska inte klaga. Har faktiskt betalat Alanya för dom pengarna oxå. 6500 kr. Känner verkligen att jag förtjänar att åka. Fast samtidigt, visste jag att ekonomin skulle se ut som den gör nu hade jag inte anmält mig.

I Sverige får man lön en månad efter man jobbat. Det betyder att jag inte fått nån lön den här månaden. A-kassa ska jag få. Men först måste jag få arbetsgivarintyg från båda jobben i Norge. Det tog tid. Skickade in dom till Norska arbetsförmedlingen NAV.. och fick tillbaka att jag ska komplettera med Lønns och trekkoppgave. Jahapp. Ringer arbetsgivarna i Norge. En har semester. Så tar det tid oxå så klart. Idag har jag äntligen fått iväg dom papprena till NAV. Då kommer jag förhoppningsvis få ett papper som heter E301. Det ska jag i sin tur skicka till Alfakassan. SEN ska dom besluta om jag ska få pengar. Vilken jag så klart ska få. Men ni kan ju gissa hur lång tid det kommer ta.


om nån undrat

Varför jag ser ut som jag ser ut.. då ska ni få svaret nu :)

image100
Min mormor och mamma :)

Woho! Äntligen!

All snö är borta från beachplanen! Torr sand uppepå, lite fuktig under. Men vad gör det. Är det samma väder imorron så tänker jag spela! Nån som vill med? Måste höra me Tompa om man får låna hans portabla nät :)

image99

(kanske inte planen i boulongen då.. men nästan! )


Grattis syster

Idag fyller min syster Pernilla 22 år. Grattis Grattis!

Var där och fick värsta tårtan å kakorna igår. Sååå gott! Men fick lite överskottsenergi av allt socker så jag tog en långpromenad efter. :)  Jobbigt det där när man inte kan sitta still. Blev en lite nostalgitrip runt i Stugsund där jag växt upp. Jobbigt att se att saker förändrats. Som typ att nån byggt en stor villa precis över stigen vi sprungit så många gånger ner till badstranden. Evil people! :)

Nu är det dax för en promenad med Lisa :)

Tydligen så har hon fixat en till sponsor. En hund!?!!  Ska bli kul att höra om iallafall.. hehe.


Förresten. Har nån missat att det är sol ute?! :)



Fashion Friday

Japp..då har man varit på sin första modevisning då. Eftersom det blev bestämt lite sent så kom vi dit en halvtimme sent..och tur var väl det. Vi kom precis när dom började. :)  60 kr å då fick man välkomstchampange och gratis inträde på goya. Sweet. Var inte så imponerad av kläderna.. Men ändå kul att ha gjort nått annorlunda.
20 min tog det..och sen gick jag hem för att fixa lite partymusik till datorn. En lååång stund senare kom Kristin och "Carl Taylor" och vi drack lite öl och kollade på brynäsklipp.

Kvart i 12 bar det va mot goya eftersom midnatt var sista tid för  gratis inträde.. Det var väldigt tomt på folk. (Brynäsare) så vi smet över till Brända Bocken ett tag. Det gäller att ha koll på vart dom befinner sig! ;)
Efter att vi smygit runt Jörgen, Widing och grabbarna så kom Janne Hauhtonen in.. och han kände igen mig så äntligen vågade vi oss fram :P

Fortsatte till Goya och där fortsatte festandet. Pojkarna va så glad efter segern så dom bjöd på öl och drinkar hit och dit.

Carl taylor hade tårar i ögonen, HockeyKerstin ett stort leende på läpparna. Å jag.. hade roligare än på länge! Såg dock en söt kille försvinna ut i nattens mörker med en söt tjej.. Man kan inte få allt..


Idag har jag fått helkroppsmassage, kinamat, bastubad och mys. Kan det bli bättre?

Bildbevis från goya kommer senare.. kanske! ;)

Om filmen control..

Fick några kommentarer om mitt filmtips förra veckan. En av kommentarerna blev tydligen inte godkända av blogg.se. Tror det har att göra med att det var länkar med i kommentaren, så jag postar den här istället:

Postat av: Marqus

För att uppskatta filmen så kan det i vissa fall behöva finnas ett intresse för Ian Curtis, Joy Divisions sångare. Ett Mycket inflytelserikt band med sina rötter Manchester 1976. Efter att Ian Curtis hängde sig så fortsatte de övriga bandmedlemmarna under namnet "New Order", Ett band som man omöjligt kan ha missat om man är född på 70-80 talet.

www.youtube.com/watch?v=QVc29bYIvCM
www.youtube.com/watch?v=BsOuNNP6wLA
www.youtube.com/watch?v=ts9r0QHuFHw

sv.wikipedia.org/wiki/Joy_Division

Joy Division!


Blondin igen

Japp.. Imorgon smäller det! Ska bleka slingor och ta ett steg mot den blondin jag faktiskt är och vill vara :)
Wish me luck! :)

Veckan har varit rätt bra hittils. Tog ett dygnsbesök till Shamn. Fikade lite..åt lite..kramades lite. Bäst av allt var att jag hämtade världens sötaste Viktoria på dagis :) 
Hon har blivit så stor lilltjejen! 5 år visade hon stolt med sina fingrar. Jag hann inte mycket mer än att komma dit innan hon satte händerna på höfterna och sa. Petra, det var faktiskt JÄTTELÄNGE sen vi lekte nu!
Jaaa jag vet, förlåt sa jag..å sen var jag förlåten.

Var på stan och fikade, sen åkte vi och bowlade. Viktoria kom på en teknik som jag tror snart kommer bli använd av alla proffessionella bowlare. Hon sprang några varv med klotet i högsta hugg runt alla stolar och uppför en liten trappa innan hon till slut kom fram, stannade och kastade iväg klotet. :)  Att hon tappade all fart när hon stannade verkade hon inte förstå.
Sen åkte vi till simhallen och åt glass (eftersom det inte fanns mjukglass på bowlingen) och till slut en tur till biblioteket och läste böcker. Det finns en träbåt som man kan sitta i och läsa. Mycket uppskattat!

Sen slängde jag mig på bussen till Gävle igen och gick på hockey med Kristin. Hon fick en biljett över eftersom hennes sällskap skulle jobba. :) Mycket uppskattat. Brynäs tog emot Leksand i en måste vinna match. Publikrekord i läkerolen och både leksandsfans och brynäsfans var så nervösa att stämningen inte blev så hög som jag förväntat mig. Markström var grym i målet och det var många skutt i stolen för min del. En gubbe som satt bredvid mig påpekade att jag borde andas ibland. :)
image98

Efter en mållös förstaperiod och ett sent mål från Brynäs var man nervösare än nånsin.. men sen kom dom andra målen och man kunde äntligen börja tro att det skulle gå vägen! :)
3-0 till Brynäs och nu är det "bara" att vinna mot Västeås som gäller!

Jobbhelg

I helgen har jag inte gjort annat än att jobba. Var en sväng till IKEA dock och köpte lite nödvändiga grejer till lägenheten. Ett soffbord, en tvbänk, 12 glas, ett set med 18 tallrikar och en konservöppnare. Allt för 630 :-.
I  love Ikea!

Hittade även en tokfin lampa som jag bara måste ha. Men den köper jag sen när jag har pengar.

Sovit lite mer än 10 timmar inatt..  å sovit djupt också! Det händer nästan aldrig!

Idag blir det träna lite gym.

Kram

Filmtips

Fick ett tips från min nyblivne vän MQ att jag måste se den här filmen. Med ett betyg på 8,0 på IMDB så låter den ju verkligen lockande.
image97

Brendl vilken sköning

Brynäsmatch idag. Korkad som jag är hade jag lovat att jobba idag. Det var MYCKET nära att jag ringde och sjukanmälde mig. Men hade hela tiden en röst i huvudet som sa.. Petra, du måste bli vuxen snart.. Petra..tänk på pengarna..Petra, du måste inte se hockeyn. 
Plus att jag vet att ja hade träffat på nån från jobbet om jag gjort så. Eller hamnat på tv.

Sååå.. jag tog mitt pick och pack och åkte till valbo. Halv 3 började jag. Kom dit och hade två st 5-minutersbesök...sen 1,5 timmes rast. Suck.
Som tur var blev kvällen lika lugn.. och jag såg matchen hemma hos en gubbe enda till 4-1 till brynäs. Då kändes det bättre att lämna soffan och dra vidare.

Hann hem till intervjun efter matchen. Brendl hade gjort hattrick och fick massa frågor.. En av dom var Vilket av dina mål tycker du var bäst?
-"Probably the last one, ´cause I didn't have to work for it." :)
Ett så väntat, men ändå så oväntat svar!! :)


Imorron får jag min första möbe till lägenheten! Wihoo!!


Inte jätteny. jag vet. Men ack så bra


11,5 (+ lite till ) A4 papper

image96

Så lång är min vägg. Jag har funderat länge nu på hur lång min vägg är.. Om man skulle få plats med en soffa och en säng eller inte. Så ikväll när jag inte hade nått att göra skulle jag ta tag i att mäta den. Men hade ingen måttstock eller måttband. Så det fick bli med A4-papper!
Ett A4 är 29,4 cm långt. Så då är det ju bara att ta 11,5 gånger 29,4. Ibland är jag smart.. eller nått. Haha.

Har varit ledig i två dagar nu och gud vad skönt det varit. Förkylningen har nästan släppt. Bara lite snorig nu.
Igår rörde jag mig knappt från min madrass här på golvet. Och idag har jag sett en film, varit och fikat med Kristin och Gunilla, Hälsat på Cissi, och sen storhandlat på Willys. Tre stora kassar blev det. Bland annat 3 kg pasta, och toapapper. Det är så krångligt att handla när man inte har bil.
Hem till en Asp och tryckte i mig några korvar innan det var dax att springa till polhemskolan. Hade lovat att träna juniorerna idag.
Dom hade inte haft en sån jobbig (men bra) träning på jättelänge. Perfekt betyg tycker jag.

Traskande hemåt blev jag toksugen på oboy... så ja ringde Kristin och tänkte bjuda in mig där på oboy. Men hon hade inte sånt hemma. Vilken miss! :)  Men det löste sig ändå!

Imorgon ska jag upp tidigt och ringa en tjej som vill sälja sin bäddsoffa. HOPPAS HOPPAS. 600:- bara. Fast jag tänkte få den för 500. Sen är det stor-tvättning.

Hockey imorgon och jag måste jobba :(  Fått massa timmar i helgen å det är ju bra. Synd att man inte får pengarna direkt. :)

Jag vill så mycket

Är det nån som vet hur man får tag på en miljon bara så där? Eller förresten 100 000 räcker. Sitter och kollar lite om det blir nån World Tour för oss iår. Titta på alltså.. misstolka inte! :)

Har suttit vak nu två nätter i rad..plus att ja åkt på en förkylning. Är inte pigg direkt. Av nån anledning har ja inte kunnat sova när ja kommit hem heller. Sovit mellan 8 å 11 sen har det tagit stop.

åh jag orkar verkligen inte skriva mer. Bara sätt in några 1000 på mitt konto så blir jag glad..Okej?! :P

RSS 2.0