Jag fick det!!!

Måndag den 6 januari börjar min väktarutbildning sen är det bara att tuta och köra! (om jag klarar den då)

Shit. Visste att dagen skulle komma. Visste bara inte att den skulle komma så här snart! Dagen då jag måste bli vuxen.

Spooky

Åkte nattbuss "hem" till Oslo från Förde inatt. En lååång resa på 8 timmar. Eftersom jag har 10 000 tankar  i huvudet nu kan jag varken sova eller äta ordentligt. Över en vecka har jag legat å försökt sova till vid 6 tiden på morgonen, sen sovit 2-3 timmar eller så innan jag ska upp. Ibland så mycket som 4-5 timmar, men ja ni förstår, det är inte tillräckligt.
Jag är aldrig hungrig och glömmer bort att äta. Jag som ALLTID är hungrig annars.

Iallafall så fick jag sällskap av Malin som oxå är på resande fot. Hon satt på arlanda och hade lika tråkigt som mig på natten. Vi diskuterade hur underbart det skulle vara med en sista minuten till ett varmt land, diskiterade jobb och framtid, och framför allt om att bli vuxen.

Så blir det paus med bussen så jag hoppar ur och köper en macka och läsk och står ute och försöker stampa igång blodcirkulationen i benen när jag får det här smset:
Sitter och läser vårt horoskop nu. (Vi är samma stjärntecken hon och jag)  Du har svårt att stå och stampa just nu och hoppas kanske på en spontan resa någonstans. Jupiters läge antyder ett trevligt miljöombyte inom kort.

Sen stod det om turdag och sånt.. men ändå. Det kändes lite träffande just då :)

Jag var på intervju för Securitas igår. Så innan fredag vet jag om jag har ett heltidsjobb i Förde. Jag får nästan panik när jag tänker på det. Men samtidigt är det nått jag verkligen skulle vilja göra! man får en jättebra väktarutbildning, bra lön och spännande att jobba på flygplats!
Men det är ju det här med att bli vuxen. Heltidsjobb, 4-5 veckor semester på ett år, ingen beach i sommar, osv.
När jag frågade pappa om råd så sa han att jag måste bli vuxen nån gång jag med.
Å mamma sa att när hon var lika gammal som mig så hade hon tre barn och var gift. Hmm.

Är det så att det är min tur nu? Att bli vuxen alltså? Ja vi får väl se.. måste ju få jobbet först. 50 % chans eftersom det stod mellan mig och en till tjej.

Håll tummarna!


Dax för Oslo igen

Japp då var det dax att åka tillbaka till huvudstaden igen. Jobb två dagar sen arbetslöshet.

Annandagen och igår har varit perfekta dagar. Först finmiddag med Tom och Bjarte på annandagen. Pepparbiff och potatisgratäng. Det var HUR gott som helst. Det knullade i munnen som Strandlund skulle ha sagt :) Man är verkligen inte van med sån mat när man bor här. Landet där en grillad kyckling kostar 59 kr och ett paket korv 40.

Sen utgång på Förde Hotell.. det var helt okej, även om jag inte kände  så många. Dansade bugg med en kille efter att han tjatat i en timme. Jag sa till honom hela tiden att jag verkligen inte kan! Jag tror han förstod vad jag menade efter att han försökt. Han var inte så bra han heller iofs. Skulle snurra och snurra och snurra... blev ju helt yr!  :)

Låg i soffan å slappade länge å sen kom Johann och vi gjorde kyckling med pommes och bea. Mycket gott det med. Sen var det dax för fest igen. Träffade en vän och det slutade med att jag låg och pratade i telefon till halv 6 på natten. ;)

Tack för tipset Sofi, men jag måste nog ha en hel låt för att jag ska återfå min status :P

Svenske faen

Hej hopp! Julen är snart över och snart är det sommar igen! :)

Julafton kom Kjetil och såg en film och åt tomtegröt. Sen fortsatte jag kolla på massa filmer eftersom Terje har en massa canal + kanaler så jag hade mycket att välja på :) Terje kom hem på kvällen å tyckte att vi skulle dela på en vinflaska. Ja absolut tyckte jag. Det blir ju trevligt. Bara det att mellan klunkarna tvingade han i mig aquavit oxå.. Fick besök av en granne,
och satt uppe till 4. En del minnesluckor finns. Helt sjukt.

Juldagen, huvudvärk. Eftersom inget annat var öppet drog vi till Statoil och köpte hamburgare. Kjetil hämtade upp mig för fest i Sande på kvällen. Sande som Anna hamnade i för ett år sen efter en fest. Läs mer om den kvällen här
Det roliga var att tjejen till killen hon sov hos var på festen :)
Inget speciellt hände annars. Jag kom inte igång nån gång. Det är därför jag aldrig kör med tvådagars. :)
Träffade G och gick hem tidigt. Bättre att ladda upp för idag :)

Ja just ja. På festen blev dom väldig patriotiska när jag var där, så jag fick höra massa norge-kampsånger, och så låten som dom gillade mest av alla. Svenske faen. :P
Är det nån som vet en låt som vi har om norrmän???  Dom frågade hela tiden men jag kan inte komma på nån??

Julplaner

Japp då har ja bara 2 dagar kvar att jobba sen får jag lite ledigt iaf. Blir en jul i Norge för mig. Känns konstigt me första julen utan familjen, men ändå känns det helt okej! Det är  ju en jul av många.. och mamma å Sanna ska också jobba i jul så.

Mellandagarna ska jag fira i Förde. :D  Ska bli jättekul att träffa alla!  Sen drar jag tillbaka till Oslo för jobb runt nyår.

Sen då? Har jobb till nyår som jag vet nu..  så har jag sökt några jobb men inte fått nått svar än. Kanske blir att jag åker hem och driver runt i nån vecka igen.
Känner ingen panik än iallafall... det känns som att det löser sig. Det löser sig alltid :)

Min blogg tar inte juluppehåll iallafall :)  Hoppas nån har tid att slita sig från julklapparna och läsa lite. Å helst skriva också så ja vet vad som händer hemma! :)


Filmtips

Slänger in ett filmtips så här på nattkvisten

Lars and the real girl

Rolig och fin film :)   se trailern här:




Lilla Julafton

En lilla julafton i Norge med syster. Vad passar inte bättre än Norges nationalrätt Grandiosa. :P
En med en varsin pizza i knät och en cola i handen såg vi den bästa filmen jag sett på länge. Lars and the real girl.
Rolig och djup på samma gång :)

Fick Beckham-parfymen som jag önskat mig så nu är jag glad. Nu kan jag lukta lika gott som Hanna! :P

Eftersom min systers sovklocka ringer kl 21 så åkte hon hem ganska tidigt..  Så sen dess har jag tråkat runt på internet, och sökt 2 nya jobb. Inspirationen till ett bra personligt är tyvärr helt borta, så några större förhoppningar har jag inte.

Dax att försöka sova... jobb imorron igen.

Börjar förresten bli helt sjukt det här me bränderna..   den 4 branden på en vecka nu. Den här gången "bara" en död.. men ett helt hyreshys förstört. Hur roligt är det för dom så här i jultider.. kul att inte ha några personliga saker kvar.
Skänker en tanke till dom. Och en extra till Annikas föräldrar. Tjejen från Söderhamn som dog i den första branden, och som jag umgicks med på låg och mellanstadiet. Det känns jättekonstigt att hon är borta, även om vi inte haft nån kontakt nu på många år.

Brottsling or not.. that is the question

Fick mitt utdrag ur brottsregistret idag... Tro det eller ej.. JAG ÄR INGEN BROTTSLING!!!   Inte en enda prick. (Verkade som att nån tyckt att jag är förlåten för att ha kört alldeles för fort)

Grattis till mig!

Vilken dag!

Började kl 10 som vanligt idag..  (Ja ganska perfekt tid att börja, eller hur!?)
Kom utanför dörren och det var plusgrader, JIPPIE DET ÄR SOMMAR SNART hann jag tänka och skuttade jämfota i en stor hög med snöslask.
Insåg ganska snabbt att jag var lite naiv men hann inte bli på dåligt humör för en bekant doft slog emot mig.
Kaffe!! Det var precis som att komma ut ur porten på Nord Ost hemma i Gävle och känna Gevalialukten. Hela vägen till bussen gick jag (sprang) och drog in doften och längtade hem.
Dagen på jobbet gick ganska snabbt även fast det blev nästan 11 timmar. Fick 20 kr dricks av en tant för att jag slog in hennes paket så fint! :D

Nu sitter jag och äter lussebullar och dricker julmust som pappa hade med sig när han kom igår. :D
Kan inte bli bättre!

Snart är det sommar!

Jag har fått beachfeber. Av två olika anledningar tror jag. Kanske tre. :)
1. Sista anmälningsdag till beachcamp närmar sig med stormsteg.
2. Jag ska på jobbintervju för ett heltidsjobb i Norge, och måste börja fundera på om jag skulle kunna tänka mig en sommar i Norge. Börjar få smått panik när ja tänker på att missa en underbar sommar på sveriges stränder..
3. Pratat me en tränare i beachhallen.. och det är en beachturnering här den 21 :)


Sitter och surfar runt på massa beachsidor.. och råkade komma in på det här inomhusklippet. Ej volleybollintresserade behöver inte se det här klippet :)

Nån som vill ha i julklapp?


Oslomys

Pappas Ingela var i Oslo över helgen och hälsade på. Dom bjöd på middag på Indisk restaurang och det var grymt gott!  Man njuter något extra av maten när en huvudrätt kostar 250 kr..   Sen gick vi en promenad runt staden, Päris fick i uppdrag att visa oss fina platser i Oslo eftersom jag inte sett några såna än. Gick förbi en skridskobana och det var jättefint med alla lampor och alla som åkte runt på sina skridskor. Nästan så man fick lust att leta sig en dejt och ta en tur.
Sen gick vi till Aker Brygge och gick på julmarknad. Lite annorlunda, men väldigt mysigt. Lite dålig bild men nu ser på ett ungefär. Det var mycket mörkare ute när vi var där, så lamporna syntes jättebra.


Idag har jag varit ledig, så då gjorde jag ett ryck med julklappsinköpen. Riktigt nöjd blev jag. Nästan alla fixade!
Det blev en julklapp till mig med. :P

Gävlebocken

Då var den uppe igen Gävlebocken. Nått som till och med norskarna har koll på. Det har dom minsann hört på radio! Tror du att den kommer brinna i år då frågar dom? Japp, absolut säger jag.

Så nu har jag slagit vad en 100 med halva Oslo att den som bränner bocken i år heter Kristin. Jag tänkte bli miljonär!


Bocken går att följa live här

Mycket effektivt också om man sitter i Oslo och vill veta vem som går hem med vem på fredagsnatten. Förutsatt att det är på söder dom bor alltså..

Naket är underskattat

Igår fick pappa jobb i en annan stad, vilket innebär att han fick sova på hotell. Det var så otroligt skönt att va ensam i en lägenhet! Jag kom hem från jobbet sent, hoppade in i duschen och sen så gick jag naken. Lagade mat naken, satt vid datorn naken och sov naken.
Jag har inte haft en ensam natt på... 3 månader!!! Jag slängde kläderna på golvet, lät disken stå och bara slappade!

Mer naket till folket! :)

Gap och skriksjukan

Har ni sett Sunes Jul nyligen?  Han lider ju av Gap och skriksjukan.. och jag tror att jag har fått en släng av det.. :(

Gick från bussen idag och hade låt i huvudet som jag så ofta har. Men så helt plötsligt så bara ropar jag ut den! I NEED A HERO. (Jag hade dessutom tillgjord jättemörk röst.)
Vänder mig om för att se om nån går bakom..  och självklart är det en kille i min ålder som går typ en meter bakom!!
Shit vad jag skämdes! Tur att man inte är känd i den här stan :)

Peak

Nu ska jag ta min nya Peak Performance jacka och åka till jobbet.
Nu tänker ni.. har hon blivit galen och tror att hon är hur rik som helst å kan köpa en vinterajacka från Peak?
Nej dåååååå! :)  Jag var på Peaks Lager-utförsäljning igår!  Endast inbjudna, men Jenny jobbar där så jag fick gå in som hennes kompis :)
Köpte en jacka för halva priset..  iofs 2500:- ändå.. men det verkar ju vara helt omöjligt att hitta nån billig jacka i den här stan ändå. Gått runt efter jobbet flera dagar å bara hittat en för 3500 som jag vill ha. Då är ju 2500 mycket bättre. :)
Den skulle kostat det dubbla annars så.. :)

Aja...dax att gå så jag inte missar bussen

MASSA snö här nu förresten!

Åh nej!!

Nu kommer det.. det fasade. Hemska, nästan horribla...JULUPPEHÅLLET i serierna!!  Vad ska jag nu göra på kvällarna?

    

Inflyttad

Så där, då är man inflyttad i Oslo då. Har bott hos syster hittills, så det känns riktigt bra att få packa upp sina saker och lägga i lådor osv.

Bor med pappa nu. Han kommer pendla till Oslo men inte vara här så mycket. Idag när jag kom hem stod han och sågade och spikade å nu står en loftsäng här till mig. :)  Bilder utlovas :)

RSS 2.0