Det var det!

Haft några väldigt mysiga dagar i Førde. :)
Helt underbart att ha ett eget hus som man får pynta och fixa med. Tänkte börja med att visa upp den fina granen som Magnus varit ute och hämtat. Vi har ju jättehögt till tak här.. så då måste man ju ha en ståtlig och hög gran också! :P  Nästa år ska han hitta en ännu högre säger han!
 
 
Lilla julafton firades här med svensk julmat. Sofia och Geir, Camilla och Harald med lilla Ingrid, och så jag och Magnus. Maten var jättegod.. det var helt fantstiskt gott med julmust.. och det fina sällskapet gjorde att det kändes som att julafton redan varit när dom gick hem!
Jag gjorde mitt bästa för att duka fint med våra fula IKEAtallrikar. Om några år har vi kanske en fin julservise vi med. :P
 
 
 
Har visst ingen bild på maten, men goood var den iallafall! :)
 
Julafton började vi med att åka och träna båda två. Så skönt att få jobba lite efter all mat. Men när träningen var färdig ringde Magnus och sa att hela familjen Stein hade fått magsjuka. Vi som skulle dit och fira julafton. Det är ju inte jätteroligt med magsjuka i vanliga fall, men ännu värre att riskera nått när man har en liten i magen så jag var väldigt skeptisk.
Samtidigt ville vi ju att lilla Ingrid skulle få ett ordentligt julaftonsfirande..hon som längtat som en tok! :)
Så vi gjorde en kompromiss där och åkte dit ganska sent. Var med på mat och julklappsutdelning bara. Magnus gjorde en väldigt trovärdig tomte! Fick fina julklappar och en mysig kväll trots allt. Ser ut som att vi klarat oss från att bli sjuka också.
 
 

Dagen före dagen före dopparedagen

Idag är det knäck, julskinka, städning och pyntande som står på schemat.
Storhandling och klä julgran fick vi gjort igår. Tänk vad vuxen man blir för att man flyttar in i hus! :) Men så roligt det är med jul när man får pyssla lite så här!
Magnus har rymt iväg för att tvätta bilen och träna.. Mantime deluxe. :P


3D ultraljud i Bergen

Har ju glömt att skriva att vi var på 3D ultraljud i Bergen!
 
Hade tid kl 11 och tänkte att det var en väldigt bra tid eftersom bebis brukar va som mest aktiv då. Men nej då..  H*n låg med både armar och ben för ansiktet.. och vägrade vakna hur mycket hon än knuffade på honom. Ja, det är alltså ingen han vad vi vet..  Vi bad om att hon inte skulle visa könet. Men jag kallar den han eftersom det är lättast att bara säga nått.
En halvtimme senare när vår tid var slut så hade han fortfarande inte rört sig en millimeter och vi hade inte fått se ansiktet. Men hon hade sett att allt såg bra ut och så, så det var ju skönt. Vi fick en ny tid en halvtimme senare.. så vi gick ut och gjorde vad vi kunde för att väcka sömntutan. Svepte en cola, spelade hög musik i bilen.. hoppade lite.. osv. Å tänk han flyttade äntligen på sina söta armar och ben!
 
 
Sån där söt näsa har jag aldrig haft så han måste va mest lik Magnus! :)
 

Julförberedelser

Helt sjukt att det är bara 4 dagar till julafton! Här är det ingen snö alls nu eftersom det var 8 plusgrader i helgen. Men har hört att det kan komma lite till måndag iallafall.
 
Magnus har varit ute och "fångat" en gran, så den väntar på att bli pyntad på lördag. Egentligen är det väl en dag för tidigt, men vi ska ha lilla julafton här på söndag med svensk julmat. :) Sofia har handlat in skinka, vörtbröd, prinskorv och grejer! Mmm vad gott det ska bli. Bjuder Camilla och Harald så klart också så dom får smaka.
 
Jag är precis färdig med att göra egen sill för första gången. Ja, det blir väl första gången jag gör julmat i huvudtaget, man är ju van att komma till ett färdigdukat bord. Känns väldigt vuxet!
 
Jag har kommit till vecka 30+4 och magen växer som bara den. +7,4 kilo nu.. och det känns! Nu är det inte bara sparkar som känns, utan varje gång den snurrar runt eller vad den gör. Väldigt konstigt känns det iaf.. Men mysigt så klart!
 
Nu är det dax att sätta igång med saffransbullarna! Mums! :)
 
Släkting Ingrids goda sill

Hormonella drömmar

Inte nog med att man ska känna sig som att man ska börja gråta för ingenting på dagen.. nu har drömmarna börjat bli hormonella till och med!
Inatt har jag drömt 3 hemska drömmar.. 2 st som jag kommer ihåg. En när jag hade fött en bebis men nått gick fel och jag vaknade upp utan att veta om bebisen levde. Sprang runt på sjukhuset för att få svar, men ingen var där och kunde hjälpa mig. Den andra drömmen fick jag kämpa som en tok för vårdnaden över bebisen som jag nyss fött.
 
Vaknar flera gånger per natt.. och inatt var jag vaken mellan 01.30 och 03..  Mycket frustrerande, speciellt när man faktiskt är trött hela tiden. Antar att det är kroppen som förbereder mig på det som ska komma.
 
En tanke.. Har män hormoner som förbereder dom på nått sätt? Både nu innan, och sen efteråt när mamman har ammehormoner som hjälper till att orka nattvaket. Hur blir det för stackars pappan som vaknar lika mycket?
 
 

RSS 2.0