Familjeweekend so far

0900 på fredagsmorgon hämtade jag två trötta familjemedlemmar på "min" flygplats. Mamma och Päris är på besök! :)
Åkte hem.. och så slappade vi i soffan ett tag.
Efter det har det varit full fart!
Båttur på fjorden med Terje


Tur till vattenfallet och sen Eivind för att se på lammen


Hos Eivind fanns inga får.. så vi åkte runt och letade överallt. Alla får var borta!! Så lagade vi middag och drack lite vin istället. Sen var det dax för Pikant. Riktigt trevligt och lyckat!


Lördag upp ganska tidigt, och äta frukost på balkongen i strålande solsken!


Sen var det dax för den stora promenaden till Hafstadfjellet. Det har inte jag varit upp på nån gång heller!
Så här ser det ut på håll.. högt va!? Upp till MASTEN skulle vi!

Från början var vi ganska pigga....


Men så kom stigningen och vi blev tröttare och tröttare :)



Men det var helt klart värt det!! Utsikten var helt fantastisk!


Fortsättning följer..  helgen är inte över än! :)


Boooom

Jag har ju glömt att berätta. Vi har fått en ny hobby på jobbet!

Vi har fått en radio så vi hör vad som sägs i tornet.. och så hör vi att nu är det 5 minuter kvar. Så blir alla helt till sig. Står vid fönstren och väntar. Ser på grävmaskinerna som sakta sakta drar sig undan. Ska den där människan verkligen stå där? Precis när jag med mitt dåliga tålamod nästan gett upp och gått därifrån så händer det! BOOOOOOOOOOOOM

VÄRLDENS sprängning!!! :) Dom håller på bygger ut flygplatsen..och det betyder bland annat att det lilla fjället där måste bort. Man kände som ett slag i magen fast man stod inne.. och såg en jävla smäll där borta. Jag är hooked. Jag ska stå och se nästa gång med! :P

sjuk sjukare sjukast

Det känns som att någon planterat en volleyboll i mitt huvud och försöker pumpa upp den. Snoret slutar aldrig komma och jag kan knappt svälja. Har jobbat dubbelt två dagar nu, men fick äntligen sovmorgon idag. Riktigt skönt.. men nu vill jag inte gå upp ur sängen.
Gör inte det då tycker ni då..  men det är det att ALLA på jobbet är sjuka. Kan lätt bli så när man sitter på 6 kvadrat tillsammans om dagarna. :)
Snart är jag nog bra igen.. på fredag tänkte jag. För då kommer Mamma och Päris. Ska bli kul. Det ska vara fint väder i helgen med, så då är det lite lättare att göra saker.

näe..  laga nån mat kanske.. 

Tyck lite synd om mig är ni snälla! :)

stackars mig

Jag är sjuuuuk. Och ska jobba dubbelt måndag och tisdag. Stackars stackars mig. :)

Helgen har varit bra..  Lördagen blev det grillfest nere vid älven. Jättetrevligt, även om det var lite kallt. Det var länge sen jag skrattade så mycket iaf. :)  Sen blev det träsket..  och jag upptäckte att jag knäckt mitt visakort i tre delar. Jag fattar inte hur jag lyckas förstöra allt när jag druckit!

Söndagen låg jag i sängen och var helt död hela dagen. David fixade i trädgården och Malin jobbade.

Jag känner en liten antydan till att spåtanten kommer få rätt...  Hoppas hoppas :P
Förväntansfull nu!


En bra dag :)

Trots lite bakfylla imorse blev det en riktigt bra dag. Tog en promenad och hämtade bilen, så körde vi till Terje för jag tänkte att han kunde ta oss på en båttur. Det var han alldeles för bakis för.. så vi bestämde oss för grillning ist. Gjorde egna klyftpotatisar och grillade nått billigt kött vi hittade. Blev så gott så.

Lite senare blev det beach med 7 Førdetjejer. Det var väldigt kul att få spela lite ordentligt. Blev även en mixedmatch med Geir och David. Gick väl sådär. Är fortfarande väldigt ringrostig i grundslagen. Men det kommer nog.

Så hem och mest se på David när han fixade i trädgården. Han är jätteduktig. Man känner sig väldigt lat och overksam när han är här :) Idag har han rivit upp en gammal nyponbuske och massa annat skit på framsidan. Så ska vi plantera nått finare sen.

Svenska flaggan är nu uppsatt på husväggen :)  Man måste ju visa vilka som bor här :)


spontanutgång

Satt på jobbet igår och David föreslog en liten tur på Pikant. Quizz skulle det vara. Det var det SÄMSTA quizz jag nånsin varit med på! En kille med otroligt tråkig röst satt och läste upp frågor. Punkt. Inte en enda låt. Inte ens en liten musiksnutt. Även fast det var musikfrågor. Vi satt och skakade på huvudena ett tag sen fick vi tips om en fest som verkade lite roligare. Så åkte vi dit, och det blev en helt okej kväll :)
Rätt mycket folk ute.

Ja, just det. David har kommit. Det märks att vi har saknat en man i huset. :) Nu har vi plötsligt trådlöst internet! (ja vi hade tydligen haft det hela tiden) Plus att han har haft tråkigt och fixat massa i huset som ingen av oss orkat lägga nån energi på innan. Han fick iaf lite kontakter igår när vi var ut, så snart har han helt säkert ett jobb.

Ska nog försöka sova lite till. Kraam

Change of plans

Jag är ledsen och säga det.. men jag kommer inte hem nått i juni. Har bestämt mig idag.

Jag har tre anledningar:

-Jag har ingen betald semester, och missar därför 48 timmars lön på en vecka.
-Resan blev VÄLDIGT dyr.. verkar som att många vill resa då.
-Det känns som att det inte var så länge sen jag var hemma

Då är det bättre att jag tar en extra vecka i samband med den jag har i augusti. Det gör ont i hjärtat att inte få träffa Ekens bebis förrän då.. och självklart jättetråkigt att inte träffa alla er! Men sommaren kommer (tyvärr) gå jättefort, så vi ses snart ändå!!


Lamm

Var ute och försökte gosa lite med lammen vid Eivind. Såååå söta är dom. Tråkigt att dom ska dö i höst bara. :P


17 maj

Då har jag upplevt mitt första 17 maj :)  Helt otroligt vad mycket folk det finns här. Jag är chockad! :) Det var kul att se på tåget och så.. fint väder med. Men sen så skulle alla 11000 människor fika på dom 3 ställena som var öppna typ. Det blev lite drygt.
Fick lite bilder iaf :)
     
                                                   

Grillfest och Eurovision song contest

Väldigt trevlig kväll igår! Massvis med god mat och trevligt folk. Fast jag och Malin drog oss ifrån gänget och såg på ESC efter maten :)  Riktigt kul att Aleksander vann! Jag gillar verkligen låten, även om man börjar tröttna på den nu eftersom den spelas så mycket. Blir stor fest i Oslo nästa år :)

Ölbrillorna på!


fin utsikt från balkongen


bocken fick sällskap av Norska flaggan kvällen till ära :)

Gräsmattan före och efter :)


Gräsmattan Före- ja det var mer en äng! :)


Gräsmattan Efter!

Det här är stort för mig. Nu har jag klippt min första "egna" gräsmatta :P   Vuxenpoäng :)

Jag ska hoppa fallskärm!

Pratade med Hanna igår och berättade att jag har semester midsommarveckan.. så bestämde vi att vi måste träffas. Då kom hon med den bästa idén! Vi ska hoppa tandemhopp!!!!
Det ska bli så otroligt kul! :) Har alltid velat testa det!!


hmm



så här soligt och fint är det utanför mitt fönster nu.. och så är det ingen som är ledig med mig som kan spela beach! :(

Ni kan ju lägga märke till gräsmattan som är väldigt oklippt. Men jag tycker att det är fint med dom söta små vita blommorna :P   Jag ska klippa den nu när det blir torrt. Jag lovar :)

Fullt upp framöver

Det är mycket att se fram emot nu!!

Nästa lördag (16 maj) ska vi på grillfest hos Harald. Det är så man EGENTLIGEN firar 17 maj tydligen. Man super som tusan dagen innan. Det där med tåget och så är bara för familjer. :P  Fast jag och Malin vill ju se det med, eftersom det är vår första norska nationaldag här.

Måndag (18 maj) Kommer David på kvällen. Ska bli spännande att få en karl i huset. :)  Så blir det till att visa honom runt stora staden på tisdag. Fixa med skattekort, bankkonto och allt sånt där kul.

Helgen efter (23 maj) tror jag att jag ska åka till Trondheim och spela beachturnering, om jag hittar nån att spela med :)

Helgen efter det (29-31 maj)
kommer mamma och syster på besök. Fredag-söndag. Ska bli kul att visa dom hur jag bor. Har ju ändå varit här 1,5 år nu så det börjar bli dax :)

Nästa helg, Helgen (6-7 juni) är det sveriges nationaldag och vi ska troligen ha grillfest med Sverigetema här hos oss. Plus att det är sommarfesten här i Førde då.. Ska vara årets händelse här om jag fattat det rätt. Ida Marie ska spela. Bandet där en gammal skolkompis till mig spelar. Ska bli kul att se honom nu när han blivit kändis :)

Helgen efter det (13 juni) ska vi ha flygplatsfest. Bowla, äta pizza och dricka massa öl :) Alla som jobbar på flygplatsen.

SEN ÄR DET MIDSOMMAR och jag ska vara hemma en vecka! Då har Eken fått bebis och jag längtar som bara den till att få se den lilla krabaten!

Är det undra på att man älskar sommaren!? Det händer ju alltid nått!!!

To be continued... :)

Söndag kväll

Äntligen är helgen slut kan man väl säga. :)  Fredag kväll jobbade jag till 21.. sen var vi ett helt gäng från jobbet som gick på pikant och drack några öl. Väldigt kul måste jag säga! Mycket roligt folk att prata med. Så hem, och var vaken alldeles för länge. Efter 2 timmars sömn gick jag upp igen och åkte till jobbet. Blev hämtad av chefen :)
Det var en VÄLDIGT tung dag, men Red bull räddade min dag!
Kom hem vid 13.30 och såg på senaste avsnittet av Greys Anatomy samtidigt som jag lagade mat. HERREGUD säger jag bara.
Jag vet inte om det var för att jag bara sovit 2 timmar, eller att jag inte ätit nått på hela dagen nästan, eller om det bara var alldeles för länge sen jag grät. För nu kom floden. I över 15 minuter satt jag och tokgrät för att det var så sorgligt/fint på Greys. Hulkade och snyftade och kunde verkligen inte sluta. När avsnittet var över var jag så utmattad att jag knappt tok mig ner för trappan innan jag somnade. Sov i 2,5 timme.. och kände mig ganska utvilad efter.

Hade väldig beslutsångest om jag skulle gå ut på lördagen eller inte.. men bestämde att jag var alldeles för trött fortfarande. Nått jag ångrade vid 10 tiden när jag var rastlös som tusan. Men men.. jag blev hemma.. och det uppskattades idag när jag jobbade 10 timmar. Imorron är jag ledig. Det ska bli mycket skönt! :)

Nära döden upplevelse

Var och hämtade Ingelin i vassenden nyss..  Det är mörkt och regnar.. så kom vi där i bra fart och så dyker en stor hjort upp mitt framför oss. Bromsar och inser att jag inte kommer hinna stoppa innan hjorten..så jag försöker se vilket håll den ser ut och springa åt, och väljer en sida. Som tur är väljer jag rätt och vi passerar en en liten bit vid sidan om hjorten.

När vi fått tillbaka pulsen på normalt tittar jag i backspegeln och ser att jag har en lastbil bakom mig. Som tur är låg den en bra bit bakom.. men tänk om jag kört in i hjorten.. aldrig att lastbilen hunnit stanna då. Usch!


beachberoende

Jahapp. Jag trodde jag skulle klara det. Men icke!
Det har känts helt okej att inte tävla i sverige i sommar. Jag har känt att det räcker med att träna här hemma.
När folk frågade i Alanya vem man skulle spela med och så..  så sa jag att jag inte skulle spela nått. Men så blev jag mer och mer osäker för varje som frågade. HERREGUD JAG VILL JU SPELA!
Inte blev det bättre av att jag fått två förfrågningar om att spela Challenger i Bromma i helgen. Fan fan fan. Hade jag inte haft jobbhelg hade jag nog packat Fiestan och åkt. :)

Så... nu  sitter jag här med ett stort beachsug och ser ut på regnet.

Att vara vuxen suger! :)

Alanya fortsättningen

Två dagars sjukdom blev det. Var mycket piggare andra dagen men kände mig fortfarande febrig. Sigrid blev dålig i magen så jag fick sällskap på rummet andra dagen.
Den kvällen var det Toga party och vi gick över till Björn, Tompa och David och skulle umgås lite..  Vi fick hjälpa till med deras kostymer och sminkning :)
Det blev riktigt bra om jag får säga det själv. Ska försöka få bilderna från Björn snart.

Vi blev riktigt partysugna när vi var där, men eftersom jag redan missat 2 dagars träning så  ville jag va pigg dagen efter. Sista träningsdagen.
Vi hade Björn Berg på träningen och det blev en träning med mycket shot. Frustrerande när det inte funkade men fick bra tips. Fredag var det turnering... gick så där. Det var inte så rolig spelstil när man blev ihoplottad med lag och spelade på tid. Vann 3 av 5 matcher, och skulle lottas in i huvudturneringen men jag stod över.
Såg på en del bra matcher på Nations Cup istället.
Festen på fredagkväll blev lyckad tycker jag! Det började med en tävling mellan Björn Berg och chefen för hotellet.. Riktigt spännande :)
Sen blev det en hel del öl i gratisbaren. Och massa dansande. Tror klockan var 2 nånting när jag sa till Sigrid att jag var trött och skulle gå hem. Fortfarande lite sliten efter febern tror jag. Hon tyckte att det var en bra idé så vi bangade. Men observera att vi INTE var först. Rasmus somnade på solstolen redan kl 12 :P

Har varit riktigt dålig på att ta kort..  men lägger ut några iaf.

RSS 2.0