Det finns tillfällen..

...då det är bra att man inte har en sambo. Idag har jag lagat spagetti med pastasås. Hade krossade tomater, majs å bambuskott så ja blandade i vad jag hade. Sen kryddade jag. Det brukar aldrig smaka nått när jag kryddar tycker jag, så jag kryddade lite till. Sen smakade jag. SHIT va starkt det var!!  Men jag kunde ju inte bara slänga bort maten..så jag åt upp den. Så nu sitter jag här med en bortdomnad tunga och svettpärlor i pannan. Tänk vad hemsk det skulle vara om jag lagat maten till nån annan!

Idag har jag suttit själv i kassan hela dagen! Nästan inte bett om hjälp! Är faktiskt ganska kul att sitta kassan. Man träffar mer folk och så händer det nått nästan hela tiden. Det är ju aldrig stressigt där heller.

Igår när jag gick till och från jobbet slog det mig att det faktiskt var beachväder! Flera plusgrader, och inge snö eller så. Så bestämde jag mig att imorron, då ska jag minsann ringa runt och hitta några som vill spela beach efter jobbet. tar man bara på sig skor å bra kläder så är det ju lugnt! Har sett ett beachnät som sitter uppe fortfarande, även om det hänger lite och är lite slitet. Men det duger!!
Vaknade imorse och kunde inte öppna ögonen för att det sved i dom. Råkade lägga mig lite sent. Men sen kom jag på att jag skulle få spela beach idag så jag studsade upp och sprang ner i duschen. Efter duschen tittade jag ut genom fönstret. Det var HUR MYCKET SNÖ SOM HELST!!! Faan. Men men. Stora snöflingor var det, och snö betyder -Inget regn! Så jag satte på mig reflexvästen och pluggade i musiken i öronen och småskuttade iväg till jobbet :)  Det är otroligt vad första låten avgör hur den 25 minuter långa promenaden ska bli. I måndags öste regnet ner..och den första låten när jag kom ut var..   Umbrella! Då kan man ju inte ens hata regnet när man hör den!
Idag när jag kom ut var det Hey ya som startade min färd, därav småskuttandet. :)

Jag, Stefan och Ingelin funderade på att åka till Jölster och åka skidor idag efter jobbet. Det är ca 2 mil bort, och jag skulle få låna skidor av Stefan. Men sen blev det så krångligt med att ta sig dit, det va INGEN som kunde låna ut bilen just idag. Så typiskt. Så skulle Hayley åka skidor själv idag, så jag kunde inte låna hennes vinterkläder. Hmm ska man behöva köpa såna alltså?
Vi satsar på i helgen istället iallafall!

Nu är det dax för säsongspremiär av House :) Som jag längtat!

Let me present...

Fanny!!!   :)     Nathalie...min 18 åriga kusin har fått en bebis!!

image86

Party på steinen

Ja igår var det fest hos mig och Terje :)   Det var jag som hade tjatat till mig en fest, eftersom ja lovat mina arbetskamrater det förra helgen. Det slutade med att ingen av "mina" vänner kom.. bara Terjes. Men det gör inget. Jag hade väldigt kul ändå.   
Åkte ned till Traeskeverket. Gick runt ett tag..och insåg att jag bara kunde tänka på Honom. Det är inte klokt vad irriterande det är när man vill ha nått man vet att man aldrig kan få!   Förlåt. Jag hatar själv när folk skriver i gåtor.
Men det känns som ett återkommande  fenomen det här. Upptagna killar. Är det jakten? Eller bekräftelsebehov? Nån sa att jag bara är rädd för att binda mig, så jag dras till såna som inte kommer vilja stanna kvar en längre tid..  Det är jag väl inte?

Tillbaka till gårdagen.. Jag gick hem. I högklackat. I snön. Haha jag är ganska nöjd. När jag köpte dom där skorna så höll mamma på att bryta ihop. Det var ju inga räfflor under sa hon. Det måste man ha på vintern. -Du kommer aldrig kunna gå med dom där ute. HAHA det kunde man visst!!  :P  Jag ramlande inte en enda gång!!  Kan tänka mig att Mirjam svär tyst för sig själv när hon läser det där. Hon gillar när folk ramlar helt enkelt. :P

Skönt att sova. Vaknade halv 9 och var pigg som en nötkärna :)  Har städat undan alla burkar och flaskor, ställt in glas i diskmaskinen, torkat golvet. Slängt sopor. Ganska nöjd över mig själv måste jag säga!

Blev inte många kort igår.. Tur det kanske :)

  

Avgörandets timme

image82    image83  image84



Ingen kan väl ha missat att Handbolls EM pågår. Ända från början har jag sagt att jag vill ha en final mellan Sverige och Norge. Nu blev det inte riktigt så. Tyskland såg till att slå ut Sverige och det norska laget slutade med en oavgjord match mot Kroatien (23-23) i sin sin semifinalomgång, vilket inte räckte för att gå vidare. Därför blev det en match om 5-6 plats för det Svenska laget. Mot Norge. :)  
Har längtat i två dagar efter den här matchen.. men det släppte ganska snabbt. Sverige hade ett stabilt övertag hela första halvlek. När det stod 14-21 till Sverige plockade jag fram Sverigetröjan (fråga mig inte varför jag packat med den..tänkte att den kunde komma till användning nån gång på 5 månader)
Men jag ville inte riktigt sätta på mig den förrän segern var helt klar. Å tur var väl det. Sverige tappade SJUmålsledningen, och dom spelade riktigt dåligt ett tag. Slarvade verkligen med bollen. Pass som kastades för långt och ut från planen, straff i stolpen osv. Jag vred mig av nervositet! Jag ska på fest kväll med bara norrmän. Vi KAN inte förlora!

Andra halvlek slutade 26-26 och det skulle spelas 5 x2 minuter förlängning. Efter förlängningen var det fortfarande inget lag som vunnit, och vid det laget hade jag börjat ställa in mig på att gömma sverigetröjan. Men vi gjorde det!! Sverige vann mot Norge i match om 5 platsen (och även VMplats).
Svenskene knuste norsk VM-drøm som det står i norska tidningen  :)
Så nu sitter jag här i Sverigetröjan med ett stort leende. Jag funderar även att ha den på mig på krogen ikväll.. men jag har ju köpt en ny top också. Svårt val.

Samtidigt som handbollsmatchen följde jag även Ljungby-Sätra i volleyboll. Tyvärr lyckades mina underbara lagkamrater inte ta mer än 14, 11 och 10 poäng i den matchen, så det var inte en sån väldigt rolig match.

Nu sitter jag och lyssnar på Luleå- Brynäs på webradio. Det står just nu 1-2 till Brynäs så nu håller vi tummarna för ännu en seger för mitt favoritlag.

Måste städa lite oxå..  Festen är hos mig! :S


Åska och blixtar

image81

Igår kväll började det åska och blixtra här. Samtidigt som det var snöblandat regn.. Det kändes jättekonstigt. Tror inte jag varit med om åska på vintern förut? Iallafall så fortsatte det hela natten.. och ända fram till 3-tiden idag. Hade mycket problem med strömavbrott och databasfel på jobbet.
Det var nån som berättade för mig att man mätt 400 blixtar från igår kväll till idag vid 12 tiden. Det är hur mycket som helst det!!

Nu är det sängdax...  ska ta en tur i stan imorron. Sen är det party!

Horoskop

image80

Okej.. jag erkänner. Jag är en sucker för horoskop!
Läser alla jag ser.. även om jag inte tror på alla. Men om man läser beskrivningen på ett lejon så är det bara JAG. Ledartypen, gillar att vara i centrum, slarvig, osv.
Gjorde misstaget att gå in på aftonbladet och läsa deras sexhoroskop för året 2008. En av mina bästa dagar för att få sex 2008 är imorgon den 23/1. Det är inte utan att man får lite panik när man läser det. Betyder det att jag inte kommer ha nå sex i år eller? För imorgon kan jag med 99 procents säkerhet säga att jag inte kommer att ha sex. Om inte annat för att jag jobbar 7-20.. Aja. Time will tell!

Något annat jag måste kolla upp är det här med kinesiskt horoskop. Det kinesiska horoskopet grundar sig på år och inte månader. Jag är född i Råttans år. Och 2008 är just råttans år.. så det borde betyda något bra tycker jag.
Några påstående om Råttan: (jag rekommenderar att ni läser det här! SCARY)

*  Framför allt är Råttan den suveräne opportunisten. Detta, i förening med att Råttan aldrig nekar sig själv någonting, gör honom ofta till en stor frossare. Råttan är född med smak för det ljuva livet och är alltid beredd att ta för sig av det. Be en Råtta prova ut en ny exotisk cocktail, närvara vid premiären på den senaste teateruppsättningen eller att i sista stund följa med på en weekendtur till Algarve, och du behöver aldrig riskera att få nej

*  "Lagom" är ett ord som saknas i Råttans vokabulär. Ingen kan älska med samma glöd och intensitet som en Råtta - och ingen väntar sig så mycket i retur.

*  Råttan är ingen bonde och han avskyr alla former av trist rutinarbete. Därför hittar man honom oftast ute på någon nattklubb, inte pysslande hemma i trädgården..

*  Eftersom Råttan ständigt är på väg någonstans, har han aldrig tid eller möjlighet att lägga upp några förråd för framtiden och inte heller hinner han sköta om hemmet. Och om Råttan mot all förmodan skulle lyckas fylla sin visthusbod, ställer han troligen till med en brakfest och tömmer den omgående. Råttans enkla levnadsregel är att slå till när möjlighet ges

*  Men när vintern kommer förändras bilden helt och det är då som Råttan är som mest utsatt. Ladorna är tomma och svälten står för dörren. Vid sådana tillfällen, eller när hans planer går om intet, är Råttan den förste som hittar fel och klagar. En plötslig förändring till det sämre bringar ofta i dagen hans trångsynthet, spelarens nonchalans för fakta och hans okänslighet inför romantiska möten. Men hur hopplös framtiden än kan te sig har Råttan alltid ett ess i rockärmen. Hans trumfkort heter charm och få är i stånd att motstå den.

*  Men vad du än gör så underskatta aldrig en Råtta, för allt hos honom är nu inte bara ett charmerande leende. Så snart han bestämt sig för något, sparar han inte på någon möda för att nå sitt mål. Om nödvändigt kämpar han till det bittra slutet.

*  har ett så uselt tidsbegrepp. Om en Råtta lovar att komma på middag klockan åtta, kan du lika gärna läsa en bok som att bara sitta där och vänta på att han ska dyka upp.

*  Råttan är naturligt sällskaplig av sig och älskar umgänge

och så där fortsätter det. Det är så sjukt mycket jag så jag blir chockad när jag läser!

Är det bara jag som tror på sånt här?

YES

Jag ska åka till Alanya. Efter mycket räknande och fixande är det bestämt!  Träningsläger på Club Kastalia.

image79

                     Jag i Alanya 2002

Massa träning, All inclusive, 200 deltagare och VÄRME!  Det har jag förtjänat efter dom här månaderna i skandinaviens regntätaste område! Emilia, Sigrid och Tompa ska oxå åka och vi ska ha så grymt kul!!


No returning back

Nu har jag tackat nej. It just did'nt feel right. Pratade me jobzone och dom hade inget annat just nu men han trodde att det skulle gå att ordna!

annars får ja väl åka hem och sova på folks soffor :P

Skärpning

Jag fick höra idag att jag uppdaterar för sällan, så jag ska försöka bättra mig. Jag får väl helt enkelt skriva om att jag inte gör nått särskilt oxå :)

Idag har jag fått två tillskott på länklistan!
Kristin- En blogg som kommer handla om.. HOCKEY!  :)  Mycket efterlängtad blogg!  
å sist, och även minst på min länklista. Malte. En väldigt söt liten pojke som volleybollegenden Tobbe Nöjd lyckats producera ;)

Veckan som gått har varit lite annorlunda. Har jobbat på kolonialavdelningen 2 dagar. I frysen. Usch så kallt det är! Dom andra 3 dagarna har jag varit i Bake of. Två dagar upplärning för att sen jobba alldeles ensam på lördagen. Mycket att hålla reda på, och ska jag vara ärlig så var jag faktiskt nervös när jag skulle gå till jobbet! Men det gick väldigt bra allt måste jag säga!  Brände INGENTING!  Inte ens mig själv..  Sist jag bakade något  var för 1 år sen.. lussebullar! Jag har fortfarande ett fult ärr från det!

Tränat tre gånger den här veckan oxå. Skönt att vara igång igen. Hostan har varken förbättrats eller försämras efter det så det blir träning igen imorron! :) På tal om träning.. IK Sätra har spelat sin andra spelomgång i helgen. Den här gången på hemmaplan. Det gick väl inge vidare. Jag följde matcherna via hotline.. och jag måste säga att det nästan inte var spännande. Det var inte många bollar som Sätra ledde.. och hela tiden kom det upp: Motståndarmisstag. Vet inte vad som hänt men har fått rapporter hemifrån att stämningen inte var bra. Jag tror att det har med att alla var så nervösa. Med otroliga 75 som kollade på matchen, plus att det är mot ärkefienderna Tierp så försvinner viljan att vinna lite, och rädslan för att förlora tar över. Man blir irriterad på sig själv och det smittar av sig. Känner så väl igen det där. Nästa tar ni!   Jag jobbar på för fullt för att hitta billiga biljetter så jag kan komma och spela snart!

Ah just ja. Jag står inför ett ganska svårt beslut. Jag har blivit erbjuden ett 1-års vikariat på ICA. Som kassaskiftsledare. Tänkte att jag skulle skriva en plus och minuslista så får ni hjälpa mig. Börjar man med plus eller minus? Hmm jag tar plus.

Plus (varför jag borde ta jobbet)

*  Jag har jobb i ett år framåt.
*  Jag får ansvarstillägg på den redan höga lönen, så jag skulle tjäna bra
*  Jag trivs här i Förde
*  Jag trivs med arbetskamraterna
*  Om jag inte tar det är det inte säkert att jag har något jobb alls efter sista feb när mitt kontrakt går ut. Om inte jobzone hittar nå annat åt mig. På ICA kan dom erbjuda mig 2,5 dag per vecka om jag inte tar det här vikariatet.
*  Det är en volleybolltokig stad så nån borde jag väl hitta som vill spela beach med mig. (Vet dock inte hur det fungerar med turneringar å grejer här)
* Jag har ingen beachpartner hemma i sverige.. i år IGEN

Minus (Varför jag inte borde ta jobbet)

*  Jag kommer inte kunna åka hem i sommar, förutom 3 veckors semester
*  Jag kommer inte kunna jobba på slakteriet i höst där jag tjänar ÄNNU bättre :)
*  Det är lite ensamt här
*  Jag kan inte börja plugga i januari 2009 som jag planerat.
*  Kassan på ICA är inte direkt mitt drömjobb.
*  Jag kommer sakna mina vänner hemma nått enormt!

Shit. Jag blev inge klokare av den här listan. Hjärnan säger att jag borde ta det, hjärtat säger att jag inte ska göra det. Men vad ska jag göra om jag inte får nå jobb efter 1 feb? Jag har ingen lägenhet hemma och inget jobb. Ja.. Min mamma säger att jag ska sova på saken. Men nu får ni ta å skriva va ni tycker!

Till roligare saker. Jag var på fest igår.. hos 2 tjejer på jobbet. Var mycket trevligt, men jag va bara på krogen en liten stund. Var alldeles för trött. Terje tycker att svenskar är dom tröttaste människorna på jorden. Han har iofs bara träffat mig och anna så det är inte så konstigt :)
Idag var det upp tidigt, jag skulle vara barnvakt åt Kaya å Rosy så att föräldrarna skulle få åka skidor.
Började med lite frukost och gos med barntv. Sen var vi ut och åkte kälke. Helt sjukt kul.. även om det blir mycket jobbigare när man måste dra två skitungar UPP för backen :D Det var dock värt det på vägen ner när dom tjöt av skratt. Sen gick vi in och åt lunch. Mamma Hayley hade gjort soppa och det var bara för mig att värma. Kaya gillade inte soppan och det slutade med att vi satt där en timme innan jag fått henne att äta dom avtalade 6 skedarna och macka :P  Då hade hon gått igenom hela registret med gråt, maktkamp och begging. Hård extraförälder jag. ;)  Rosy (ettåringen) åt med glädje och hade soppa över hela sig.
Trodde att Kaya skulle vara sur efteråt men när hon fick gå från bordet så kom hon direkt och ville gosa i soffan. Fick Rosy i säng utan problem, å hon sover alltid mellan 1,5 och 2 timmar. Så vi satt under filtar och tittade på tv när tröttheten kom smygandes. Det var väl baksmällan som började komma, även om jag tog det rätt lugnt. Tittade på Kaya och hon såg trött ut hon med.. så frågade jag om vi skulle sova lite middag vi med. Gissa om jag blev glad när hon sa ja! :)  Vi sov båda två en timme..och hade precis vaknat när föräldrarna kom hem :)  

Nu ska jag nog sova så jag orkar med den kommande veckan. Måndag å tisdag jobb +träning. Onsdag-fredag jobb slakteriet 7-11 och sen ICA 12-20 :)   Är det konstigt att man är trött då? :P

http://www.gd.se/Article.jsp?article=123949


Best feeling!

Det måste vara den bästa känslan nånsin att komma tillbaka från ett långt uppehåll utan attha rört en boll.. och gå in och bara smascha och spela ochha kul! :)
Hostan har gett med sig lite, plus att jag bara jobbade till 12 idag, så jag tänkte ta tag i mig själv och träna lite. Var helt inställd på att träningen var kl 18 idag.. men 15.55 insåg jag att den var kl 16.00. Väldigt nära att jag bangade och struntade i att åka dit.. men så tvingade ja dit mig.. å tur var väl det. Helt underbart kul är det!  Det var lite special idag för det var ett skollag som skulle spela nå mästerskap..så vi spelade småmatcher. Det var skollaget, ett yngre lag, och så vi som blev dom som var över. Vi vann 8 av 10 matcher! :)  Det gick helt okej för mig..bättre än jag trodde det skulle gå när jag varit borta så länge!
Det var en ny tränare.. tror han är tränare för Tamba**** (jag kan varken säga eller stava namnet) Han tyckte att ja va bra och hoppades att ja skulle träna mer. Absolut sa jag :)  Dom spelar i div 1..skulle va kul att få träna med dom nå mer..

image78

Jag såg ett dött får idag förresten!  Det hade dött av hjärtinfarkt innan avlivningen.. så dom hade lagt ut den på lastkajen. Var tvungen att kliva över den när jag skulle slänga en sopsäck.. usch det var jättehemskt!! Den hade stora öppna ögon som tittade rakt å mig.
Det var även massa grisar i fjösen idag. SHIT va stora dom är. Alla var 2 meter långa och vägde ca 400 kg. Helt sjukt det. Trynet var stort som en... jaa jag vet inte vad jag ska jämföra med. Men stort var det iallafall!! :)

It's been a while

Upptäckte att jag inte skrivit nått sen nyår så det är väl dax för en uppdatering!

Det har väl inte hänt så mycket egentligen.. Förra helgen skulle jag och Johann ut och åka Kite på skidor. Eller han skulle väl åka och jag skulle testa och styra den där skärmen.. det kan ju vara ett bra första steg när man inte kan åka skidor :)
Det var bra med vind, men det hade blivit nån plusgrad dagen innan..så snön hade blivit till is överallt. Men vi hittade ett ställe som var okej, och packade upp kiten. En väldig procedur måste jag säga!
Fick upp den, och sen dök den. Upp och cirklade runt ett tag, sen dök den igen. Johann konstaterade att det var nå fel med linorna.. och han hade glömt beskrivningen så det blev till att plocka ner igen. Men det var riktigt skönt att komma ut och göra nått!

  

På vardagarna blir det mest jobba och sen ta det lugnt! Jag var med Tom en kväll på klättring, men det gick inte så bra. Satan vad svag jag är!  Det var en väldigt liten klättervägg.. med svåra vägar.. men jag klarade 2 iallafall :P

Onsdag och torsdag den här veckan har jag hoppat in på slakteriet och hjälpt till. Det var grymt kul att va tillbaka och träffa alla. Fick sortera ull, något det inte blev så mycket av i säsongen, det var ju Annas jobb. :P  Dag 1 var ganska lugn, men dag 2 blev det lite stressigare. Ett tag hade jag tre klippare att passa på! :)  Jobbade där 7-11, sen åkte jag direkt till ICA och jobbade till kl 20 :)  Money money.

Igår lördag var det överraskningsfest för stormarknadschefen som slutade i årsskiftet. De hade hyrt en jättemysig stuga en bit utanför stan, mitt i skogen, och fixat med mat och alkohol :) Jag hade jättekul, och det är verkligen ett bra gäng jag jobbar med. Alla var uppe och dansade och sjöng hela natten. Dom hade nån sång som dom skrivit som sjöngs ett antal gånger. Melodin var Hallelulja..  och till å med jag sjöng.. på norska. Gick bättre än väntat. Eller så var det bara jag som tyckte de för att jag var full.
Terje var en ängel och kom och hämtade mig kl 4 och körde hem några andra oxå. Det var en trött Petra som dunsade ner i sängen kan jag säga! Jag är ju inte direkt känd för att hålla ut till 4..eller hur! ;)

Vaknade kl 8, så nu ligger jag i sängen och skriver i hopp om att jag ska bli trött snart igen.

Just ja...glömde nästan! Jag är så stolt så jag snart spricker!!  IK Sätra vann sin allsvenska premiär igår med 3-0 mot Falköpings volleybollgymnasium!!!
http://www.gd.se/Article.jsp?article=123255
Jag satt spänt och följde varje poäng på internet ska ni veta!!


nyår

Då har det varit nyårsafton igen då. Var till ett väldigt trevligt par på middag/fest. Åt god mat och så, men kände mig lite sjuk. Jag fryste mer och mer, medan dom andra svettades mer och mer. Och jag började fundera på att åka hem.  Så ringde nån till Johann och sa att dom hittat hans hund Laako. Stackarn var så rädd för fyverkerierna så han hade tagit sig ut och sprungit några kilometer innan dom snälla människorna tagit hand om honom. Tur att ja va nykter!  Så vi åkte och hämtade Laako och sen åkte jag hem till mig å såg fyrverkerierna ensam..med hunden då. Sen somnade jag ganska omedelbart. Tråkigt att vara sjuk men ändå skönt att ta det lugnt kändes det som.
Dan efter sov jag länge å så var jag barnvakt åt Kaya å Rosy från 12. Gick hur bra som helst.. vi tog det lugnt å kollade på disney och myste. Jag har kommit på att jag är en hejare på att byta blöja, fast ja aldrig haft barn. Kan vara för att ja tränat på gamlingarna :)  Lagade mat, skötte hundarna, plockade undan disken osv. Känner mig rätt hemma där nu :)

image75


Eivind å Hayley kom hem vid 18 å då fikade vi och hyrde film. Såg Fracture med Anthony Hopkins. Mycket sevärd film! Såg även premonition med Sandra Bullock imorse å den va bra den med!! :) 


RSS 2.0