Nackspärr

För dom som aldrig haft nackspärr kan jag berätta att ni ska vara glada.
Helt plötsligt kom den smygande.. Ont som faaan! Efter att ha plågat mig genom en dag på jobb tänkte jag att det säkert gått över när jag sovit.. Men nej då. Nästan lika låst på morgonen efter, så då blev det ett besök till kiropraktorn igen.

Han har ju varit och knäckt i min nedre rygg och töjt ut ljumskarna..  så när jag kom dit för nacken så blev han lite fundersam.

Jag: Jag tror att du har gjort nått i min nacke.
Kiropraktorn: Ja men jag har väl inte rört din nacke väl?
Jag: Nej, men det känns bra att ha nån att skylla på! :P

pang pang pang sa det så hade han rättat till nacken med. Han är dyr men effektiv den mannen.

Gör fortfarande lite ont.. men MYCKET bättre!  

Känns väldigt bra att jag ordnat med allt på jobbet nu så jag kan åka till Sverige i påsk och sen till Alanya utan att behöva oroa mig. Inte en enda semesterdag har jag tagit.. och då är jag borta 5 dagar i Sverige och 8 dagar alanya. Bra jobbat det! :)


Det har varit tyst om svininfluensan ett tag..

Men jag måste säga att jag är väldigt glad att jag inte tog vaccinet!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article12798888.ab

Och speciellt glad är jag att jag inte hade ett barn att ta beslutet för. Med den hetsen som var kan det inte ha varit lätt..  Jag blev ju kallad egoist som inte tog den!

Krabba till middag

Idag har Magnus varit och dykt i havet.. så här är dagens middag :) MMMMMM vad gott det ska bli! :)

Stora krabban vill lixom inte släppa sin kompis riktigt..


Kiropraktorn!

Oops vad jag bloggar nu för tiden! :)

Men var till kiropraktorn i tisdags, och idag.. och är så otroligt glad! Har ju haft ont i över ett år nu i höften och ner i vänster ben. Vissa dagar värre än andra men nästan konstant ont. Naprapaten som jag gått till har testat allt han kunde men var till slut tvungen att säga att han inte klarade att komma på vad det är som gör att jag har ont.

Men Didriksen som jag var till nu hade direkt en förklaring på problemet. Så nu har han sträckt ut mig, tryckt på extremt onda punkter, och knäckt mig så det känns som att jag går av.

Jag har tydligen kraftig inflammation och nått fel på den här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Iliopsoas

Efter första besöket blev jag yr, fick frossa och väldigt trött. Men det var tydligen bara bra, för det betydde att han satt igång feber och att inflammationen skulle bli bättre. Får se om det blir lika idag. Just nu ligger jag med is på ryggen och njuter av att vara ledig iallafall.

:) Tror det får bli lite greys anatomy och private practice nu!

Tips om man sover dåligt..

När vi var och köpte sängen sa säljaren att det oftast är sängens fel att man sover lätt. Om man byter ställning ofta så är det ofta för att man i sömnen får ont och vill belasta annorlunda. Den absolut bästa ställningen för ryggraden är att sova på sidan.. och nya madrasser är konstruerade så man ska kunna göra just det.



Jag som oftast sover på mage med ena benet ut skulle försöka ändra sovställning när jag fick nya sängen sa han.
Måste säga att jag var lite skeptisk..  för det är klart att han vill att vi ska köpa dyraste madrassen. Så stor skillnad kan det väl inte vara? Men vet ni! Nu somnar jag på sidan, och vaknar i exakt samma ställning 7 timmar senare! :)

Kan absolut rekommendera att lägga lite extra pengar på madrassen när ni köper ny säng nästa gång! Sova gott en hel natt, och slippa ryggont är väl ingen som kan säga nej till!


Det här med språkskillnader

Hade en ganska rolig episod här för nån dag sen.. Vet inte hur vi kom in på det, men Magnus hade varit i Sverige för länge sen.. och så säger han:
- Ni svenskar är så konstiga!
- Jaha?
- Jo jag såg en toalett som det stod på dörren att den var ledsen.
- Hmm okej?

Så diskuterade vi och kom fram till att det hade stått att den var TRASIG. Haha! Så han hade gått, och säkert gjort narr av svenskarna sen dess, för att det stod så på dörren.. och trott att vi menade att den var ledsen, eftersom trasig betyder nått sånt på norska. :)

Kanske inte svenskarna som var konstiga ändå :)

6 månader

Idag har jag och Magnus varit tillsammans 6 månader. Det pirrar fortfarande i magen varje gång jag ser honom! (Förutom när jag är trött och hungrig, för då är jag mest irriterad att han är så glad och energisk) :)

Månaderna har gått fort och jag hoppas att dom kommande går lika fort så vi får flytta in i vårt nya radhus snart!

Älskar dig! <3


Tillbaka till Alanya

Jag trodde jag skulle kunna hålla mig. JAG HAR BOKAT BEACHCAMP! Men inte det svenska dock. Det blev det norska beachcamp istället!
Här är mina argument som gjorde att jag fick ett infall och bokade:

* Här kommer det regna eller snöa ute ett bra tag till...
* Norska beachcamp har tränare som Jørre Kjemperud, Vegard Høidalen, Geir Eithun och Ronny Berntsen. Sen är det fler som jag inte vet vilka.
* Norska är billigare
* Anne-Lene hade plats i sitt rum så då känner jag iallafall en deltagare och har nån att bo med. :)
* Det är två tränarledda träningar per dag
* Det är på Palm Beach Club där Micke Östberg startade svenska beachcamp, och som jag trivdes jättebra på!
* Jag har jättelite jobb den veckan så jag kan byta lite bara och så förlorar jag inga pengar.
* Det är samtidigt som svenska beachcamp så då kan jag åka dit en eftermiddag och hälsa på mina vänner där! :D
* Det är en väldigt bra chans att lära känna några av dom norska spelarna!

..och så sist men inte minst: Jag har världens bästa pojkvän som säger att jag absolut ska åka om det är nått jag vill göra! Han låter inte ens lite negativ fast han inte kan vara med, och säger inte nånting om att jag borde spara pengarna. :) tack tack tack!!

30 april är det avfärd.. inte länge alls! :)


Beachviruset

Nu har jag blivit sjuk igen.. som varje år den här tiden. Har fått beachviruset!
Tänker alltid att jag inte har lust, det är inte värt pengarna, jag har inte råd osv.. Men när det börjar närma sig beachcamp och "alla" pratar om det så blir jag SÅÅÅÅÅ sugen!!

Om 2 månader börjar beachsäsongen här.. även om det inte känns så när man tittar ut. Förra året hade vi väl premiär nu nån gång.. men nu är det fortfarande 2 meter snö överallt. Suck.

För att stilla beachsuget försöker jag att komma på nån jag kan spela med i sommar.. och tänka på vilka fantastiska förutsättningar vi kommer ha med en brasiliansk tränare och SEX planer med sand från VM i stavanger!

Längtar längtar längtar!



Skön gubbe

Igår på gymmet kom jag in i rummet där jag mest hänger nu för tiden. Det med fria vikter. Där är det oftast jag, och en massa killar med för stora biceps och bröstmuskler.  Men igår var det nästan tomt.. förutom en gammal man, kanske 50 år. Han dansade! ABBA's dancing queen spelade i högtalarna och mannen lixom svävade fram med en låtsaspartner i en form av vals eller liknande. Han var så dramatisk och tog ut rörelserna och svängarna ordentligt, och inte skämdes han för att jag kom in och satte mig med hantlarna. Han fortsatte dansa sången ut, sen fortsatte han sin styrketräning som att inget hade hänt. :)

Kanske inte helt normal den mannen.. men han gjorde min dag lite roligare iallafall! :)

Nya sängen!

Äntligen är den här.. Vår svindyra men väldigt fina säng!  Den täcker upp nästan hela sovrummet med sina 180 x 210 cm. :)

Sov i den första gången inatt.. och det var så härligt att vakna utan att hela ryggen känns spänd!


Åre baby!

Fredag morgon kl 06.00 var det två trötta människor som satte sig i bilen för att köra den korta sträckan Förde-Åre. En liten nätt tur på 10 timmar :) Jag började med att sova 2-3 timmar och sen när vi kommit över fjällen och det bara var raksträcka vågade Magnus låta mig köra.
Bilresan gick oväntat bra och vi var framme vid 16.30.  Hanna slutade inte jobba förrän kl 17 så vi strosade runt på stan en sväng och tittade på alla fina men dyra skidkläder.
Jag utökade min skidutrustning med ett par handskar och skidstrumpor. Väldigt fina!

Åkte hem till Hannas lilla boende och åt semla och pratade lite innan det var dax för att gå ut och äta mat. Blev en jättetrevlig kväll med Hanna och Simon, mat och några öl. Men eftersom vi var ganska trött efter resan så blev det tidig kväll för vår del.

Lördag då: Vi vaknade tidigt.. åt en gigantisk frukost som Hanna fixade. Kändes som att bo på hotell :) Sen lite fixande som att hyra skidor till mig och så ut i backen! Nu är det ju så att alla händelser är roligast live.. och det är lite svårt att återberätta dom så här men..

Det första som hände var när vi skulle ta oss ner till den backen vi skulle åka.. Så Hanna åkte före för att visa vägen. Helt plötsligt stannar hon för att se var jag var och jag (som fortfarande inte lärt mig hur man stannar) är väldigt nära att köra in i henne. :)
Hon lärde sig att hålla sig undan efter det..  :P Magnus var det värre med.. Helt plötsligt i backarna kunde han dyka upp vid sidan om mig så jag fick skrika åt honom att han skulle flytta sig! Så han körde in i skogen för att ge mig plats.. :P

Vi åkte i blå, ganska lätta backar. Men så kom det en brant backe plötsligt.. och jag tänkte att jag skulle försöka åka så sakta som möjligt för att ta mig ner. Men nej då... det gick snabbare och snabbare och plötsligt så gjorde jag "Anja Pärsson"-sälen ner för backen. Fick ligga några sekunder och känna efter om jag hade ont eller brutit nått men det gick bra. Tror jag skrämde både Hanna och Magnus ganska bra där.

Nästa gång vi skulle åka i samma backe ramlade jag igen.. och då satte jag i staven på nått sätt så jag stukade tummen.

Förutom dom hemska upplevelserna var det en riktigt trevlig dag! Jag hade så ont, och hade så mycket mjölksyra i benen att vi fick stanna och vila ganska ofta. Passade ju väldigt bra eftersom det var strålande solsken. :)

Ja just ja.. och så fyllde ju Magnus 30!! Världens bästa pojkvän blev 30 år och det firade vi med sång och tårta på sängen, och sen middag +fest på kvällen. :) Han fick fallskärmshopp av mig som vi ska göra i påsk eller sommar i Sverige! :) Han blev lika glad som jag trodde han skulle bli!

 

Söndagen åkte Magnus lite mer i backen medan jag och Hanna stannade hemma och åt chips. Sen var vi ute och åt jättegod mat på Broken. Hanna skulle jobba från kl 17 så då lyxade jag och Magnus till det och gick på äventyrsbad/saunaworld. Jättemysigt och väldigt värt att unna våra slitna kroppar! Massa olika bastuar och isbad friskade verkligen upp kroppen!

 

Tusen tack till Hanna och Simon som gjorde det här till en perfekt (och väldigt billig) weekend! :)



Och så var det värt allt slit..

Idag kom lønneslippen!   (lönespec)

Ska jobba så här mycket varje månad tror jag.. :P

Radhusägare

Japp då har vi signerat kontraktet för vårt blivande radhus!

Ungefär så här kommer det se ut när dom är färdigbyggda. Inflytt Maj 2012! Känns länge.. men kommer nog gå rätt så fort ändå.. Kommer bli mycket planerande och ändringar innan som får tiden att gå!

4 rum och kök på Viereina. Dyrt men värt det! :)

 

 


Det här med att vara Toffel

Toffel.. Funderade på det för nån dag sen, om man kunde säga att jag blivit en toffel nu när jag har pojkvän och till och med sambo. Men nej. Det är jag inte. Hade gärna varit.. men för att man ska bli toffel (enligt mig då) måste man hoppa över träningar och säga nej till vänner när dom ringer och vill hitta på nått.
Problemet är att jag har så väldigt få nära vänner här. Ingen alls faktiskt när Sofia och Moa flyttat. Har ingen som ringer och vill ha med mig på äventyr eller ringer för att prata om allt och ingenting.

Om jag är extra glad, eller väldigt ledsen så är det ingen här som jag ringer. Det blir istället mina vänner i Sverige som får ta dom samtalen.. och jag är väldigt glad att jag har er! Som tur är har jag ett grymt abbonemang nu så jag kan ringa 500 minuter gratis till Sverige. Annars blir det dyyyyrt!

Jag hoppas att det blir bättre på den fronten här. För även om jag jobbar skitmycket, tränar och älskar att ligga i soffan med Magnus och mysa på kvällarna.. Så kommer jag bli galen om jag aldrig hittar på nått annat!


Myshelg

Då var den korta men underbara helgen över!

Jobbade dubbelt på fredagen och kom hem vid halv 11 som ett lik till stackars magnus som nästan var tvungen att borsta tänderna på mig för att jag skulle komma i säng.. Packade lite, sen somnade jag ganska omgående.
Klockan 5 på morgonen ringer klockan för avfärd och jag är fortfarande halvt död. Som tur är körde Magnus och jag sov 3 timmar till i bilen. TACK!

Kom fram, och gick direkt runt på sportbutikerna för att finna ett par skidbyxor till mig..  Hittade ett par jättesköna skalbyxor från McKinley som till och med var på 40%. Sen checkade vi in i vår campinglägenhet och slappade lite innan det var dax att ge sig ut i backen.

Fötterna gjorde ont efter ca 5 minuter..  JÄTTEONT.. och backen var brantare än den jag åkt i innan.. så det var lite svårt i början. Men så började jag kunna slappna av lite och det gick lite bättre efter några åk.. Så Magnus tyckte vi kunde ta en lite svårare backe. Ja visst tänkte jag. Det blir nog kul.
DET BLEV INTE KUL!

Backen var skitbrant.. och det gick alldeles för snabbt! Var en meter från att köra in i nätet innan jag lyckades svänga..  Sen vet jag bara att jag tänkte att jag måste stå på fötterna, inte ramla.. och plötsligt var jag nere. Skakade som ett löv när jag kom ner och tänkte att jag aldrig skulle åka igen!
Men efter att ha vilat fötterna lite så gick jag med på att åka lite till i barnbacken.. Å det gick mycket bättre.

Kom tillbaka till lägenheten för att duscha och vila lite till innan det var dax för middag på restaurang.. Sovrummet i lägenheten hade bara två enkelsängar så vi bäddade bäddsoffan istället. Mycket mysigare!




Öppnade en flaska vin och åt massa gott i sängen framför tvn. Både fick och gav massage och det var så skönt att vara borta och inte behöva tänka på nått annat än varandra!

Söndagen sov vi länge.. såg på skidskyttet och sen var det dax för mig att jobba 3 timmar och sen köra hem.

Fler såna här helger tack!

Äntligen!

Trodde aldrig den här dagen skulle komma.. Nu har jag jobbat X dagar i sträck.. Vågar inte ens skriva ut hur många. Men imorgon har jag FRIIIIII!!!!!! :) Jag och Magnus ska till Fagernes, bo i stuga och åka skidor.
Längtar till att få testa mina nya pjäxor och skidbrillor.. men har lite ångest för att stå i backen igen! Tur att jag har en stark kille som är född med skidor på fötterna så han kan ta mig på ryggen och köra ner om jag bryter benet eller nått. ;)


RSS 2.0