Slalom

Då har det hänt.. det alla tjatat om i 3 år nu. Jag har åkt slalom!
Det är egentligen riktigt dåligt av mig att vänta 3 år när man har så mycket backar inom en mils radie.. Men men, har man bara åkt en gång i sitt liv innan så är det inte bara att börja när man snart fyller 27.

Nu har jag ju Moa på besök, och hon har jobbat som skidinstruktör, så det gäller att passa på när man kan.
Bara att få på pjäxorna var ju en utmaning.. för att inte tala om att gå med dom! :)

Men skam den som ger sig.. Jag stapplade ut i barnbacken och såg på 4 åringarna som åkte som att dom aldrig gjort annat. Moa var väldigt pedagogisk och förstod alla frågor jag hade. För tro inte att jag tänker göra nått utan att förstå hur det går till och varför. ;)

Det gick lite ofrivilligt snabbt ibland..och jag var nära döden en gång när jag inte kunde stanna och var på väg rakt mot liftkillen, men annars gick det bra! Ska absolut åka igen snart så jag lär mig ordentligt!

En sak som jag funderat över är varför vintersporter ska göra ont..  Åker man skridskor får man räkna med att man får ont i fötterna och är iskall, åker man slalom så får man räkna med att man har ont i vaderna och fötterna. "ja men det är lite meningen så"
Varför är det sååå?! :) 

Bjuder på ett smakprov på min premiäråkning!


Norge-Sverige 1-1

Jag har precis haft ett givande samtal med en arbetskamrat, och har kommit fram till att norska skolor är bättre än svenska på en punkt. På högstadiet så har dom fysisk aktivitet minst 30 minuter per dag! Det är ju otroligt bra om man tänker på att det bara blir mindre och mindre sånt i svenska skolor. 
Som jag förstod det så har även Förde och grannkommunerna även simning på schemat en gång i veckan på låg och mellanstadiet.
Vem som helst förstår ju att det hjälper på koncentrationen även i andra ämnen om man får röra på sig på skoltid. Det är så många som bara sitter när dom kommer hem med.

MEN, då måste jag även säga att Sverige är mycket bättre när det gäller skolmaten. För här måste ha med sig lunch, och då är det smörgåsar som gäller. När jag jobbade på ICA kom alltid gymnasieeleverna dit och köpte sin lunch. Typ bullar och en cola, eller som bäst en baguette och en juice. Förstå vad dyrt det skulle bli om man köpte lunch så där varje dag. Puh.

Även om jag åt ute massa på gymnasiet när jag tjänade mina egna pengar så var det ju inte varje dag. Det är faktiskt lite lyx att få lagad mat varje dag, även om man var trött på den maten just då. :)

Träning

Efter en period med Thailandsresa, Sverigeresa, förkylning och sen influensa så tänkte jag att jag äntligen skulle komma igång med träningen igen. Nu låter det som att jag har haft ett årslångt uppehåll och att det är jättejobbigt att börja igen. Så är det inte!

Jag är väldigt nöjd över att jag i november för mer än ett år sedan tog tag i mig själv och köpte ett gymkort. Jag hade varit ifrån min stora kärlek volleybollen i nästan 2 år och kilona bara ökade och ökade.
Man hamnar i en ond cirkel, tappar lusten att kämpa för att hålla vikten och så går man upp ännu mer.

När jag köpte gymkortet tänkte jag att jag kunde träna iallafall 2-3 gånger i veckan. Men det tog bara några veckor innan jag insåg att jag var beroende igen. Humöret, orken, och vikten.. Allt blir så mycket bättre! En månad senare var jag uppe i 4-6 dagar i veckan träning. Hade egentligen velat träna dom där sista dagarna ibland med men kroppen sa ifrån. :)

Sen vet jag att det finns såna som tränar så hårt i en månad eller två och sen tröttnar. Men jag har ett schema som jag kryssar varje träning jag gör.. och jag har hållt i och tränat så mycket i över ett år nu. Jag äter fortfarande det jag vill, förutom att det är väldigt få tillfällen jag äter godis och dricker cola på vardagar.

Ett bra kvitto på att jag tränat rätt tycker jag är att jag varit nästan helt utan träning i 2 månader, utan att studsa upp i vikt igen. Och jag längtar verkligen efter att träna!

Igår började jag på mitt nya träningsprogram som jag fått av en personlig tränare på gymmet. Väldigt roligt att ha nått att följa, 3 veckors schema som sen börjar om. Det är inriktat på beachvolleyboll och träningsvärken efter första passet är otroligt skön :)

Here we go!

Fina bloggen

Snälla Mia Modin har gjort min blogg jättefin! :)
Kanske det blir roligare att skriva nu!

Gör ett nytt försök..

Det här med att blogga... Det blev mest krystat. Jag kom aldrig på nått att skriva!
Men jag märker på dom här månaderna att jag saknat det!
Jag vill så gärna skriva nått med mening.. men så blir det bara meningslösa inlägg om min tråkiga vardag.
Men, jag hoppas att mina vänner som inte är här och upplever min vardag kanske uppskattar dom ändå..

Om det skulle ta lång tid mellan inläggen så skulle jag vilja tipsa om mina favoritbloggar just nu. Ja jag läser inga okända människor, men har många vänner och bekanta som är otroligt bra på att skriva.

http://systertaki.blogg.se/ Min kloka vän Linda, som även hon bor i Norge och har hjälpt mig med många Norge/Sverige-problem. :)

http://soffling.blogg.se/ Sofia, Kirunabon som hamnat i Sthlm och passar in otroligt bra. Gör mig alltid glad.

För att stilla beachvolleybollsuget, och ge mig inspiration att träna ännu mer och leva sundare:
http://hannessteve.wordpress.com/
http://toracamilla.com/
http://riviaoliveira.com/

Den bloggare jag saknar mest av alla är Kristin Nylander. Kristin på läktaren eller bara Kristin.. jag hoppas på att du är tillbaka snart :)
RSS 2.0