Sverige och Polen

Då var snart hela semestern över.. och jag har inte skrivit nånting!
Semestern har varit både jättebra och jättejobbig. Hann med att träffa en massa folk i Sverige som jag saknat, och vara barnvakt till Moa. Men så blev jag sjuk :( Så typiskt att man ska bli sjuk på semestern. Snorade och hostade som en vanlig förkylning.. men sen när vi kom till Gävle så fick jag jätteproblem att andas. Luftröret var litet som ett smalt sugrör.. och det bubblade och rosslade långt nere i lungorna. När jag haft det så ett dygn och knappt sovit en minut av rädsla av att sluta andas helt så gick jag till doktorn som inte kunde utesluta lunginflammation, och jag fick penecellin.
Hostan är fortfarande inte helt borta, men mycket bättre nu iaf efter över en vecka. 
 
Har inte orkat med att göra mycket alls.. och stackars Magnus har hängt med mig på hotellrummet i flera dagar med korta turer ut för att äta mat och fixa det viktigaste. :( Tur att Peter ville följa med honom på bio en kväll så han fick komma ut litegrann iaf :)
 
När vi kom till Warszawa kände jag mig lite bättre iaf.. och vi gick ut för att se lite på staden. Orkade bara gå korta sträckor.. men tycker inte det var så mycket att se här ändå. Ganska slitet, tråkigt och inte speciellt fint.
Billig shopping, billig mat och billigt att ta sig fram är det iallafall!
 
Krakow däremot skulle jag absolut kunna tänka mig att komma tillbaka till!
Mysigt, fina gator och mer att göra. Vi har varit till Auschwitz och saltgruvorna. Kommer bilder senare!
 
Nu ligger vi på ett ganska skabbigt hotell nära flygplatsen och väntar på att flyga till Tyskland imorgon. Johanna och Daniel ska gifta sig och det ska bli riktigt roligt! Är riktigt glad att vi är bjudna!
 

Örsta camping

Jahapp. Vaknar ensam i min lilla campinghytte här. Eller så liten är den inte. Sovrum, vardagsrum/kök och toalett.
Är och jobbar lite extra i Örsta. Nu är det bara 2 jobbdagar kvar till semester!
 
Blev så glad att det fanns svenska kanaler på tvn igår att jag satte mig och såg på 4an även fast det var en amerikansk film. Fick ju svensk text iallafall! :P
 
Näe..  kanske skulle gå ut och få mig lite frukost i Örsta centrum. Börjar inte jobba förrän kl 13.
Ses snart Sverige! :)

Bystien

Då har jag äntligen testat bystien som alla pratar om. Jag hade väntat mig brant.. men inte SÅ brant, och inte hela vägen! Herregud jag förstår inte att det är BARNEHAGE/DAGIS grupper som går upp där! Norskar är galna. Kan ju inte vara hälsosamt för barn som inte utvecklats helt att gå så där extremt. Jag känner inte att jag behöver gå där igen iaf..  Men jag kände att det var nu eller typ aldrig eftersom magen bara blir större och större.
 






Nybilen!

Här kommer bilder på våran (min) fina nya bil!   Skoda Octavia Scout
 



 
Stor och bra familjebil. Nästan längtar till att köra hem till sverige nu så vi får testa den ordentligt! :)
 

Wannabe housewife

Idag har jag testat nått nytt.. Jag har lagat sylt!! Trodde aldrig det skulle hända mig måste jag erkänna.. Men så fick vi plötsligt en massa plommon.. och eftersom det inte går att äta 4 kg plommon bara så där så tänkte jag att jag skulle göra nått med dom. Plommonsylt är då tydligen populärt att ha på macka/skive här. Ingen skräll iofs eftersom dom lägger allt på macka.
Jag frågade på jobbet om man inte kan ha det på pannkaka också.. Svaret var NEJ. På pannkaka har man bara blåbärssylt..  Hmm.. jag tror nog att jag ska testa att ha på pannkaka ändå jag! :P
 
Förr i tiden var det ju självklart att göra sylt och sånt av bären och frukten som kom om hösten. Recepten gick säkert från mor till dotter i generation efter generation. Jag har inte fått nån husmorsuppläring av min mamma såjag fick göra det enda självklara.. Googla! :)
 
Nu står dom iallafall och kallnar i glasen..  Upp och ner ska dom stå, fråga mig inte varför. Det är säkert nått som mormor kan berätta för mig om jag frågar.
 


 
Blir det gott så är det absolut nått jag kan tänka mig att göra igen. Var ju väldigt enkelt!

Kvalitetstid med Ingrid :)

Eftersom jag har varit ledig idag tänkte jag att jag kunde mysa lite med Ingrid. Hon har längtat efter att åka och bada sen före sommaren när vi var och badade sist :)
 
Så här trött blir man när man har varit med tante och onkel en hel dag. Vi har varit och matat hästar, badat och sett på film.
 
 
Efter Ingrid blev hämtad hann jag inte med mycket annat än att handla lite mat innan det var dax att åka iväg på Perfect Home Party hos Eva. Väldigt trevligt! Handlade lite julpynt och ett ljus som luktade kanel och apelsin, så nu är jag redo för jul! :P
 
 

I'm so happy!

HERREGUD VAD JAG ÄR LYCKLIG! Måste bara säga det! Jag har världens bästa kille, med en EFTERLÄNGTAD bebis på väg. Vi bor i ett nytt och helt fantastiskt radhus, och nu har jag köpt en ny, superfin och superbra bil! Inget av det här var jag ens i närheten av för två år sen när jag träffade Magnus! Jag vill verkligen att alla ska veta vad tacksam jag faktiskt är för allt det här! För jag vet att det är många som inte har chansen alls att ha det så bra, nånsin!   Jag trodde aldrig att JAG skulle ha det här nånsin!
 
Tack tack tack tack tack!   <3
 
 
(Ska försöka lägga ut bilder på min fina bil imorgon!)
 

RSS 2.0