Jag var på sånt dåligt humör

... Men så hälsade jag på Kaya och Rosy, å så åt jag choklad. Så nu är det bra igen!

Idag har jag suttit över 2 timmar hos doktorn för att upptäcka att inget är fel på mig. Det måste vara så att jag inbillar mig att luftstrupen blir en millimeter bred på kvällarna och när jag anstränger mig. Det är synd att det pipande ljudet (självklart) inte var där när jag var hos doktorn.
Men men.. fick en inhalator iallafall utifall. Jag gillar när dom skriver ut medicin fast dom inte vet vad som är fel. Eller inte!
Får väl se om jag använder den nästa gång jag inte kan andas eller om jag är för stolt. Iofs kostade den pengar....

Jobb  imorron! Tjoho!


Skryt

Eftersom jag känner mig ännu mer duktig om folk vet om hur duktig jag är så måste jag skriva det här.
Jag å Malin har ju gjort ett träningsschema nu...
Dag 1 Överkropp
Dag 2 Ben
Dag 3 Vila
Dag 4 Kondition

å så går vi om igen. Idag är det dag 4 och kondition. Det betyder även att det är dag 2 i träningsvärken i benen.
Därför tycker jag att jag var GANSKA duktig när jag åkte direkt från att ha jobbat 05.15-12 och tränade. 20 min på löpband och 10 på cykel. Smärtan i benen när jag började går inte att beskriva! Som tur är blev det bättre när jag blev varm efter några minuter. Jag funderar även på om det var så att jag domnade bort?! 

Nu ligger jag i sängen och här tänker jag stanna till klockan 19 ikväll när jag ska till Terje och se på hockeyn på canal +.
Har datorn bredvid mig så jag har nån kontakt med omvärlden. :)

C ya!

Ångest

Det finns ett minus med att träna och känna sig riktigt nöjd efteråt. Träningsvärken kommer dagen efter som ett slag i ansiktet. Jag vaknade första gången vid 4 tiden och kände redan då att det kommer göra väldigt ont.. så jag ignorerade att jag behövde gå på toa och låg så stilla som jag kunde för att kunna somna om igen.

Vid 6 vaknade jag igen. Pigg som tusan. (Det blir lätt så när man börjat jobba 05.15 i två veckor.)
Nu var det oundvikligt. Jag var tvungen att gå upp. 
FY fan vilken smärta! Baksida och framsida lår. Rumpmuskeln. Det känns som spjut rakt in i benen.
Så kom jag på det.. Jag ska jobba idag. Hur kul kommer det bli att ta kontroller på folk idag... när man måste böja sig och gå enda ner till vristerna. Å så upp igen.. å så ner på andra sidan. aj aj aj.. jag kommer inte klara det här!

Semla

Åh.. sitter här och väntar på att hockeyn ska börja och överallt ser jag bilder på semlor. Jag älskar semlor!!!
Jag vill vill vill vill ha en semla nu!!
Jag vill köpa hem en kartong med semlor från Tempo och äta upp båda bara för att man inte kan slänga den andra.

Här finns det nått som heter F a s t e l a v e n s b o l l e r. Det är INTE samma sak. Även om man kan tro det på utseendet. Dom stoppar i hallonsylt i den!!! Eller vaniljkräm. INTE SAMMA SAK!
Börjar bli smått frustrerad här.
Jag ska ta av mig tröjan och se mig i spegeln så blir det nog bättre. Jag har nämligen en bebismage. Tror att det kan vara så att jag sympatiserar så mycket med Kristin att magen växer. Det positiva med min är att den går att träna bort. :)

KAN NÅN GE MIG EN SEMLA TACK!!!!



Återhämtning

Nu är jag tillbaka efter den intensiva jobb-perioden. Har haft måndag och tisdag ledigt, så nu har jag passat på att göra det jag tänkt göra länge men inte orkat. En av grejerna var att göra iordning mitt rum och min säng. Känns riktigt skönt, har sovit som en drottning inatt!
Igår var jag och Malin på slakteriet och tränade överkropp.. och det känns riktigt ordentligt idag. MEN, inte nog med det.. idag var vi upp och tränade ben! :)
Goodmornings, benböj, frivändningar, utfall, vader och så balansbräda. Helt uttömd på krafter nu. :)

Åh just ja.. såg filmen som vann så många oscars igår! Jättebra! Se den!
Slumdog Millionaire

Nu ska jag sova middag tror jag. :)

Kram!

Norrmän och hockey alltså...

Nu har jag betalat 109 kr för att få se Brynäs vinna mot Djurgården på hemmaplan. Ja. Se på web-tv alltså.
Norrmän hatar hockey. Speciellt här på vestlandet. Det är KANSKE lite intresse på östlandet säger dom. (Typ Oslo)
Nu är det 3 st som sagt till mig att dom hellre skulle betala 109 kr för att slippa se matchen. Dom är konstiga! :)

Håll tummarna nu! Jag vill se Brynäs i slutspel i år!!

Jag ska hem i påsk!!

Nu har jag bokat resa hem över påsk!! Kan inte beskriva hur bra det känns!!! Se nu till att hålla er i Shamn eller Gävle nu då så jag får träffa er!!!

LYCKA!

 

Min allra första favoritlåt

Jag kommer inte ihåg mycket från när jag var liten. Skrämmande lite faktiskt. Men den första favoritlåten jag kan minnas är Allting kan gå i tu av Björn Afzelius... har ingen aning om vilken ålder det här kan ha varit.. men kanske..  6?
Så gissa om jag blev glad när jag satte mig i bilen 04.45 imorse. Det är kallt och mörkt och det är snöblandat regn. Å så helt plötsligt kommer den låten. På norsk radio dessutom. :) Där satt jag och sjöng med för fulla muggar och smilade alla 22 km till jobbet!

delar med mig till er utifall nån skulle bli lika glad :)


Hard working

Jag har just insett att jag ska jobba nästan 100 timmar den här veckan. Dubbla skift måndag till fredag- det blir nästan 80 h... och så plus helgen.
Jag längtar redan till lönen nästa månad :)


snö snö snö

Nu får det vara nog med den här snön! Inatt har det kommit typ 25 cm! Min stackars bil gick inte att se under snöhögen.

Middag och en flaska rödvin igår hos terje. Vi var ett sällskap på 6 st och hade jättetrevligt! Rätt dött på träsket tyvärr.. Men hade kul ändå!

Idag har jag gjort slutproven på praktikdelen så nu är jag äntligen Sikkerhetskontrollör! :D Grattis till mig!

är det nått som gör mig glad

så är det när Brynäs stänker in massvis med mål!

10 mål på två matcher i skrivandets stund.. :) Kom igen nu brynäs!!!! Ta oss till slutspel!
Grymt imponerad av Lindbäck som verkligen tar chansen när han får den!

(bilden är lånad av expressen)

Börjar jag bli gammal?

Vi var bjudna på fest ikväll. Ja, jag kan ju inte festa eftersom jag ska jobba imorron. Men jag funderade ett tag på att följa med Malin ändå. Vara lite social. Hade nästan bestämt mig för att jag skulle åka, när Eivind ringde och frågade om jag kunde vara barnvakt ikväll så han kunde åka skidor. Absolut! Så jag tog Kaya på badhuset nån timme och vi hade jättemysigt där.
Så kom jag hem.. Lagade en riktig finmiddag med vitlöks och örtmarinerade kycklingfiléer och pommes. Med bea och sparris. Väldigt gott blev det. Kändes lite tråkigt att laga till sig själv, men vad gör man?
Såg ett avsnitt av The Mentalist och kände att jag skulle ringa och kolla läget på festen. Var jag dum som inte var där?

Men efter nån minut insåg jag att jag gjorde rätt som varit hemma. HERREGUD VILKET LIV!!
Fick ont i huvudet av allt skrikande i bakgrunden. Sa till Malin att jag inte hörde va hon sa så vi skulle höras imorron istället.
Så nu ligger jag här redo för att sova i sängen. En fredagskväll. Inte ett dugg bitter över att behöva jobba imorron.
Det är så va...  när man blir gammal??

Fredag den 13

En helt ofarlig dag för mig..  kan inte komma på nått dåligt som hänt mig en sån här dag.
Jag fick min  första lön idag så jag har varit och inhandlat allt sånt där roligt..  Borste till bilen, strumpor till jobbet, mascara eftersom min är slut, skor eftersom dom andra kollapsat helt. Fört över pengar till svenska kontot för att betala räkningar. Jaa ni vet. Sånt där roligt. Men lite skönt är det ändå när man ser summan. :D  Längtar redan till nästa lön!

Har varit ledig idag med..  Varit på slakteriet å ätit lunch.. spanat lite :P
Tvättat, städat, kopplat in internet.

Imorron är det alla hjärtans dag...
Grattis till er. Eller nått :P

Nu sitter jag och äter digestive och brieost. SHIT va gott det är!!   :)
Puss på er!


de nya fina skorna

Familjen Bjelke-Ivarsson

Vi har fått våra könsroller i familjen nu :P
Malin är mor i huset och  var jätteduktig igår. Städade å bäddade rent och handlade. Jag jobbade.. kom hem, ville ha maten serverad på bordet och skottade snö.  Försökte även fixa varmvattnet genom att byta en säkring men det gick inge vidare.

Jobbar dubbelt hela veckan så jag kommer nog inte ha så mycket att dela med mig av.



Bildbevis på skottningen.. ni ser iaf reflexerna på uniformsbyxorna :P

Då var det jobb igen då

Lördagen blev lugn och skön. Åt tacos och drack ett glas vin hos Terje. Jo och Randi kom dit och åt med oss oxå. Sen åkte vi iväg till Marius på fest. Jag kände mig inte på humör  att festa så jag satt och umgicks lite och sen åkte jag hem. Somnade ganska omgående.
Sov lääänge på söndag, och sen tog jag en promenad. Låg i soffan hos Terje ett tag... åt tacoresterna.. sen ringe dom från jobbet. En tjej som var sjuk, så dom  hade lite kris. Massa pengar och inget annat att göra så WTF, klart jag jobbar!

Eftersom jag är typ den enda tjejen här uppe nu har jag tagit på mig att jobba dubbelt hela veckan. Pengar pengar! :)

Bjuder på nån bild från bowlingen :)





OBS jag är INTE så full som jag ser ut! :P

Bowling och spyor

Igår var det bowling med slakteriet. Shit vad bra jag var! NOT! :)  Fick typ 88 och 98 poäng i mina två serier. Jag skyller på ölen. haha. Vi blev bjudna på pizza, så jag och malin åt tills det inte gick att äta mer. Man måste ju passa på när det är gratis förstås! :) Det blev en riktigt trevlig kväll. Vägen hem tog ca 2 timmar istället för 15 minuter. Vilket inte var så extremt smart eftersom det va tok-kallt. Kunde inte känna fötterna förrän jag vaknade imorse. Men hade trevligt sällskap iallafall :)

Imorse vaknade jag rätt tidigt.. Malin skulle iväg med Ole och internet fungerade inte. Det blev några dryga timmar innan jag kom på att jag kunde se en film som vi lånat av Terje. Sen kom Eivind och hämtade mig å så var det dax att vara barnvakt.
Rosy sov när dom åkte så det blev en lugn timme innan stormen. Hon gillade INTE att mamma och pappa va borta när dom åkt.. så hon skrek och grät så man trodde att världen skulle gå under lääänge. Men det va bara att sitta där och gosa lite så gick det över till slut.
Så åkte vi och badade och det gick jättebra. Men så började jag ana att nått va fel..  hon blev tårögd och började spotta. Sen tog hon sig om magen. Tänkte att det är nog bäst att vi går upp nu.. Hann PRECIS komma innanför dörren hemma då kommer en fontän ut ur munnen på henne!  Stackarn. Men men.. 10 min efter det va hon piggare än nånsin och det verkade va allt. Bara att hoppas att man inte blivit smittad :P

Nu blir det tacos hos Terje.. Ingen alkohol idag tack!

Vettskrämd

Vi bor ju i ett ganska gammalt hus. Som knakar lite då och då. När Malin varit ensam hemma påstår hon att det kommit konstiga ljud nerifrån nedervåningen. Så har jag varit ensam några dagar nu.. Malin skulle vara hemma på fredag førmiddag nån gång var det sagt. Så gick jag upp imorse kl 4... tog på mig kläder och satte mig før att äta min dagliga grøt.
Så tycker jag att jag hør nån som andas. Lite väsande lixom.
Blir lite rädd men inser att jag bara är løjlig. Det spøkar inte i huset!
Fortsätter äta och men ljudet fortsätter. Børjar kolla mig omkring.. näe ser inget.
Så tittar jag in i vardagsrummet som fortfarande är mørkt. Så ser jag det! Det LIGGER NÅN I SOFFAN!!!  Ett stort täcke och under ligger nått som rør sig i samma takt som det väsande ljudet.
Førsøker se på avstånd vem det kan vara.. men det går inte..så närmar jag mig sakta. Pulsen är väl 200 eller nått!
Drar bort täcket lite och backar snabbt. DET VAR MALIN!!!  Hon måste ha kommit hem nån gång under natten och lagt sig där før att inte väcka mig! Herregud!
Men vaken blev jag iaf och att åka iväg till jobbet kl 04.45 blev inga problem! :)

Filmtips

Om du har lust att gråta lite, och se en välgjord film så ska ni se den här!

Seven pounds - med Will Smith


Just de!

Min söta sambo Malin har gått och blivit kär förresten.. så om nån känner att dom vill komma hit och bota min ensamhet så är det bara att komma! :) Just nu är hon på utflykt till Oslo med lastbil och kommer inte tillbaka förrän fredag!


bye bye förkylning

Nu har jag äntligen haft 2 dagar ledigt och vilat ut mig efter den intensiva förra veckan. Måndag låg jag och Malin i soffan hela dagen. Orkade verkligen ingenting! Eller jag blev lite rastlös på kvällen.. SUPRISE! :)
Men tisdag var det strålande sol och vi tog bilen för att gå upp på vad vi trodde var ett fjäll. Hade sett en vi känner gå upp där när han skulle på tur så..  Spännande med nå nytt tänkte vi. Det blev inget fjäll. Men vi kom ganska högt upp iaf... sen gick vi vid en sjö ganska länge och det va jättefint.
Har träningsvärk i hela kroppen nu av nån anledning :) Trodde jag skulle förvärrat min hosta med den långa branta promenaden.. men vaknade upp å kände mig helt frisk idag! :)





RSS 2.0