Besök av mamma

Haft en riktigt mysig helg på hytta. Magnus, mamma, Gunnar och så kom Magnus föräldrar upp en kväll.
Vi har gått lite på fjället, vilat och ätit massa :)

Och så har jag lärt mig fiska! :) Har bara metat förut..  men tyckte jag var riktigt duktig på att kasta faktiskt! Fick ingen fisk men. Det bästa av allt var att jag var så koncentrerad på att försöka kasta långt, så jag inte blev rastlös och ville gå hem.  Livet ska vara en tävling, så är det bara! :P

 


På begäran..

Sofia har ett önskemål om att få se mina nya skor som jag köpte i Ålesund. Eftersom hon flyttat långt bort och inte längre kan hjälpa mig aktivt med mitt utseende så är det bäst att jag använder bloggen till sånt här. :)
Plus att jag faktiskt är väldigt nöjd med mitt köp.. så det skadar inte att visa upp dom! :)


Midsommar

När alla skriver på FB om sina midsommarplaner får jag en väldigt lust att åka hem. Allt låter så mysigt.
Men vid närmare eftertanke så har jag inte haft en bra midsommarafton sen jag var liten och vi hade 7kamp ute i farfars sommarstuga.
Det har alltid hänt nått dåligt på midsommarafton. Eller så har jag jobbat. Eller så har jag inte blivit bjuden på det där perfekta kalaset ute i skärgården.

Förra året var ganska mysigt. Sofia, Moa och jag i sommarklänningar och god mat. Men det var i Norge. :)

Jag ska jobba hela dagen imorgon..  Först tidig vakt här i Förde, sen kör jag direkt till Sandane och jobbar lite till där.
Så jag slipper tänka att jag borde varit i Sverige. Jag tjänar massa pengar istället! :P






Ålesund

Då har vi varit en helg i Ålesund och besökt Magnus släkt. Det har varit riktigt mysigt.. En stor blandning av familj, shopping, turer och så ett besök på Akvariet.

Shoppade massa bra grejer!  En träningsbag, specialanpassade sulor till jobbskorna, fjällbyxor, skaljacka, ett par fina högklackade, och fjällskor!

Första morgonen gick vi upp till Fjellstua på Aksla.  Ett litet fjäll som (jag tror) tyskarna ockuperat under andra världskriget. Det fanns massa gamla bunkers och gångar inne i fjället.

Bunkrar och kanoner. :)

 

Uppe på toppen. 304 m över havet.

 

Andra dagen ville Oskar 7 år visa oss och sin farmor fjället Sockertoppen. Väldigt trevlig liten tur, synd bara att det var sån dimma uppe på toppen så man nästan inte såg nått. Fick förresten prova mina nya fjällskor också. Klart godkända!

Sist men inte minst var vi på akvariet och såg på fiskar och pingviner. :) Så söta! (Pinvinerna alltså, fiskarna är läskiga!)

Ja och så lekte vi av oss lite då..

 

 

 


Bjuder lite på mig själv

Hade jag varit en sån där kändisbloggare så hade inlägget säkert handlat om vad jag har på mig idag.. och så en snygg bild på mig. Eftersom jag varken är känd eller snygg så får ni en riktigt ful bild istället. :)

 

Nu har jag nämligen tagit ut visdomstand nr 2. (Dom andra ska som tur är få sitta där dom sitter)

Än så länge är jag skönt bedövad och har inte ett dugg ont.. men jag vet  att det kommer snart! Skulle önska att man fick musik i öronen när dom opererar.. Man känner bara tryck och att dom borrar och drar, men LJUDET är skitäckligt. Som att man krossar tanden..

 

Måste säga att Norge får en stor pluspoäng här! Tog den andra i Sverige och då betalade jag 2000:- ungefär. Här betalade jag 322:-!!   :)   Mycket bättre tycker jag!

 


Snart..

Om en timme: Sova
Om en dag: Åka till Ålesund och besöka Magnus släkt.
Om en vecka: Mamma och Gunnar kommer och hälsar på!
Om 2 veckor: Stavanger och World Tour i beachvolley!


:) Mycket att se fram emot

Ledig dag

Idag har jag varit ledig hela dagen. Trodde inte att jag skulle sova så länge eftersom jag sovit så mycket middag igår.. Men jo då, sov till ca 10 ändå innan jag gick upp med Magnus och åt frukost.
När han åkte på jobb vid 12 satte jag mig i bikini på terassen och läste. Lite kallt när solen gick i moln, men annars var det väldigt skönt! Har till och med blivit lite röd idag!

Eftersom Magnus har ADHD så klarar han inte sitta still och sola.. så när han kom hem så började han olja in våra utemöbler. Då gick det inte längre att sitta ner.. så jag tänkte att jag skulle göra nått vettigt jag med.
Så här såg det ut....

 

Med mannens stövlar i storlek 43 satte jag igång att klippa gräsmattan som såg ut som en djungel. :)  Nu är den lite finare iallafall! Såg ut som en grönsak efteråt eftersom allt sprutade upp på hela mig.

 

 

 


Gräset är inte grönare..

Säga vad man vill om allt regn här i Förde.. Det gör iallafall att det blir otroligt grönt och fint!! :)

 

Bilden är tagen från min balkong! :)

Sömnsjuka

Inatt somnade jag före 12 iaf..  och så upp kl 4. Så då brukar jag alltid sova ca 2 timmar när jag kommer hem.
Nu sov jag 3 timmar, vaknade och klarade inte att hålla mig vaken mer än några minuter innan jag somnade igen. Sov 1,5 timme till!!
Kanske var det för att det är skitväder och för att jag drömde att jag bodde i australien och hade sol.. Men skönt som tusan var det iaf. Nu sitter jag och längtar tills ja får lägga mig för kvällen.

Nått hände med axeln på träningen igår.. så jag kan knappt lyfta armen nu. Så idag hoppar jag över beachträningen. Känns dumt eftersom vi har tränare.. men vad kan jag göra utan högerarm?
Kanske borde ta och springa lite löpband iaf. Magnus är på jobb, så sitta hemma ensam framför tv:n lockar inte så väldigt.






God mat

Igår lagade jag väldigt god mat!

Fullkornsbulgur kokat i grönsaksbuljong och blandat med ruccola, avocado, körsbärstomater och rödlök.
Till det hade vi kycklingfilé och mangosås. Mmmm vad gott det var! Mycket enkelt att göra.

Sen gjorde jag en rabarberpaj som jag inte var lika nöjd med.. Plus att jag var alldeles för mätt för att få i mig nått. Men Magnus åt och tyckte det var gott iaf! Han tycker iofs att allt är gott.. :)



Det blev bara en dag med sol. Inte så oväntat. Men kroppen verkar ha vant sig vid regn.. För igår gick det mycket bättre att spela beach igen! :) Jag, Andrine, Malene och Synnöve satte in en extra träning utan tränare. Spelade väldigt jämna matcher och det var skitkul! :)
Långa bollar med sjuka försvar. Sånt gillas! :)

Imorgon ledig, jobba tidigt på fredag, sen åker vi till Ålesund för att träffa fler ur Magnus släkt. Ska bli kul att komma iväg på nått igen.

Sötaste!

När sommaren aldrig vill komma igång här på vestlandet så är det iallafall en sak som lyser upp min tillvaro! Lammen har börjat ploppa upp överallt.. och dom är så sjukt söta när dom springer omkring och busar. Helt plötsligt böjer sig benen på den lilla och han flyger framåt med nosen ned i marken. :)
Jag är nästan en trafikfara när jag kör till jobbet, för jag kan inte låta bli att titta lite på sötnosarna.

 

 


Superväder, superträning, skitkropp!

Kanske var det för att det för första gången var sol på beachträningen..  eller så var det nån annan anledning, men min kropp ville inte! Mjölksyra i benen och nästan kramp. Plus att hjärnan inte var med.. kändes som att jag såg på när min kropp spelade.

Men idag har solen visat sig iallafall! Varmt och skönt.. och bara jobb i tre timmar! Låg till och med i bikini på terassen nån timme och läste. 


Fick mig en liten chock igår.. Lillasyster Sanna är med barn. Runt 21 oktober kommer en liten plutt ut och det är ju jättesnart! :)
Klart man är orolig att det ska bli för jobbigt för henne eftersom hon är ensam.. Men det går nog bra. Ska bli mysigt att bli moster! <3


Grym kväll!

Lördagen blev otroligt bra!  Gocarten kom jag 4 på.. bäst av tjejerna. Måste ju vara godkänt!  Fick lite tips av den svenska piloten som körde innan mig.
Magnus vann hela tävlingen och var mycket nöjd med sin chokladmedalj! :)


 

Efter gocarten blev det grillning och vin..  Sen åkte vi till Agnethes hotellrum, en gigantisk svit och fortsatte festen där. Vin, mer vin och ännu mer vin slutade ganska dåligt. Ett stort svart hål har ätit upp en stor del av kvällen. Men roligt hade jag.

Eftersom jag blev lite för full så ringde jag Magnus och fick honom att hämta mig. Bara det att han var på jobb.. och den enda bilen han fick tag på var en ambulans. Så nu ska det bli väldigt intressant att se hur många som sett mig bli hämtad av ambulans utanför hotellet. Som Sofia uttryckte det: Pinsamt roligt! :)

 

Söndagen blev en riktig bakisdag..   Magnus var trött efter en hel natt med jobb så båda sov största delen av dagen. Sen grillade vi och gjorde potatisgratäng på kvällen.. och såg en helt okej skräckfilm!

 

 

 



Sommarfesten!

Sommarfest idag.. och till och med solen har tittat fram lite! :)  Det är fortfarande väldigt kallt men.. skönt att slippa regnet iaf!  Dagen började med tävlingar i centrum. Moa var med på Norturas lag.. och dom kom 2a! :) Duktigt gjort.. hoppas hon tar med mig på raftingen som hon vann! :)

Sen har vi varit och handlat lite och snart ska vi ge oss iväg mot gocart! :)  Hela flygplatsen ska dit.. och efter blir det nog en liten tur ut även om vi inte ska på själva sommarfesten. Tror inte det är värt 600 kr iår..


Får se om jag får nå bilder med mobilen..  Kameran har gått sönder igen! :(



:)

Vet inte riktigt varför..  kanske för att jag var så deprimerad igår att jag höll på att börja gråta.. Men Magnus köpte blommor till mig idag. Helt spontant. Väldigt snällt måste jag säga! :)   Nu kan jag stå ut med regn och kyla några  dagar till....



Brandman Magnus

Det är inte bara stora bränder som gäller när man är brandman.. Man måste dela ut kepsar till barnen och låta dom testa brandslangen ibland :)


Undra om han fått plocka ner en katt från ett träd nån gång..  Måste fråga! :)

Kristi himmelfärds

Vet att dom flesta är glada över att vara lediga idag. Men jag är ganska glad över att vara på jobb! :) Fick lite sovmorgon, och så tjänar man ju dubbelt idag!

Igår kom Magnus hem och det firade vi med mys mys mys och jättegod mat! :)  Gjorde ett litet avbrott för att träna beach i regnet först. Gick ganska bra för mig faktiskt! Kom bra till bollen och kunde smasha bättre än på länge!

Nu har jag tränat 7 dagar i sträck och min kropp längtar efter vilodag..  Brukar vara väldigt noga med vilodagarna.. men nu när det är beachträningar vill man inte missa dom, och sen vill jag inte komma efter med styrketräningen heller. Men fredag ska jag vila! Promise! :)

Ledig i helgen.. Gocart med jobbet på lördag! Längtar! :)

RSS 2.0