Sammanhållning

Norge är helt otroligt när det gäller sammanhållning. Över en vecka efter terrorattacken är det fortfarande massa minnesstunder och folk som samlas och sörjer. I Förde kommune bor det 12000 människor. Över 2000 folk mötte upp i centrum med facklor och rosor och hedrade dom döda. Trots att det inte var en enda från Förde som dog i attacken. Funderar, skulle det varit så i Sverige?

Det känns som att svenskar är mer ensamma. Alla tar hand om sig själv och sina närmaste bara. Ser det i idrotten med.. Här stöttar man det norska laget vilken idrott det än är. På world tour i beachvolleyboll i Stavanger är det otrolig stämning på läktaren. Även när det inte är nått norskt lag som spelar. Folk väljer en sida, och hejar allt dom kan! Till skillnad från på Åland när folk inte vågar heja på dom svenska ens.

Det är ju omöjligt att veta hur det skulle vara om Sverige skulle drabbas av nått sånt här.. Vad tror ni? Skulle svenskarna möta upp och samlas för att sörja på samma sätt?

Även om jag känner mig svensk så är jag otroligt stolt över att bo i Norge! Tycker regeringen, folket och medierna har skött det här otroligt bra!

En massa fina citat som kommit under den här tiden:

George W Bush 9/11: "We re gonna hunt you down."  Jens Stoltenberg, 22/7: "We will retaliate with more democracy"

“Ondskap kan drepe et menneske, men kan aldri beseire et helt folk”

"Hvis en mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen"


Soool!

Idag efter jobb blev det faktiskt sol och BAD! :) Svinkallt i vattnet, men ändå skönt att få lite sommarkänsla.
Magnus har semester nu, fast han har fortfarande brandvakt.. Så vi kunde inte åka så långt. Tur att vi har en älv alldeles nedanför huset.. Låg på en klippa och solade, läste och bara slappade i flera timmar! Niiiice!Helvetesnatt!

Kände redan igår när jag tränade att nått var fel.. Kände mig inte alls pigg i kroppen som jag brukar.
Kom hem, duschade och kände att jag var väldigt frusen. Klamrade mig fast på Magnus för att få värme, och han höll på att dö av värmeslag! :)

Kom i säng före kl 22.. och kände att hela kroppen började värka. Huden var öm och jag frös så jag skakade.
Låg och vred och vände och försökte sova, när grannarna plötsligt bestämde sig vid 23 att dom ville ha fest. Så klart satt dom flesta ute på balkongen och skrek och härjade, och högtalarna på högsta volym. Både jag och Magnus skulle upp kl 4, så när klockan blev över 12 och dom fortfarande inte slutat festa eller sänkt musiken började vi få panik. Till slut gick Magnus dit och plingade på, men det hörde dom så klart inte för den höga musiken! Så han gick helt enkelt in och stängde av den för dom. haha :)
Han som bodde där blev rädd och bad om ursäkt, men 10 minuter senare var musiken på igen.. inte mycket tystare än den varit innan. Fjortistjejerna satt fortfarande kvar ute och skrek också.. men vi stängde fönstret och kunde väl till slut somna efter 1 nån gång..

Vi kände oss lite gamla där som var tvungen att gå och klaga.. men herregud, natt till fredag och efter kl 12 kan man faktiskt tänka lite på andra när man bor så nära som vi gör.

Har så klart feber idag och är hemma från jobb.. :( 
Har egentligen inte tid, och det skapar massa problem på jobb nu.. Men jag behöver verkligen försöka bli frisk.
Ska försöka sova lite igen.. Godnatt!

Ingen kan väl ha missat

Det är nog helt omöjligt att missa det tragiska som hänt i Norge i helgen. Först sprängs en stor bomb mitt i Oslo, och sen dödas minst 84 ungdomar på en ö, 2 timmar utanför Oslo. Det känns helt overkligt att en galen människa kan göra så mycket skada!
Stämningen här är dyster. Kanalerna sänder non stop om terrorn. Vi sitter vid tvn nästan hela tiden när vi är hemma. Vill veta om det kommit fram nå nytt. Om dom funnit dom saknade. Om dom kan säga hur idioten tänkte?

Som tur är så kände vi ingen som var där.. Om man får vara så självisk. Kan inte tänka mig hur föräldrarna och alla anhöriga mår nu. Har läst bloggar med helt sjuka historier. Sånt som man ser på film. Inte sånt som händer unga, helt normala människor!

http://prableen.origo.no/-​/bulletin/show/672218_helv​ete-paa-utoeya?ref=mst Här är en. Omöjligt att läsa den utan att gråta!


Den hemska fredagen den 22 juli blev inte bättre av att det hände nått tråkigt hemma heller. Så jag har gått runt med ett tryck på bröstet hela helgen. Önskar att jag var hemma med mina systrar nu. Men det är bara två veckor tills vi åker hem. Längtar! <3

Sköt om er.. och lev som att den här dagen är den sista. Man vet aldrig vad som händer imorgon!
Tråkigt!

Fick svar från Söderhamns fallskärmsklubb igår.. dom har inget flygplan den helgen vi är hemma, så det ser ut som att vi måste vänta med fallskärmshoppet! :( 
Det står på hemsidan att det är säsong april-oktober, och att man ska boka i tid för att få hoppa. Först försökte vi få hoppa i påsk när vi var hemma, men då hade dom inte startat än. Så försökte vi nu,  men då var det bara på helger, och så klart inte den helgen när vi var hemma.
Känns riktigt irriterande att lägga flera 1000 på nått och sen aldrig få hoppa!

Extra tråkigt när Magnus fått det i 30årspresent och inte kan utnyttja det!

Tycker dom kan skriva på hemsidan att det är väldigt begränsat när man får hoppa! Verkligen dåligt!

Barnvakt

Jag och Magnus var barnvakt till Ingrid i helgen. Det gick jättebra..  inge gråt alls!
Det är verkligen ett varje minutjobb med en ettåring. Allt ska in i munnen, och allt ska klättras på. Förstår inte hur folk klarar 2-3 st samtidigt! :) Magnus äldsta bror var där med sina barn som är 11, 9 och 3.. så dom ville ju också ha massa uppmärksamhet.  Behöver jag säga att vi var slitna när vi kom hem? :) Men det var väldigt mysigt med!

Som alltid supergod mat där uppe, och jättefint väder så vi kunde vara ute i solen hela dagarna. Fiskade lite, men fick ingen fisk. Men Magnus och hans bror smet iväg med båten och fick några senare.
Har även smakat grillat hjort-kött! Väldigt gott måste jag säga!


Storefjell 1182 m.o.h

Nästan 4 timmar upp och ned..   Sliten är ordet! :)

Lite väl ljus bild men..


Mer att se fram emot

Om 9,5 timme är jag färdig på jobb och har tre sköna dagar ledigt!

Om 22 dagar fyller jag år, och vi åker till Trondheim för att Magnus ska skjuta NM.
Om 24 dagar åker vi till Sverige
Om 29 dagar får jag träffa Sofia och gå på gröna lund!
Om 31 dagar hoppar vi fallskärm
Om 35 dagar åker vi till Åland för World tour
Om 95 dagar åker vi till Thailand
Om 99 dagar ska Sanna ha sin bebis

Om 290 dagar flyttar vi in i huset! :DThailand!!

Nu har vi bokat resa till thailand!! I oktober bär det av, så det är inte långt bort alls!  Eftersom jag smitit iväg till solen utan Magnus nu 2 ggr så känns det otroligt bra att äntligen få en kärleks/äventyrs resa tillsammans!

Vi har bokat till Bangkok,  så tar vi det därifrån med taxi, buss, båt eller flyg beroende på vart det är finast väder! :) 


Bild från Koh Samed förra året.. :)


Smygtittat lite

Har varit och smygtittat lite hur lägenheten kommer bli!! :)   Det är en som snart är färdig som har lika många rum som våran.. Men den är lite annorlunda i planlösningen eftersom det var ingång nede, och vi kommer ha ingång uppe.

Hade med mig Jarle som hjälp eftersom Magnus jobbar.. och det var väldigt bra att ha en arkitekt med sig måste jag säga!! :)  Han kan ju mycket mer än mig om sånt där och jag fick väldigt bra tips.

Så här stort och fint kommer fönstret i vardagsrummet se ut iallafall! :)


Återhämtning

Efter en hektisk vecka med besök och World tour i stavanger ligger jag i soffan och laddar batterierna.
Hade jättetrevligt med mamma, och jättekul i stavanger.. men sliten blir man!

Snart tänkte jag träna första gången på nån vecka. Känns sådär att inte ha kunnat träna efter att jag tagit bort visdomstanden.. men det är ju bättre att det läker ordentligt.


RSS 2.0