Wiho!

Idag har jag gjort nått som jag inte fick chans att göra förra säsongen.. Jag har jobbat på slakteriet en lördag, å det kan inte bli bättre!
244:- i timmen hela dagen..  jobbade 7.30-13.Plus Gratis frukost i kantinan! :)

Brynäs vann idag med, nu leder dom serien! :) Underbar syn i tabellen. Bara att hålla i nu! :)

Jag är barnvakt. Kaya är i scottland me mamman så det är bara lilla Rosy 2 år hemma. Hennes favoritmening för tillfället är "Petla har ikkje peiling." Typ Petra har ingen aning, fattar ingenting
Idag när hon kom till sin farmor var det första hon sa just det, :)

När hon kom hem och jag kom och sa hej sprang hon emot mig, log som en sol, kastade sig upp i famnen å kramade hårt och länge. Finns det nå underbarare än barn?
Har ätit kvällsfika, bytt till pyjamas, borstat tänderna å lagt henne nu utan problem :)


Glad dag!

Jag vet inte varför riktigt.. men den här dagen har känts som en glad dag. Varit ganska pigg. Jobbat 7-18 idag!
Vi fick pannkakor till middag. Bara det kan ju göra dagen glad! :)
Mitt favorit Brynäs vann idag mot Timrå. (Jag lýssnade på webradion klart.)
Min favorit Emil gjorde två mål!
Pappa skickade sms och berättade att han fått jobb i Norge!!
Radion har spelat massa låtar som man inte kan låta bli att sjunga med i.
Kristin har blivit intervjuad av brynäsbloggen!

Å det bästa av allt.. den här veckan har gått så OTROLIGT fort!! Imorgon är det fredag!!


Sova med

Det är så roligt att sova med folk. :)
Delar ju som sagt dubbelsäng med Malin. Å hon brukar somna tidigare än mig..så medan jag sitter vid datorn i sängen sover hon.

Igår vände hon sig emot mig å såg klarvaken ut å frågade vad jag sa.
Jag sa inget? Svarade jag,
Nähä!? Hon såg nu väldigt förvånad ut, la huvudet på kudden å fortsatte sova.

Det är andra gången hon gör så där. Det är jätteläskigt att inte veta om hon är vaken eller inte. Lägg till alla roliga ljud hon gör när hon sover. (troligen jag med)  Det är så roligt att lyssna på! :)

Vecka 3 i Førde

Jaa....en väldigt händelselös vecka måste jag säga..

Måndag jobbade vi 06.30-14.30 bara..  Tränade på gym och sen åkte vi hem och slappade.
Tisdag Övertid till 18...Äta och sova. :)
Onsdag fick jag övertid på finstyck avdelningen.. packade kött på ett band..  Inte särskilt jobbigt. :) Slutade kl 20..  Det första 13 timmarspasset.
Torsdag övertid på ull till 18.30... helt slut nu. Trodde aldrig att jag skulle orka med fredagen! Börjar bl förkyld oxå så vi stannade till på hälsokost för att köpa dunderkur. Har ju inte råd att va sjuk direkt.
Fredagen kändes hur lång som helst fast den va kort..  tittade på klockan var 5e minut och trodde det gått 30 min. :S
Slutade klippa kl 14 men sen fick vi uppdraget att fredagsstäda, så vi var kvar till 15. Kom hem, sov middag och var lite barnvakt. 
Lördag jobbade jag på ICA och satt i kassan. Ångrade dagen innan att jag tagit på mig det, men det va lätt värt det!! Kul att träffa alla oxå.  Tiden gick jättefort och jag började inte förrän 11 så jag fick ju ändå sova ut på morgonen.
Vid 18 kom Malin och hämtade mig och vi började avväga fördelar och nackdelar me fest. Terje och co tjatade med ett sms eller samtal i timmen hela dagen så. :)  Gratis sprit lockade och vi kom hem och berättade för Sofia och Hanna vad som erbjöds. Inte heller dom kunde säga nej till det, trots att dom sagt hela veckan att det absolut inte ska bli fest!  (Det har iofs jag med)
Gjorde oss iordning och Johann hämtade oss och körde till Marius underbara lägenhet. Mitt i stan dessutom.


Sammanfattning av kvällen utan att hänga ut någon. :)
Nån ramlade pladask  med näsan före på krogen och låg orörlig ett tag. Men ingen fara nu. :)
Nån förlorade 300 kr i ett vad
Nån fick med sig en kille hem
Nån letade på Førdes alla 3 krogar efter ett ragg
Nån tappade ut en godispåse mitt i vägen på väg hemåt
3 av 4 liftade me två 20 åriga killar hem.
Nån spillde ut rödvin i Marius beiga soffa


Söndag idag igen då och vi har slappat mest.. Kollat på Bridget Jones dagbok, Varg och Wall E :)

Kört hem en viss kille, handlat godis och sen gick jag och Hanna upp på fjället för att väga upp lite allt onyttigt. Var dyngsur av svett när jag kom tillbaka.. hela uppförsdelen var jag ohälsosamt anfådd. Måste sluta med det här drickandet! :)

Fåret som inte tänkte dø

Imorse var det ett får som rymt ur sin binge när vi kom...och sprang omkring på lagret. :)  Han va inte så lätt att fånga heller...før så fort vi kom i närheten så sprang han under bingarna...å man vill inte gärna gå där eftersom det står typ 500 får och bajsar øver en..  men Frode kom i haltäckande galondress och skämde ut honom till slut..  Så fick jag springaoch fånga.Så spännande har jag på jobbet..  :P  hur har ni det?

Visste du att

Sverige har ett lag med i VM i Fårklippning som går av stapeln 2-5 oktober i Norge? :)

Haha trodde inte att sånt existerade i Sverige. Själv hejar jag på Scottland å England eller va dom nu tävlar för mina arbetskamrater :)


 http://www.youtube.com/watch?v=WUfq2PQdZBE
Fårklippning..så här ser det ut :)Vecka 2 avslutad

Andra veckan på slakteriet avslutad. Vi har haft en rätt lugn vecka även nu...  Slutat tidigt och varit nyttiga och promenerat å gymmat istället. Inget speciellt har hänt heller på jobbet tror jag. I fredags fick vi komma och jobba lite extra på packavdelningen. Skönt att dom vill ha oss där så vi får lite extra :)

 

VECKANS NATURBILDER

I fredags lyxade vi och gjorde tacos..  Sen kom Kaya å Rosy ner och ville va med på fredagsmyset. Så tittade vi på den norska versionen av så ska det låta, och sen somnade vi innan halv 11..  en fredagskväll :)Kaya och kusinen Julia övar sig inför det kommande yrket hårfrisörska, :)  Fin va! :)

Lördag tog vi det lugnt och gjorde inte så mycket fram tills det va dax för fest. Nortura hade personalfest i en lokal. Tror det va ca 100 pers där. 15 olika nationaliteter jobbar det hos oss, det är rätt mycket.
Det serverades grillad kalkon (och självklart lamm om man ville ha det, men det hoppade jag över) å det var hur gott som helst!
Satt bredvid 3 svenska killar som jobbade på tarmavdelningen, och vi insåg än en gång att vi är lyckligt lottade på ullen. :)
När det sen va dax för mingel hamnade vi vid det engelsktalande bordet. Dom på vår avdelning. Pratade massa om säsongen som kommer i Nya Zeeland snart. Å VET NI!!!!
Vi ska få bo gratis plus att Daniel å Felicity ska fixa jobb åt oss så länge vi vill där. Som ullsorterare då. Dom åker runt å gör det här hela året..  I norge, NZ, Scottland, UK... och så om igen! :)
Men fatta... gratis boende å jobb fixat... det är nästan för bra för att säga nej till!!

 Hanna och klipparna Eryl och Mark från Wales (klickas för större)
  Kieran, Eivind och Daniel...

Idag söndag har vi bara legat i sängen och tittat på film å serier hela dagen.. förutom när Terje kom med pizza och cola :D

Vill ha beach året runt :(

Besviken är ordet!

Nyss hemkommen från första inomhuspasset i volleyboll.
Det är en alldeles speciell känsla när man spelat beach en hel sommar, och går inomhus. Det bara spritter i kroppen å bollen känns ny, å man hoppar högre, smaschar bättre osv. MEN DEN KÄNSLAN KOM ALDRIG!!!  Okej att det kändes som att ja hoppade högre å såna saker. Men inte den där speciella känslan.

Bra träning var det iallafall. Vi var sjukt slitna efter den 3 timmar långa fjällturen igår..så vi tyckte att det skulle bli skönt me ett bollpass. Men nej då. Började me en timme cirkelträning. Massa mage, rygg å stjärt. Sen boll 2 timmar.

Nu ska jag gå och sova och drömma om min kommande arbetsdag på 10 timmar eller så.. Hade!

Fest å bakissöndag

Igår var det fest som planerat. Det som inte riktigt blev som planerat var att vi hamnade här hemma bara.. Satt 5 tjejer å kacklade å sen kom Hayley och Eivind ner senare. Hayley skulle absolut inte ut.. bara dricka en öl. Det blev inte riktigt så :)  Hon följde med ut å vi dansade som tokar hela kvällen.
Ingelin, Linda, Inge å Ida dök upp sent på festen oxå. Riktigt roligt att träffa Icamänniskorna :)

Blev lite prat me Hanna fram till 4 på natten..sen var det dax att sova.

Vaknade HALV 8 å kunde inte somna om. Tre och en halv timmes sömn. Förstår inte varför jag inte kan sova dagen efter. Men men. Hörde att det var full rulle uppe hos barnen så jag gick upp och myste lite med dom.
Det har varit strålande sol 2 dagar i rad, så idag i bakistöcknet drog vi på oss bikini å låg ute i solen och läste och vilade.
Hur skönt som helst!

Sen kom vi fram till att vi måste fjällvandra lite. Det var ett ganska korkat förslag egentligen. jag började pusta och stöna redan vid foten på fjället. Man har INTE den bästa konditionen dagen efter en fest kan jag berätta.
Ca 2 timmar tog det att komma upp till toppen. Sista biten blev lite klättring. :)  Sen tog det ungefär en timme ned oxå. Men det är ju helt klart TOKSKÖNT att ha gjort det nu. Sofia var inte med idag å tyckte att vi skulle göra det igen nästa helg. VI FÅR VÄL SE. (troligen inte)
Vi hade med oss hundarna och fick lite fina bilder som jag ska lägga ut senare när Hanna får sin sladd till kameran.


båttur och motion

En vecka har gått och vi börjar komma in i rutiner och lära känna varandra. Trivs väldigt bra än så länge :)
Vi har jobbat 3 dagar, men det har inte blivit länge. Nästa vecka blir mer.
Vi har varit på promenad upp till Solheim. 3 km lång uppförsbacke. Träningsvärken i rumpan är ett faktum.
Vi har tagit en tur på stan och kikat i affärer.
Vi har gymmat efter jobbet idag.
Vi har ätit massa nyttig mat. Alla fyra gillar typ bulgur å bönor å sånt så vi försöker göra så mycket sånt vi kan utan att det ska bli dyrt. Har ju köpt med massa sånt oxå. Men idag är det fredag och Anna har kommit på besök :) Så vi har delat på en Grandiosa och lyxat. :)

Igår skickade terje ett sms och frågade om vi ville med på en båttur på sjön :)  Självklart sa vi, å det va riktigt mysigt. Fick till å med uppehåll från duggregnet hela turen. Sen gick vi till vattenfallet och fotade lite. Tjejerna va lika impade som jag var första gången :)

       

Första jobbdagen

Idag har jag haft en riktig slappardag på jobbet.
Malin, Sofia och Hanna är under uppläring, och nån måste ju göra det tunga jobbet att lära dom :)
Jag fick hjälpa Malin. Men hon är snabbare än snabbast.. så efter en timme eller två behövde jag knappt va där. Alla tre var faktiskt jättebra! Kan aldrig tänka mig att jag lärde mig så där snabbt!!

Man var ju lite nervös att tjejerna skulle hata jobbet, eller att cheferna skulle tycka att ja tagit med dålig arbetskraft typ :)
Men alla är nöjda och glada! :)
De fick jättemycket beröm idag av alla!   *stolt*Jag och Hanna på bilfärjan till Laerdal. Äter matsäcken som vi fick med oss från United bakeries :)

Mitt nya hem

Tänkte lägga ut några bilder så ni vet hur jag bor :)Köket!  :) 
Lägg märke till ölsamlingenHanna och Sofias rumMitt och Malins rum


Badrummet med det rosa badkaret :)Vardagsrummet/Middagsrummet

Framme i Kusslid

Då kan mamma och möjligtvis nån annan slappna av för nu är vi framme. :)  Efter en riktigt god  natts sömn kan jag berätta om sista delen på resan. Inte för att det hände så mycket.

Vi träffades till slut (med vissa problem) vid Majorstuen i Oslo, packade om grejerna så att även Malin skulle få plats i bilen. Bilen var verkligen FULLproppad!
Åt frukost på united bakeries. Det var jättemysigt och jättejättegott! Rekommenderas verkligen! :) Chokladen var lite för mörk för min del..
Sen kom den stora utmaningen. Killen som vi frågade på macken i närheten hade inte varit utanför Oslo.  Han var ca 25 år!! Så han visste inte vilket håll vi skulle åka för att komma mot Bergen. Ringde Eivind å han visste inte vilket vägnummer vi skulle mot heller. Första macken hade bara Oslokarta oxå.. men sen kom vi till en som hade Norgekarta och kunde guida oss åt rätt håll.

Ca två timmar senare än vi tänkt oss var vi alltså ute ur Oslo, och på väg "hemåt". Ja det måste ju nästan kallas ett andra hem när man bor halva året här. Resten av resan flöt på bra och det enda var väl att vi blev helt chockade av vägtullarna! SHIT alltså. 208 kr, 175 kr vad i hela friden går dom pengarna till???   Frågade Johann och när vi kom fram sa han att skulle inte dom pengarna finnas så skulle det inte finnas så bra vägar. Haha vilket skämt! Det är ju skitvägar i hela Norge ju!!

När vi hade typ 5 mil kvar fick vi tvärbromsa för tre stora kossor som stod mitt i vägen. Haha.

Efter att ha packat ur alla grejer här hemma så tog jag tjejerna på en rundtur i Förde. Å så en tur på ICA och handla. Det va så roligt att träffa alla igen!!  :)  Efter att ha träffat en i början på affären hade han skvallrat för alla andra med interntelefonerna. :D

Nu ska vi snart på möte på slakteriet.
Ha de!


Framme i Oslo

Efter en ca 8 timmars bilfärd till Oslo har jag laddat batterierna och sovit hos syster. Nu är det bara 7 timmar kvar.. om vi har tur. Man vet ju aldrig hur det kommer gå att hitta dit. :) 

Vaknade i ett rökmoln imorse. Päris sambo Jenny skulle laga lunch att ta med sig till jobbet och råkade glömma stekpannan så det bara bolmade rök här. En timme senare har vi ändå inte fått ut all rök. :)

Annars har allt gått som det ska, det enda var väl att Sofias tåg inte kom längre än till Sundsvall pga en olycka.. och ersättningsbussen gick bara till Hudik, så vi hämtade upp henne och tog en helt annan väg än vi tänkt från början. Men det blev inte så väldigt mycket längre.

Nu ska vi se om vi lyckas mötas upp på Päris jobb United Bakeries på Vinderen. Kan ju bli en utmaning :)
Vi har sovit på tre olika ställen inatt nämligen..så vi ska äta frukost där innan vi åker vidare. :)

Snakkast!


RSS 2.0