Skitdag!!

Idag har varit den værsta dagen hittils sen jag kom till Norge. En sån dær dag som man undrar om man borde stannat i sængen.Fast det børjade iofs i sængen..drømde massvis me mardrømmar hela natten! Så vaknade jag.. kom ut i bilen.. å det ær FROST før førsta gången på rutan. Å ingen skrapa..  Jag å annahar ganska pressat tidsschema på morgonen så vi ahde inte riktigt tid før frost! Aja kom till klippeplassen typ 3 minuter innan vi børjade så det va ju bra.   Sen var det en get som skulle klippas så jag skulle hjælpa till att ta ut den. Men geten var livrædd å børjade slænga med huvudet nær jag høll i hornen... så jag klæmde fingret mellan hornet å væggen. Blev ett sprucket blodkærl å lite dunk i fingret. En halvtimme senare ska jag føsa fram får...då ær det ett som kissar på min sko. Har mina foppatofflor så det blev vældigt bløtt och gosigt på strumpan.
Sen skulle jag tvætta hænderna ett tag senare.. satte på kranen å stoppade in hænderna..så ær det skållhett!!!

Sen så fick jag 2 kvardratmeter ull øver mig..  svåprt att førklara hurfør dom som inte vet hur det ser ut hær...men det var så att ull hade fastnat i ett rør.. och valde att slæppa precis nær jag stod under!!!  Helt sjukt!!  Blev ganska førvånad nær det helt pløtsligt kom en stor duns i huvudet. :)   Sen var det bara att plocka upp den dær ullen från golvet.    Å ja...jag glømde.. det ær bara efter lunch æn så længe. Har 6,5 timme kvar att jobba...  Kan ju bara tænka mig hur det kommer gå!

Yet another weekend

Japp...då har ænnu en helg gått då. Fredagen var det tænkt att vi skulle på filmkvæll hos Terje eftersom han inte hade nått att gøra. Visst tyckte vi. Så sa han att han kunde laga mat..  Å att  vi kunde få lasagne :)  HUUUR gott som helst. Aaaa   en halvtimme innan vi blev hæmtade sa Terje att jag inte fick ha mysbyxor.. før det var finmiddag. Okej tyckte vi och tog på oss jeans och långærmad. Kom dit och de haed dukat jættefint me ljus å grejer..  Åt lasagne å drack lite rødvin å helt pløtsligt børjade det froppa in folk. Jahaja...  det slutade med utgång.. Fast vi hela tiden sa att vi inte ville. Gå ut i gympadojor å långærmad vanlig trøja ær væl inget man længtar efter :)

Lørdag blev lugn med vældigt få hændelser. Var till Kåre och sa grattis och gav honom en absolut vodka i present. Sen va vi barnvakt.. å fyllechaffis.

Got to go... Movie night!


Kram

Fotodax!

Børjar med utsikten från vår trædgård :) Det ær så ofattbart vackert!!


   

Å så fina jobbarklæderna. Grøna før ullavdelningen och vita før packavdelningen.

 

var tyværr tvungen att ta bort fårbilderna...    kan anvændas av såna som inte ska ha dom.

    Søtnosarna som jag ær barnvakt åt. Vi badade i en terapibassæng så man va tvungen att ha hærnæt eller møssa :) 


Geiter

jaa så heter det på norska. :)  Getter alltså. Japp "vi" klipper getter oxå. grymt smarta djur.. Fåren ær oftast ganska korkade. Men getterna har mycket mer personlighet och ær nyfikna. Førra veckan var det en jætteliten vit get som var jætterædd...å det va bara stora runt omkring honom..så jag gick in i båset och lyfte upp honom...  Fick hålla i honom som en bebis å han børjade pussa mig på munnen. ganska kær man blev dårå! Alla stod å tittade å det var en kvinna som fick tårar i øgonen.   Men det bæsta med mitt jobb ær ju att vi inte ser att dom dør. Så man kan låtsas iallafall att dom inte ska dø. Geiternas pælsar slænger vi bara.. eller man klipper dom bara på magen å halsen. Før slaktens skull.

Ska helt klart skaffa mig getter om ja blir bonde hihi!

Skriv  en fullstændig rapport från amtcherna på hemsidan! Please!

Miss u

Jaaaa Mirjam! Det ær klart att jag saknar er!!! Saknar Roxy som tusan!! Så saknar ja alla galenskaper med laget.. saknar træningarna och så saknar ja långfika med Kristin och filmkvællar med aspen. :)
Det ær många som tjatar att jag ska stanna. Mest han som ær Førde Volleyballklubbs "Conny". Han tjatar typ varje træning att jag ska skaffa licens hær och spela :)   Men jag skulle inte tro det.. før då komemr ja få nån konstig position...   Træningsmatchen fick jag spela CENTER! Å på træningarna pass mest. Dom saknar både centrar och en bra passare. En træning var det 7 st dær.. och alla var vana att gå vænster spike haha.

Just ja.. måste ju berætta att jag ær stoltare æn nånsin øver min taturering!!  Bockar ær bland de finaste djuren som finns! Ja inte alla så klart.. men shit va fina vissa ær. Småbockarna ær mina favoriter.. dom ær typ en meter høga och me små søta horn :)    Synd bara att bockar luktar så extremt æckligt!! Man kænner direkt nær bockarna kommer in i fjøsen. Innan man ser dom vet man att dom ær dær.

Å tack før omtanken alla men jag jobbar inte ihjæl mig :)  Å Kristin jag kommer inte se ut som en sticka nær jag kommer hem!!  Æter massvis hær!! Gratis mat och efterrætt varje dag vi jobbar øvertid! Men har iallafall passerat under 67 nu.. æven om det var bara før två dagar :P

Kram


happy again

Eftersom ni var så snabba med att kommentera så får ni ett inlægg lika fort oxå :)

Fest i helgen.. tog det lugnt på lørdag førmiddag.  var på stan en svæng bara. Sen åt vi pizza hemma och jag tog min førsta grogg. Anna va lite sugen på att festa men hon blev før trøtt och var chaffis ist'ællet. Åkte till Marius...en av terjes kompisar. han bodde i VÆRSTA lægenheten!!! Hur fint som helst med allt i vitt och spiraltrappa både uppåt å neråt...  3 våningslægenhet ær det inte ofta man ser :) Å så ett sprillans køk med alla finesser. Lægenheten hade kostat lite øver 2 miljoner.. Å låg alldeles vid vattnet. Vill ha! :)
Fick med mig chefens sambo dit..  hade jættekul!! :)  Lærde norrmænnen 7an..vilken många av dom førbannade mig før dagen efter! hihi. Alla blev ganska fulla.. :P   På krogen blev det som det ofta blir hemma i gævle..  vi gick till baren.. haley bjød på en øl..sen gick vi till dansgolvet før det va The way you are..  å det visade sig att haley å jag hade samma musiksmak. GRYM DJ førresten!!! 

Søndag...  en skvætt...eller MYCKET fylleångest eftersom ja ringde nån ja inte borde ri9nga till kl 2 på natten.   Hængde lite hos Eivind å Haley och kollade på tv å åt gulrotskaka..  morotskaka alltså.. å sen blev jag å anna bjudna på Kina :)   Av Johann och Terje.. Kændes som en dubbeldejt men vi har sagt många gånger att dom inte kommer få nå i gengæld! ;)

Got to work!!
puss

Work work

Jaaaa...det var længe sen..   Men det finns 2 riktigt bra..eller vænta 3 riktigt bra anledningar till det.
Ett:  Jag har ingen dator.. På jobbet finns en dator och det finns ibland 10 minuter  øver efter att man ætit som mah kan kolla mailen å så.. men hinna skriva blogg.. næ jag tror inte det!
Två: Jag har inget att skriva om. Gør inte annat æn att jobbar typ. (utvecklar det senare)
Tre: Jag tror inte att nån læser min blogg. Får iallafall aldrig nån kommentar. Så det hær inlægget vill jag att minst 5 olika personer ska skriva en liten kommentar till før att jag ska fortsætta skriva :P


Jaaa sist jag skrev hade jag varit på fest och "dejt" ja..  Veckan efter.. inte gjort nå annat æn jobba.. å træna..
Fredag tog vi chefens hundar på promenad och gick upp på fjællet hær bakom. Det var vældigt mørkt.. men skønt att gå i stændig uppførsbacke ca 3 km. Vægen hem joggade vi. Va hur skønt som helst. Ganska ovant att gå med vældresserade hundar. Det ær 2 labradorer.. tror jag :P Svarta.. Som tævlar i dressyr.. hmm så heter det kanske bara med hæstar?  aja men dom ær vældigt duktiga iallafall. Går fot (endast vænster sida) om man inte sæger fri. Då nosar dom å kissar. Dom heter førresten Rom och Cola..  fast på norska då..  typ Rømm å cola.

Lørdag skulle vi sova længe.. men vaknade alldeles før tidigt. Var till stan en svæng... sen skulle Anna festa på kvællen. Jag orkade inte. Inge sugen alls..så jag va chauffør istællet. Stannade ett tag på vorspiel (førfest) sen åkte jag hem å spisede Grandiosa! :)  Somnade vid 12...men vaknade av en full Anna som ville hem vid 3tiden..  Va måttligt road nær jag drog på mig klæderna och åkte.

Søndag var vi barnvakt. Kom dit vid 10 och både Kaya (4år) å Rosy (14 mån)  blev jætteglada..  Tg det lugnt ett tag å tittade lite på tv å så. Sen skulle Rosy ha mat..  hon ær en mycket bestæmd ung dam. Sitter å dansar å låter HELA tiden medan hon æter. Men hon vet precis va hon ska ha. Hon viftar lite me armarna mot det hon vill ha i næsta tugga. Å om man skulle råka ta youghurten istælet før brødbiten då.. då skæller hon ut en direkt. Sen hade hon sjælvklart bajsat.... å va extremt trøtt..   Så hon skrek och vægrade låta mig byta bløjan... det blev bajs typ øverallt.. hon vred sig å førsøkte slænga sig av skøtbordet.  Lyckades till slut å fick henne i sæng. Anna va ju lite bakis så medan Rosy sov så var jag och Kaya ute och hoppade studsmatta :)  Så otroligt kul :)      Efter en timmes sømn va Rosy glad igen och vi packade och åkte till simhallen. va mysigt att bada men vældigt krævande!     Sen bjød Eivind å Haley på middag..hur gott som helst me køtt å bea. :)

Måndag jobba..  6-20.30 blev det. Sen hem å æta macka och sova
Tisdag jobba. 7-18...sen æta macka å sova
onsdag 7-15...otroligt skønt att sluta tidigt.. men ændå tråkigt før då vet man att man ska jobba øver på fredag istællet. Dom behøbde oss bættre då.   Sov middag.. åt mat.. læste.. sov
Torsdag Jobba 7-18...åkte dirket till træning å trænade till 20.. sen ringde Johann och erbjød sig att skjutsa hem mig.. ja visst tyckte jag. Men så lurade han mig att va med å kolla på film.. USCH va trøtt jag var. Men men..   Flyboys såg vi.. inte så bra. eller..  hændelseløs.
Hemma vid 12..   Klockan ringde 05.15 och det ær æntligen fredag igen!!!!  Jobbade 7-20 idag. Sen ringde chefen å frågade om jag va trøtt. Har gått som ett lik hela dagen.. alla har varit førvånade att jag varit så tyst idag :)   Svarade att jag va rætt trøtt. Han slutade ju 14 som alla normala mænniskor som inte ær pengakåta. Jahaa sa han.. då orkar du inte va barnvakt då.. om jag kommer å hæmtar er på jobbet nu!? :)  Hmm... jooo klart man kan det. Får ju låna dator och tv..  å barnen sover redan.. så jag fick sova i soffan om ja ville oxå. I utbyte får jag ha bilen imorron.. wihoo :)   Bra det før Anna ska va nykter.. ¨min tur att dricka nu!  Å min tur att væcka henne kl 3 på natten før att komma hem!  
 Nu ska jag æta morotskaka å lægga mig framfør tvn.

C ya!

RSS 2.0