ser fram emot lite ledigt..

Igår jobbade jag min fjärde dubbelvakt i sträck och jag känner att det börjar kännas i huvud, rygg och ben. Har ju inte orkat träna nått på dom här dagarna heller.. skulle nog behöva röra på mig lite.

Igår blev det till och med övertid på min 13 timmarsvakt..  1,5 timme extra. Skitväder!
Stressade till Coop efter jobb för att handla till fellesfrukosten idag.. och så var jag och hyrde film innan jag äntlign kom hem till Moa som lagat tacos.
Skönt att ha henne hemma igen! Vi klarade hålla oss vaken hela filmen båda två, såg senaste Varg Veum.
Tänkte ligga lite på spikmattan innan jag somnade men lyckades faktikst somna på den! Vaknade nån timme senare och rullade av.. ganska öm kan jag säga! :)

Stressade till och med i drömmarna.. Men nu är jag vaken och på jobb igen. Ser fram emot mina 14 dagars sjukmelding nu! :)


Filminspelning i Førde

Nya Varg Veumfilmen har spelats in i Førde nu.. och igår fick jag en kram och kyss på kinden av Bjørn Floberg. Norges svar på Mikael Persbrandt. Ja, lite äldre och inte riktigt lika snygg då.. :P

Annars har det inte hänt så mycket spännande.. Jobbar massa. Äter massa. Sover massa.

Nu är det bara 8 dagar till oprationen av halsmandlarna! Börjar bli lite orolig att jag håller på blir sjuk. Operationen kan tydligen skjutas upp om man är förkyld. Men har bara ont i halsen nu.. Tror det är mest hosta dom är rädda för eftersom man kan hosta upp såren.

Idag fyller Malin år och jag hoppas hon har tårta att bjuda på ikväll ;) Hurra för dig!



puh

Tredje dagen i mitt 12dagarsrally på jobb. Bara 9 kvar nu! :)

Det har bara blivit beachträning senaste två veckorna.. så dagens styrketräning var grymt skön även om jag kände att jag hade alldeles för lite energi.
Jag förstår inte hur man kan äta mat 100 ggr per dag men ändå vara hungrig!?

Godnatt! (Ja jag måste somna innan 21 om jag ska få mina 7 timmar sömn)


Just ja!

I lördags.. den 24 juli premiärbadade jag!! :)  Jag och miriam slängde oss i älven och upp lika fort igen. Sviiinkallt, men nu är det gjort! :)

beachvolleyboll!

Helt fantastisk helg! Jag har spelat min första turnering på 2 år och fick mersmak som tusan! Vi vann en match och förlorade 2. Dom vi förlorade mot kom 1a och 3a så det känns väl helt okej :)

Tack:

Till Miriam
som ville spela turnering med mig och som är en yngre version av mig. Det var länge sen jag haft så mycket att prata om med nån! :)
Till Anne Lene som gjorde lördagen till den blötaste på länge..  Jag och Miriam hade alltid minst två öl som stod och väntade på bordet. :)
Till Elin som är handywoman, elkunnig och en otroligt mysig och rolig tjej!
Till Linn som lovat att hon ska komma och hänga med mig massa nu så jag slipper vara ensam.
Till Ronny som är helt galen. Kan inte komma ihåg sist jag skrattade så mycket!

Till alla andra beachmänniskor som påminde mig varför jag älskar sporten! :)




8,5 timmes sömn

Jag somnade HALV 8 igår! Haha vaknade till mitt i natten av åskan.. men sen somnade jag om och har sovit. Blir ju ändå bara 8,5 timmes sömn när man ska upp kl 4 så..  Jag tror jag behöver det.

Börjar bli lite nervös för turneringen nu..

Börjar spela första matchen mot de som fick brons på NM. Trodde först att det var guld dom fått.. Puh.. brons var ju mycket bättre! :P Dom vann en WT-kvalmatch förra helgen med.. Bra att dom värmer upp ordentligt för att möta oss.. haha.

Kl 14 ska vi spela på fredag för dom som vill komma och titta!


Guess what.. Det regnar massvis idag med! :)

Kul kul

Igår jobbade jag 5-18..  Helt slut var jag. Känner att förkylningen ligger och smyger. Uppsvällda körtlar och frossa. Skulle egentligen tränat.. och behöver ju verkligen träningen innan turneringen i helgen. Men det var nog smart av mig att hoppa över eftersom det regnade och var ganska kallt.

Somnade vid 19 och sov 2 timmar innan jag vaknade av sms.. sen kunde jag inte somna om direkt men somnade ändå före 23 och sen sov jag till klockan ringde kl 04. Kändes som att den sömnen var välbehövd.. idag är det samma igen. Dubbelvakt på jobb och träning efter. Får se hur jag känner mig  till den.


Tänkte bara berätta att det ska regna 55 mm idag i Förde.

Det normala på hela juli i Gävle är 10 mm.
Eftersom jag inte bor i Gävle och borde jämföra med Förde så är den normala siffran för hela juli månad 125 mm.


Hurra!

Resultatet..

Resultatet på Vegatestet blev:
Jag är känslig mot
FRUKT.. nästan all frukt, utom jordgubbar och blåbär
Sötningsmedel
Mjölkprodukter
Vitt mjöl och Råg
Morot och kålhuvud

och så har jag B12 brist..

Som sagt.. vet inte hur mycket det här stämmer då. Jag har ju inte direkt haft nå allvarliga problem fast jag ätit allt det här.

Men ska iaf försöka äta så lite jag kan av det så får vi se om jag märker nån skillnad...

Hokus pokus?

Idag ska jag testa nått nytt.. Ska göra ett vegatest! Här är vad jag hittat om det...

Vegatestet är ett resonanstest som bl.a kan mäta:

Belastningar och obalans i kroppen, och i vilka organ dessa ligger
Matintolerans och allergier
Virus, bakterier, parasiter og gifter
Vitamin- og mineralbrist


Vega-testet är en apparat som mäter elektriskt motstånd och elektriska svängningar i kroppen.

Utgångspunkten är att all materia har en viss frekvens, alltså även olika delar av kroppen och olika homeopatiska preparat. I en låda i apparaten placeras testampuller innehållande en rad homeopatiska medel. Lådan är kopplad till en elektrod med mycket liten strömstyrka. Elektrodens udd trycks mot exempelvis en akupunkturpunkt på en persons hand. Om akupunkturpunktens meridian har samma frekvens som preparatet, så orsakas ett elektriskt motstånd som kan avläsas på apparatens mätartavla. På det här sättet anser man sig alltså dels kunna finna "felet", och dels vilket medel som krävs för att rätta till det.



Får väl se vad den säger..  Allt är värt att testa en gång i livet iallafall! :)

Brassetränaren

Idag har vi haft träning med Marcelo, vår brasilianska tränare igen. Det är så otroligt kul att ha ordentliga träningar minst 2 ggr i veckan. Senaste veckorna har vi fått vara med på juniorkillarnas träning på tisdagar med.. så då är det tre ggr.
Vi kör  snabba övningar med bra tempo.. mycket spelövningar och vi går igenom varje moment som man kan tänkas hamna i. Tänk om man hade haft en sån från början av sin karriär. Det är nå annat än att träna sig själv kan jag säga.

Får hela tiden kommentarer som PETRA NO NO NO! You have to RUN FASTER! :) Han har bra tålamod med..  när vi gör fel 35 ggr innan vi får till det som vi ska. :)

Idag körde vi blockbackningar och block. Frustrerande grejer! :)
Det bästa av allt är att vi får en bonusträning på fredag! Längtar redan! 

Tack förresten till alla som vred fläktarna mot väst igår.. Det hjälpte faktiskt! Vi har haft sol och iallafall 22 grader här idag. Spelade i bara sportbh! :) Wiiii!




Kan inte sova

Så jag kan väl skriva och visa att jag lever kanske.
Ska upp och köra Sofia och Geir till flyget imorgon tidigt tidigt.. sen blir jag ensam i lägenheten 2 veckor!
Känns både skönt och väldigt konstigt! Jag som är sällskapsmänniska nr 1. Men.. som jag brukar säga till mina vänner.. Det är bra att lära sig vara ensam!

Humöret har gått lite upp och ner den senaste veckan.. Regnet och kylan börjar bli riktigt irriterande! Speciellt när alla där hemma klagar över värmen. Ja stackars er att det är 33 grader. Här var det 9 imorse.
Funderade på att ta en spontan resa hem i helgen.. kanske spela Open.. men det kostar massa pengar.. Så får väl vänta till i augusti. Kanske..

Har haft bästa slappardagen idag. Eller ja.. slappa och slappa. Jag har inte jobbat och inte stressat iallafall! :) Men jag har styrketränat på fm och spelat beach på kvällen. Så jag jag läst ut min bok, hälsat på bästa barnen och gjort lite småärenden.

Ledig imorgon med.. så jag tror att jag ska träna beach både 11.30 med Synnöve och sen 18 med brassetränaren. Måste ju öka nu.. ska spela turnering om två veckor!! :)  Det är iallafall 2 av norges bästa lag med.. så kanske inte så troligt att man vinner. Men kanske en match iaf?! :)

Wish me luck! :)

lyxproblem

Nu har det gått några dagar sen jag kom hem från stavanger.. Har inte haft nått internet där.. Sen har jag inte känt att jag orkar skriva. Det finns ju så mycket att skriva om! Men hur ska man komma ihåg allt?


Geir förlorade sin kvalmatch och där var turneringen slut för hans del. Tur att det fanns massa andra lag vi skulle se på! Ett stort grattis till Norge och Skarlund/Spinnagr som tog ett silver.. Helt otrolig prestation på hemmaplan! Slog ut massa stora lag!



Onsdag kväll hämtade jag upp Asp och hans nya kompis Daniel som han träffat under flygresan. Sen drog vi direkt på VGlista konsert med massa norska band. Asp hade inte hört så mycket innan men det var kul att se iaf.

Vi skulle ut och ta en öl med Geir och co på onsdagen..  Jo men visst. Det blev full fest och en massa dansande på Hall Toll, det officiella utestället för turneringen. Förfest på Geirs hotellrum.. och Asp var ovanligt tyst. Han förstod inte vad nån sa :) Hans motto för kvällen var varannan Morgan. Funkade fint det :)

Det var gaaaaanska tungt att gå upp på torsdagen.. men upp kom vi. Tror vi var där till första matchen till och med! Såg en massa bra matcher och solen värmde som tusan. Inte ett moln på himlen på hela dagen!



Kvällen hade Asp ont i sina skadade fötter och jag var sjukt trött så vi blev hemma i lägenheten och slappade bara. Somnade ganska tidigt och vaknade med nya krafter på fredagen!

Fredagen såg vi matcher från morgon till kväll igen.. och sen stressade vi hem för att duscha och få i oss mat innan det var dax att åka ut till en husfest i dom lite finare kvarteren. Värdparet var jättemysiga och vi träffade en massa nytt folk. Asp hade lite svårt att förstå norskarna.. men ändå bättre än första kvällen. :)  Han var tillbaka i sitt gamla jag och pratade på som tusan. :)  Jag skrattade mest åt honom och hans försök att förstå folk. :) Blev mycket engelska. Geir introducerade honom för spelet Mexicana... och Asp var övertygad hela kvällen och morgonen att han vunnit. Visade sig dock att han var den sämsta dom sett. :)

Jag träffade massa nya vänner och hade skitkul... det är inte så många tjej-vänner jag har i Förde.. så kul med lite omväxling :) 




Hemgången efter krogen var en pärs.. Asp blev liiiite full och kände att han var tvungen att vila lite då och då...



Det slutade med att jag fick stötta honom lite för att vi nånsin skulle komma hem. När han la sig på sängen sen så brakade den ihop... så jag drog ner honom till min säng och började pussla ihop hans. Eftersom det var helt omöjligt att väcka honom sen fick han ligga där med kläderna på  :) 

Lördag fick jag gå själv på första matchen.. Sen kom Asp och vi var ganska slitna båda två. Men vi kom iväg på fest lördagen med.. Blev inte så väldigt mycket matcher vi såg på.

Träffade Pedro på krogen och fick en svettig kram..så nu ska jag inte duscha förrän i augusti! ;)

Tråkigast på hela resan var att vi höll på bli rånade på vägen hem. Asp fick en smäll på kinden men som tur var kom det folk och och avbröt dom så att dom sprang iväg. Hade kunnat gå illa..

Annars har vi haft det helt sjukt bra.. Ätit massa god mat.. Sushi, kina och mcdonalds. Bra väder, roligt sällskap och inte minst.. Otroligt bra matcher! :)


RSS 2.0